Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Tömegverekedés, vagy lincselés?

2011.04.27. 09:08 Dühöngő bika

 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?

Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, pedig amikor 100 ember támad meg 4 embert az nem más mint aljas sunyi lincselés, fajtól nemtől, és politikai meggyőződéstől függetlenül.
Bármennyire is kényelmes álláspont az, hogy itt felzaklatott megfélemlített "áldozatok" félelmükben rendet tettek be kellene látni, hogy ez konkrétan hazugság. Ez nem egy amerikai film, amikor drukkolhatunk a gonosznak is, mert az "erkölcs" az ő oldalán van, ez maga a valóság.Be kellene ismerni, hogy a több mint egy hete tartó hisztériakeltésben a tegnap éjszakai lincselésig összesen kettő olyan cselekmény történt ami valóban jogszerűtlen volt. Az egyik a rendőrök intézkedése, amikor magánterületről embereket vittek el, garázdasággal gyanúsítva. A másik pedig annak a roma nőnek a pofozkodása aki a kirándulás után ezzel kezelt egy kialakult konfliktust.
A kimenekítés szót direkt nem  használom, mert ha a szervező Vöröskereszt maga is kirándulásnak hívja(egyébként sajnálatos, hogy egy ilyen nemes szervezet belekeveredett ebbe a mocsokba), akkor illik nevén nevezni a gyereket, és nem hisztériát kelteni kimenekítés szó konzekvens használatával.

Amúgy komolyan elgondolkoztam, azon, hogy egy jogállamban hogyan történhet meg az, hogy embereket magánterületről mondvacsinált indokokkal simán elhurcolnak, azért mert "félelmet keltettek a szomszédokban".
Nem kell naivnak lenni, tudjuk , hogy a Véderő miért ment oda, és tudjuk , hogy valóban a félelemkeltés volt a céljuk, ezen kár vitázni. 
Viszont a félelemkeltés nem valami egzakt fogalom, ráadásul mint ilyen nem büntethető.
Én félelmetesnek tartom, hogy bármilyen jogalap nélkül embereket lehet letartóztatni, csak azért, mert magánterületen katonásat játszanak airsoft fegyverekkel katonaruhába öltözve és ez bántja a szomszédok szemét.

Az én szomszédom kutyákat szaporít az ablakom alatt, szemetet éget, és fémforgácsoló üzemet tart fenn a kertvárosban, mégsem tartanám jogszerűnek ha a rendőrök ezért rárúgnák az ajtót. Ettől még persze szívem mélyéből gyűlölöm, de ez a mi kettőnk ügye, egy jogállamban vannak lehetőségek a érdekérvényesítésre, amivel lehet élni. De az erőszak nem az. Ráadásul a jogállamot az különbözteti meg a diktatúrától, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Ha a hatalom tenni akar az "önvédelmi" tábor ellen, küldje rájuk az ANTSZ-t, NAVot, és álljon lesben 1000 rendőr, azt figyelve mikor szegnek törvényt.

Az meg, hogy a helyi romákat a média és egyes pártok színtiszta áldozatoknak mutatják be csak arra volt jó, hogy annyira felbátorodjanak, hogy úgy érezzék, hogy "áldozatként" joguk van ahhoz, hogy "megvédjék magukat"(4 vs. 80). És persze ez azt is jelenti, hogy az eddigi életük során mindent jól csináltak, akik őket bántják rasszisták, és a történtek semmilyen összefüggésben nincsen azzal az esetleges életvitellel amit élnek a cigánysoron.
A félelmet természetesen nem lehet kiérdemelni a véderő egy totálisan rossz válasz egy meglévő problémára, ezt mindenki érzi, de a probléma létezését ettől függetlenül nem kellene elhallgatni.

Ez a lincselés arra mindenképpen jó volt hogy megmutassa, hogy hova vezet amikor történéssorozatot totálisan ferdén és egyoldalúan mutat be a média, és valakinek érdekében van a hisztériakeltés.
Nem kell nagy politikai elemzőnek lenni ahhoz, hogy összefüggést lásson az ember Orbánék romastratégiájának lehetséges sikerként történő bemutatása és a "kimenekítés" között eltelt rövid idő között, úgy hogy már kedden elkezdődött a kirándulás szervezése.
Az is érdekes, ha  megnézzük hogy ki szponzorálta a kirándulást, és gondolom az sem véletlen, hogy a külföldi sajtó milyen példás gyorsasággal hozta a híreket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr382858607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rendkívüli állapot - cui prodest? 2011.04.28. 00:07:14

Miért nem cselekszik időben egy titkosszolgálatokat is irányító belügyminisztérium, amikor etnikai zavargások közelébe kerül egy település vagy egy régió? Pedig ujjgyakorlat volna Pintérnek a gyöngyöspatai ügy elintézése.Az mondjuk igaz, hogy az apadó ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SingleSide 2011.04.27. 11:57:58

Ez vajon miért nincs index címlapon?

dögölj meg 2011.04.27. 13:36:46

Talált,süllyed ! Hát ezért nincs a címlapon !

Fenehorizont 667 2011.04.27. 14:00:13

nagyszerű blogbejegyzést írtál, gratulálok!
...és természetesen ezt nem cinikusan írtam.

sajnálatos dolog, ha valaki a saját igazának és univerzális jó-ságának biztos tudatában ferdít, torzít el végletekig dolgokat. illetve nem sajnálatos, mert az marhára lájtos jelző ide - inkább szemét, alávaló geciség a találóbb :)

selyemhegedu 2011.04.27. 19:05:30

Hmm. Amit irsz abban sok olyan dolog van amivel egyet lehet erteni, engem egy kicsit csak az zavar hogy mindenfele forrasmegjeloles nelkul hivatkozol olyan korulmenyekre amikrol egyelore nem lehet biztosat tudni. Pl hogy tenyleg csak 4 vederos volt-e ott, es hogy tenyleg 80 cigany allt-e veluk szemben. Mert az vilagos hogy ez a vedero verzioja, de nekem jobban tetszene ha a rendorseg verziojat is meghallgatnank ezugyben.

A masik hogy fogalmad sincs mennyit provokaltak a vederosok ezeket az embereket. Azert azok utan hogy egy kupac egyenruhas Szebjovotozott az ablakuk alatt (igen, olyanok ablaka alatt is akik nem terrorizaltak a kornyekbeli nemcigany lakossagot, azt azert ugyan ne feltetelezzuk mar hogy minden gyongyospatai cigany bunozo) a gyerekeik orra elott ezeknek a meglehetosen primitiv embereknek, en kulonosebben nem lepodok meg hogy az egyik ciganyasszony nekiment annak a neninek. Nyilvan gyengebb aldozatot valasztott, es valoszinuleg multbeli konfliktus is volt kozottuk, az ilyesmi nem jon csak ugy magatol.

Az hogy a felelemkeltes torvenyileg kikezdheto-e vagy nem arrol nem mondanek ilyen sarkos velemenyt mint amit te megfogalmaztal. Egy jogasz velemenye ezugyben jobban erdekelne. Oszinten szolva nem lepodnek meg ha lenne torveny ami tiltana amit a garda es klonjaik csinalnak, az mar jobban zavar hogy a rendorsegen nem ul egy jogasz sem aki egy normalis jogalapot talalna erre. Ha a ciganyok jaroroznenek egyenruhaban, csoportosan, felfegyverkezve ezeken a telepuleseken az is ugyanugy baszna a csoromet.

Az pedig hogy maganteruletrol vittek el oket ugyan ne legyen mar gond, vagy minosito korulmeny. A rendorsegnek joga van maganteruleten is intezkedni, vicces is lenne ha egy korozott bunozot is csak kozteruleten tartoztathatnanak le.

selyemhegedu 2011.04.27. 19:08:34

"A félelmet természetesen nem lehet kiérdemelni a véderő egy totálisan rossz válasz egy meglévő problémára, ezt mindenki érzi, de a probléma létezését ettől függetlenül nem kellene elhallgatni."

Ezzel nagyon egyetertek, mindket felevel. Ami a masodik felet illeti, ott mintha mar alakulna a hivatalos kommunikacio, egyre tobb hivatali/kormanyzati forrasbol hallom hogy felemlegetik a ciganyok normakoveteset, mint alapfeltetelt...

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.27. 19:28:56

@selyemhegedu:

A források zavarosak,rendőrség ha jól tudom egyelőre nem adott ki pontos számot. volt ott egy kamera, annak a képei remélhetőleg jó szokás szerint kikerülnek a netre.

Az index videójában is 1-20 emberig besülték magukat a romák, és még hozzáteszik, hogy a többiek a el voltak bújva.Szerintem ha 20 embert veszünk négy ellen az is lincselés.

A provokáció nem lehet indok egy ilyen tettre.Egyébként senki sem tudja hogy volt-e és ha volt mennyi provokáció, amit biztosan tudunk, hogy az Egri Bíróság hétfői ítéletében szó szerint az hangzott el, hogy "nem készült arra utaló rendőri jelentés, hogy a véderősök bárkit is fenyegettek volna" nyilván ez így nem igaz de azt gondolom, hogy elég sok rendőr volt az elmúlt időkben a környéken ahhoz, hogy ha tömeges a fenyegetés fordul elő akkor legyen nyoma.

A magánterület szent,ott csak akkor léphet fel a rendőrség, ha nagyon nyomós okai, és bizonyítékai vannak valamilyen bűncselekmény elkövetésére, vagy előkészületére.Itt egyik sem volt meg.(ezt a bíróság mondta ki.)

Mint írtam a megfélemlítés nem megoldás, semmi képen sem adok igazat a hőbörgő szélsőjobbnak,és azoknak akik szórakozásból rendfenntartót játszanak.
Nekem a bajom azzal volt hogy a szabad sajtó negyed/féligazságokkal mártírt csinál ezekből az emberekből.Akik ráadásul magukról is elhiszik.
nem megoldás ezt a helyzetet tisztán etnikai konfliktusként kezelni, jókkal és gonoszokkal.
Főleg nem hogy a hisztéria mögött erősen ott áll Richard Field.
Az indulatok amúgy nem frissek, nem véletlen, hogy azt a pincsort ahol gyakorlatozik a helyiek 1 ft-os áron adták el a véderőnek.És nem egy két emberről beszélünk.

Mikrobi 2011.04.27. 22:08:55

Minden szava aranyigazság! Ezért nem teszik ki az Index címlapjára.
süti beállítások módosítása