Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Fölkel Róbert nem tudja mi ellen tüntet

2011.01.28. 12:23 butter-k

 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.
Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvek

Miután szembesült vele, hogy a legnagyobb érve miszerint a független bíróság dönt, arról, hogy a médiatanács megalapozottan büntet, és ennek ráadásul halasztó határa van ezt tudta mondani:

"Nézze én nem vagyok médiajogász de rengeteg médiajogászunk van az oldalon - ismeretlenek - és ők paragrafus szerűen el tudják mondani mi is a baj ezzel a törvénnyel"

Hát ez fasza.

Csak nekem tűnik furcsának, hogy az az alak aki elvileg függetlenként leszervez egy ilyen rendezvényt 3 olyan pontot sem tud felsorolni ami megalapozott?

Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy ez a törvény jó, vagy azt, hogy nem lehetett volna egy kis jóindulattal(eleganciával) sokkal jobbat készíteni,csak azt, hogy ez a "független" tiltakozás Bakácsostól, Bródystól mennyire mesterkélt, és mennyire civil.
Ennyi erővel bármi ellen tüntethettek volna, mert innentől ők nem többek birkáknál akik valami olyan ellen szólalnak fel, amit nyilvánvalóan nem ismernek.
Nincs semmi baj a tiltakozással, a baj azzal van, hogy az egész egy hazugságra épül, őszintébb lenne, ha nem mondvacsinált indokokkal vonulnak, hanem egyszerűen kimondanák, hogy miért is jöttek:

Utáljuk Orbánt, Utáljuk amit csinál, Gyűlöljük az arroganciáját, és azt, hogy képtelen úgy törvényt alkotni, hogy legalább látszatra odafigyeljen azok demokráciafelfogására akik nem rá szavaztak.

Ezzel így semmi baj sem lenne, mert legalább őszinte, érthető, és tolerálható.

De sajnos tudatlanságba ágyazva inkább szánni való. Ennek az egész írásnak csak csak a tegnapi Kossuth téri "izé" adta meg az aktualitását, Orbán egyértelmű visszavonulója után a tegnapi tüntetést áthatotta nem tudjuk miért vagyunk itt, de jók leszünk vágóképnek egy németországi híradóba érzés...

Az eredeti videónak leszedtem az elejét mert semmi érdemleges nem történt, aki kíváncsi rá itt tudja megnézni az eredetit:
videotar.mtv.hu/Videok/2011/01/17/07/mediatorveny_ellen_tuntettek_az_Orszaghaz_elott.aspx

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr682620618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feri, segíteni kell 2011.01.31. 13:59:00

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport második kossuth téri tüntetésén énekelte a dalt Kardos-Horváth János – feltehetően, hogy görbe tükröt mutasson mindazoknak, akik kétségbe vonják a pártok nélküli politikai tüntetések létjogosultsá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kutyuu 2011.01.28. 13:42:59

> Orbán egyértelmű visszavonulója után... Okostoji, te hiszel még a politikusoknak, pláne ennek? Tudod, az hogy nem hazudik, csak hazugság volt...

Mesélj nekem kicsit arról, mitől "független" ez a megmozdulás, így idézőjelben? És milyen alapon birkázol le olyanokat, akikről fingod sincs kicsodák, micsodák, mennyire értenek a médiajoghoz? Teérted is csinálják, te okos, hogy baromságokat irkálhass akkor és ott, amikor és ahol akarsz.

"biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok."
Na ez a poszt ilyenre sikerült.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 13:53:29

@Kutyuu:
Elnézést ha úgy gondolkom hogy az általad is fontosnak tartott szabadságba belefér olyan vélemény is ami nem eggyezik a tiéddel:)

Kutyuu 2011.01.28. 14:02:32

Miből gondolod, hogy a szabadságba szerintem nem fér bele a vita, vagy az ellentétes vélemény?

Max lehülyézlek, de egy szóval sem mondom, hogy töröld az írásod, vagy írd át, netán fizess egy valag pénzt a mádiatanács-pártkasszába.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 14:47:54

Igazad van.ez nem szabadság , hanem kultúra kérdésre

Kutyuu 2011.01.28. 15:45:31

Valóban. Te és Én döntöm el, hogy Te és Én hülye vagyok-e vagy sem. Nem pedig egy 8 évre bebetonozott fidesz alapszervervezet bírsággal, cenzúrával vagy éppen kikényszerített öncenzúrával. Baromi nagy a különbség!

Kutyuu 2011.01.28. 16:08:43

Egyébként csak így kapásból - Bethlen rosszul tudja. Ha egy Blog kitesz egy nyamvadt Google AdWords-öt az oldalára, amiből aztán soha egy büdös vasat nem lát - már üzletinek minősül a tevékenysége, és mint olyan regisztrációhoz kötött, és vonatkoznak rá a fidesz-szabályok...

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 16:11:23

@Kutyuu:

Attól még nem lesz gazdasági társaság egy blog, mert van neki bevétele.

Kutyuu 2011.01.28. 16:21:23

Idézek:
"A médiatörvény szerint azok a tartalmak regisztrációkötelesek, amelyek informálnak, szórakoztatnak, oktatnak, amelyekért egy médiaszolgáltató szerkesztői felelősséget visel és gazdasági céljuk is van (hirdetési vagy más bevételek révén)."
index.hu/kultur/media/2011/01/06/megiscsak_kell_majd_blogokat_regisztralni/

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 16:40:57

@Kutyuu: nem akarnék kukacoskodni, de az index nem forrás.
Lehet, hogy magában a médiatörvényben benne van, de esküszöm nem találom.
Ha megtalálnád megköszönném.
www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=25674&letolt

Egyébként az írás arról szól, hogy a tüntetés szervezőjének illett volna ismernie legalább azt a 3 pontot ami ellen tüntet.
Tehát, ha az ellen tüntet, mert regisztrálni kell a blogokat akkor azt, ha meg a bírósági halasztó határt akkor azt.De fogalma nem volt az egészről.
Valamint arról, hogy miután Orbán visszavonulót fújt okafogyottá vált a tegnapi móka, addig ameddig az EU kérésének eleget nem tesznek.

Kutyuu 2011.01.28. 16:48:04

Parancsolj:
www.complex.hu/kzldat/t1000185.htm/t1000185_37.htm

"60. Sajtótermék: a napilap és más időszaki lap egyes számai, valamint az internetes újság vagy hírportál, amelyet gazdasági szolgáltatásként nyújtanak, amelynek tartalmáért valamely természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság szerkesztői felelősséget visel, és amelynek elsődleges célja szövegből, illetve képekből álló tartalmaknak a nyilvánossághoz való eljuttatása tájékoztatás, szórakoztatás vagy oktatás céljából, nyomtatott formátumban vagy valamely elektronikus hírközlő hálózaton keresztül. A szerkesztői felelősség a médiatartalom kiválasztása és összeállítása során megvalósuló tényleges ellenőrzésért való felelősséget jelenti, és nem eredményez szükségszerűen jogi felelősséget a sajtótermék tekintetében."

És ha te azt írod, hogy ebből nem egyértelmű, akkor azt mondom - IGEN - és ez a baj. Te mint blogger, onnantól, hogy feltettél egy iciripiciri hirdetést a blogra, már beletartozHATSZ. És hogy beletartozol-e, na azt fogja a fideszes bagázs eldönteni.
Ezt szeretnéd?

Kutyuu 2011.01.28. 16:53:59

@butter-k: Amúgy pedig azt gondolom, egy totál civiltől, mint Fölkel Róbert, vagy akár mint én - egyszerűen nem várható el, és nem róható fel hogy egy halom kamera előtt, 100 fokos reflektorok fényeinél, élő adásban egy vérprofi tévés újságíró letámadó, sarokbaszorító kérdéseire ne leblokkolással reagáljon.

Barbaczy Eszter valószínűleg játszi könnyedséggel elküldte volna a nagy túlélőt játszani a homokozóba, én valószínüleg köpni-nyelni nem tudtam volna.
Ettől függetlenül bármikor - akár szóban is - de nem kamerák kereszttüzében - kifejtem, mi a bajom azzal a fércművel...

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 17:00:12

Ne ez az, ha erről beszélnénk akkor nem kellene tüntetni.
Egy blog nem gazdasági szolgáltatás.És nem is lesz az, attól hogy kiraksz egy bannert.
Nem akarnék jogászkodni,de ha a törvényalkotónak az lett volna a szándéka , hogy megregulázza a blogokat akkor nem ilyen homályosan tette volna.
Egy gazdasági szolgáltatás profitorientált vállalkozás, nem egy magánember blogja.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 17:04:53

@Kutyuu:

én meg azt gondolom ,hogy ha valaki civil az nem egyenlő az amatőrséggel.
Itt most nem arról volt szó hogy 3 ember szétszedte, és nem várt kérdésekkel zaklatták.
Egy téma volt, (szerintem) egyáltalán nem ellenséges hangnemben kellett volna elmondani, hogy miért vitt ki 10e embert a térre.
És totálisan besült, ráadásul a tiltakozók legkedvesebb érveivel.

Kutyuu 2011.01.28. 17:11:52

Nem vitt ki senkit a térre, ezt fogd már fel, csak 1 ember a 78.391-ből, nem orbán és nem toroczkay. Azok vittek embereket ide-oda, meg Péter Gábor...

Az más kérdés, hogy egy rendezvénynek kell hogy legyen felelőse, aki bejelenti, és aki felelősséget vállal a károkért, következményekért. Ha ez az ember süket/néma/vak/kerekesszékes/stb. lenne, akkor sem lehetne egy büdös szavad sem, attól még a célokat világosan megfogalmazza a közösség, és elmondja/leírja részletesen több helyen is, mi a baja a médiatörvénnyel.

Kutyuu 2011.01.28. 17:17:09

@butter-k: "Egy blog nem gazdasági szolgáltatás.És nem is lesz az, attól hogy kiraksz egy bannert."
Mondod te, de jogilag valószínűleg már egy bannertől is az, hiszen elvben nyereséget termel, főleg ha a blogmotor, tárhely, stb ingyenes, mint a blog.hu. Jogi eljárásban simán indokolható.

"Nem akarnék jogászkodni,de ha a törvényalkotónak az lett volna a szándéka , hogy megregulázza a blogokat akkor nem ilyen homályosan tette volna."

Aha, épp ez a lényeg. Nem akarnak tiszta viszonyokat, mert azzal a saját híveiknek is árthatnak. Gondolj csak a hírtv, echo pártatlanságára, vagy a gondola.hu függetlenségére. Magukat nem akarják tökönszúrni...

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.28. 17:18:58

Ezt a csoportosulást valaki elindította, valaki odavitte a színpadot, megcsinálta a hangosítást.
Irtózatos meló egy ilyet leszervezni.
Ezt az embert mint a rendezvény szervezőjét szólaltatták meg kb. 10 alkalommal és egyszer sem tiltakozott.
Tehát akkor valaki kihívott oda embereket akik elmentek.
A közösség célja a tiltakozás azok ellen a dolgok ellen amit egy a fiú nemhogy megfogalmazni nem tudott normálisan, de az érveit is bedöntötte egy félművelt riporter.

Természetesen ettől még igazuk is lehet, lehet amatőr módon ellenállni, lehet tüntetni, de legalább olyan dolgok ellen/ért tegyétek ami ellen van értelme.
A médiatörvény ellen 14-én sem és tegnap sem volt érdemes tüntetni.

Noti75 · http://www.megmondogato.blog.hu 2011.01.28. 17:50:27

Úgy tűnik, nem csak Fölkel Robi az, akinek fogalma sincs arról, hogy miért is tüntetnek. :)
Attól, hogy hevesen lehülyézel mindenkit, akinek más a véleménye, mint a tiéd (talán azért más, mert gondolkodni is mer, nem csak a hülyeséget szajkózza), még nem lesz igazad. Miért nem próbálod ki egyszer, hogy nem csak olvasgatsz, hanem megpróbálod értelmezni is, azt amit olvasol. Ne mindig csak azt szajkózd, amivel teletömték a fejed. Az általad idecitált passzust egyáltalán nem lehet ráhúzni egy átlagos blogra. Még akkor sem, ha az kitesz egy hirdetést. Ugyanis attól még nem válik „gazdasági szolgáltatást nyújtó médiummá”. Nyugodtan felejtsd el ez a hülyeséget, amivel teletömték a fejed. Nem véletlen, hogy Fölkel sem tud semmi konkrétumot mondani... :)
A blogírónak meg tökéletesen igaza van. Ha valaki tüntetni akar, akkor menjen és tüntessen, de legalább annyi gerinc legyen benne, hogy őszintén elmondja, hogy miért is tüntet. Mondja azt, hogy utálom orbánt, vagy utálom a kormányt és ezért demonstrálok. De ne az embereket hülyítse, hogy most ezért tüntetünk, miközben teljesen másról van szó.
Ha gondolod, itt egy jogász véleménye a médiatörvényről:
www.magyarugyved.eu/index.php?view=entry&id=10:az-uj-mediatoerveny-nem-korlatozza-a-blogirast

Noti75 · http://www.megmondogato.blog.hu 2011.01.28. 17:51:09

@Noti75: Kutyuunak szól, elnézést, elfelejtettem a megszólítást. :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.28. 20:19:13

@Kutyuu: Mondjuk a hivatkozott Indexes cikkben utána pont az van, hogy a blogokat nem kell majd regisztrálni...

Amúgy érdekes, hogy hogyan lehetne ezt jól megszövegezni, úgy, hogy ne adjon kibúvót azoknak, akiknek bele kellene tartozniuk a regosztrációs verzióba. Nem irigylem a jogászokat :-) Végül is, amit a Fidesz csinál ebben a kérdésben, az is egy megoldás, sőt, kifejezetten jó megoldás, HA nem élnek vissza vele.

finomanarancs 2011.01.29. 06:18:45

napimorgas: te valóban megnézted a belinkelt videót? Mert nekem csak úgy tűnik, hogy az utolsó 10 másodpercből vonsz le messze-menő véleményt.

"Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvek"

Vicces, ahogy pontról-pontra az utolsó 10 másodpercre hivatkozol.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.29. 08:26:08

@finomanarancs:
te valóban megnézted a belinkelt videót?

1: megszűnt a szólás és médiaszabadság.
Na jó mégsem
2: Korlátozzák a blogokat:
Na jó egy blog nem gazdasági társaság tehát nem.
3: Az 5 fős médiatanács dönt mindenről:
Na jó nem, mert a bírósághoz fordulás halasztja a döntést.

Egyetlen épkézláb érve nem volt.

Atisz 2011.01.31. 13:45:51

Az szerintem még nem akkora baj, hogy úgy tüntet, hogy fogalma sincs mi a baj a törvénnyel (ezzel ugyanis láthatóan nincs egyedül).

Az viszont már problémás, ha valaki ma nagy közönség előtt azt állítja: "ma Magyarországon nincsen sajtószabadság, ma Magyarországon nincsen szólásszabadság, ma Magyarországon a demokrácia, hovatovább a szabadságunk veszélybe került."

Erre az ember (most tekintsünk el attól, hogy ez nyilvánvalóan nem igaz) várna valami magyarázatot, mert elképzelhető, hogy ez nem mindenki számára világos.
Lehet, hogy célszerűbb lett volna feltételes módot használni, ha ennyire nincs tisztában alapvető dolgokkal.

mindenlehet · http://mindenlehet.blog.hu/ 2011.02.03. 11:55:22

Vicces volt hallgatni Mesterházyt a Fiala műsorában. Az MSZP elnöke dettó ugyanúgy járt, mint Fölkel Róbert. Fiala is azt kérte, legalább három konkrét dolgot mondjon már az istenszerelmére,de az csak mellé beszélt. Aztán meg próbált mondani valamit, de azt meg Fiala cáfolta a törvényre hivatkozva. Láthatóan a riporter legalább ismerte a törvényt...

grungez · http://maragyok.blogspot.com 2011.03.01. 21:39:19

Amivel a probléma van:

ELSÕ RÉSZ
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
I. FEJEZET
A TÖRVÉNY HATÁLYA

1. §
.
.
(3) A törvény hatálya kiterjed azon médiatartalom-szolgáltató által nyújtott médiaszolgáltatásra, amely
az (1)–(2) bekezdés alapján nem minõsül a Magyar Köztársaság területén letelepedettnek, és amely egyetlen más
tagállamban sem minõsül letelepedettnek, ha a Magyar Köztársaság területén található mûholdas feladó-állomást
használ, vagy a mûholdnak a Magyar Köztársaság tulajdonában álló átviteli kapacitását használja.

...
..
2. §

(5) A törvény hatálya a törvényben szabályozott esetekben kiterjed a törvény hatálya alá tartozó médiaszolgáltatások,
kiegészítõ médiaszolgáltatások és sajtótermékek nézõjére, hallgatójára, vagy olvasójára, valamint a mûsorterjesztési
szolgáltatás felhasználójára, fogyasztójára és elõfizetõjére.

(azaz még a blogger is szívhat..)

grungez · http://maragyok.blogspot.com 2011.03.01. 21:42:14

3.-ik bekezdés szerint, ha a Magyarország területén található müholdas feladó-állomás vagy az a Köztársaság tulajdonában áll, vontakozik rá a törvény.
süti beállítások módosítása