Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Mogyoród, én így szeretlek...

2011.06.06. 09:39 butter-k

A hétvégi WTCC futam kapcsán elgondolkodtam, azon hogy egy ilyen kiváló helyen lévő település,mint Mogyoród ilyen hihetetlen adottsággal mint a Hungaroring miért nem akar ebből hasznot húzni.

Nem magáról a WTCC-ről akarok írni, nem követem a technikai sportokat (bár ezúton is gratulálnék Michelisz Norbinak), inkább arról amit a hétvége során mind a 80-100.000 ember tapasztalt a településen és környékén.

Ebben az országban minden település beleértve a legnagyobb megyeszékhelyeket örömtáncot járna, ha minden marketingtevékenység nélkül évente 3-4 alkalommal 80-100.000 ember látogatna el hozzá, csak úgy. Minden magyar település egy ilyen helyzetben igyekezne jó vendéglátóként bemutatni magát, és persze lehetőséget teremteni, hogy a helyi vállalkozók profitáljanak ebből a sok emberből. Ez egy háromnapos program volt az összes látogató a három nap során minimum 80-100.000 ember lehetett.
És mit csinált Mogyoród?

S E M M I T

B+ még a füvet sem vágták le a falu határában, aki az autópálya(Ring Pihenő) irányából érkezett kb. másfél méteres gyommal találkozott így első benyomásként. Ez a Mogyoród tábla után volt, úgyhogy biztosan nem a közútkezelő feladata lett  volna rendben tartani.(mondjuk ők is szégyellhetik magukat mert az M3 - Mogyoród(Ring pihenő) viszonylatban pont ugyanilyen igénytelenség uralkodott). 

Minden értelmes önkormányzat akit érdekelne  a saját települése, minimum próbálna hasznot húzni ennyi emberből, és megmutatni milyen barátságos is Mogyoród. 
Itt van 100.000 ember nem kell nagy szakértelem ahhoz, hogy egy bográcsos főzőversenyt rászervezzen a falu, néptáncosokkal, vagy BÁRMIT amivel azt lehet elérni , hogy Mogyoródnak ne csak a dugóból, meg a durva zajból jusson ki egy rendezvény kapcsán, hanem valódi hasznot jelentsen,és nem mellesleg a a falu lakóinak is programot jelentene.

Tényleg semmilyen fantáziát nem lát a falu vezetése egy ilyen eseményben? Annyira nem hogy a falu honlapján utalás sincs arra, hogy itt lesz valami rendezvény? Nagy dolog lenne programokat és szállásokat ajánlani egy olyan hosszú hétvégére ami ekkora érdeklődésre tart számot? Ez egy kis település, nem kell hatalmas szállodákat megtölteni, néhány tíz családi szálláshely megtöltése viszont simán reális cél lehet.

Csupa kérdés vagyok, nem is értem, hogy hogyan engedhet meg magának Mogyoród ilyen pazarlást, és azt, hogy az a sok embernek Michelisz Norbert után erről a hétvégéről kizárólag a dugó és a gaz marad meg mint mogyoródi emlék...

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr522960996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsimi111 2011.06.06. 11:08:14

Made in MAGYARISZTÁN

Rathgo 2011.06.06. 13:08:19

Kellene pár normálisan gondolkodó ember, de azokból sajnos évtizedek óta hiány van, és nem csak az autósport környékén.

solid01 2011.06.06. 15:42:57

Tapasztalat, hogy egy-egy ilyen alkalommal, nem vagy nemcsak a gyerekekkel érkező családok, nyugodt békés nézők, hanem az ordibáló,fél csupasz,út szélén hugyozó teljesen részeg alakok is megjelennek. Szerény véleményem szerint ezt unták meg a környék lakói is. Amíg a vállalkozók ugyan örülnének a forgalom miatt, a lakók már közel sem.

TrollEmber 2011.06.06. 18:09:22

Csupa kérdés vagy, én meg csupa válasz, mivel évtizedekig ott laktam (már nem). Tehát:
Egy ilyen eseményre egyrészt azért nem lehet felkészülni programokkal, miegyébbel, mert a falu nem marketing iroda, és nem tudja előre belőni, mennyi meg milyen típusú közönség érkezik. Sok rendezvényt a kutya nem látogatja, és bizony ez a jellemző. Ennek ellenére eleinte lelkesek voltak a helyiek, de aztán egyre inkább azt kellett tapasztalniuk, hogy ha jönnek a látogatók, akkor szétbarmolnak mindent, összeszemetelnek mindent, zajonganak, italoznak meg ordibálnak egy jót, aztán elhúznak a vérbe, és csak a retek marad utánuk. Egy ilyen rendezvény rettenetes sok zajjal, mocsokkal, undormánnyal jár, és megnézném én azt a bográcsos főzőversenyt, ahol 100 000 embert kell koordinálni... Ráadásul a tapasztalat azt mutatja, hogy sz@rnak ezek a főzőversenyre meg a szlovák néptáncegyüttesre, ellepnek mindent a kurvák meg a stricik, zsebtolvajok, koldusok, gagyiárusok. A sört meg a virslit hozzák otthonról, megszállni nem szállnak meg, mert akinek nincs pénze, az a mezőn ver fel egy sátrat, akinek meg van, az Bpesten marad szállodában. Megnézik a futamot, kurváznak egyet, és húznak haza Pestre, Miskolcra, Bécsbe. Hidd el nekem, hogy ez nem lehetőség egy falunak, hanem óriási teher, és mindenki úgy menekül tőle, ahogy tud. Egyszerűen egy ilyen kis településre nem valók az ilyen gigarendezvények, nem összemérhető a dolog.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.06.07. 09:34:02

@TrollEmber:

Amit leírsz biztosan igaz a F1-re, nem vitatom, de mondjuk a WTCC-re, Renault kupára nem hiszem, nem hiszem , hogy túl sok kurvát találtál volna a hétvégén:)
Azért ezek általában a környékbeli/ pestmegyei, budapesti embereket vonzzák, és természetesen nem gondolom, hogy 100.000 ember-t kellene megcélozni a kilátogatók döntő többsége autóba ül, és hazamegy, elég ,lenne néhány ezer embert családosokat megcélozni.

Ha nem teherként hanem lehetőségként tekintene a falu a ringre akkor lehet, hogy tovább jutnának.

Ráadásul a másfél méteres gyomot, már önmagukkal szembeni igényességből is le kellene vágni:)

TrollEmber 2011.06.07. 16:28:54

@butter-k: Hát igen, a füvet azt le lehetett volna vágni versenytől függetlenül is, de a többi dolgot tényleg nem látom indokoltnak. Ez most egy kivételes eset volt, szerintem még a szervezők is megdöbbentek, hogy mennyien kilátogattak, ezért nem készült rá senki. Lehet, hogy ha jövőre is rendeznek túraautó futamot vagy mi volt ez, akkor jobban rákészülnek. De szerintem inkább úgy vannak ezzel, mintha mondjuk te a a Hajógyári-szigeten laknál egy sátorban, ahol egész évben madárcsicsergés van, egy hétre meg nyilvános vécévé válik az egész, és egyszer megtudod, hogy idén júniusban is lesz egy kisebb fesztivál. Szerintem nem állnál neki gyermekláncfű-koszorúkat készíteni, hogy majd de jól eladod a kedves vendégeknek, hanem rémülten elmenekülnél. Ugye, akit a kígyó megmar...

svéd 2011.06.07. 17:46:22

baromira kiszámíthatatlan, hogy mekkora látogatottságot hoz egy-egy rendezvény vagy futam, kisebb csoda, hogy most ennyien voltunk! tavaly a le mans-ra kutya nem volt kíváncsi és nagyjából a többi verseny is alacsony nézőszámmal bír /f1 az tényleg más kategória/, kivétel ez a mostani hétvége, ami szerintem abszolút váratlanul túlteljesített nézőszámban! összehasonlításul tavaly monzában -az autóversenyzés mekkájában- ugyanezen a wtcc futamon kábé ha 10-20 ezren voltak, pedig ott aztán adott minden! szóval a többi már leírt dolog mellett emiett sem lehet előre számolni, számolganti... asszem.
süti beállítások módosítása