Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Kétségbe vonható a Fidesz-KDNP alkotmányozási joga?

2011.02.14. 12:21 Dühöngő bika

 

Nagy bajban van a bal és liberális értelmiség, mert az elmúlt 20 év legkártékonyabb 8 éve után az ellenség alkotmányozni fog. Tenni ellene nem nagyon lehet, alternatívája meg szokás szerint nincs az ellenzéknek. Az alternatíva felmutatásához gondolkodni, és dolgozni kellene. A szokásos módszerek nem lesznek elegek, az most kevés lesz, hogy a zsigeri gyűlöletkeltés, hazugságok, és a nemzetközi szintre is eljuttatott bérrettegők a nagy rutinnak köszönhetően hamar beindíthatóak. Ennél több kell. Sajnos nem történhet semmi olyan dolog, ami után ne kiáltana diktatúrát az MSZP, és a mostanában független civileknek nevezett párt nélkül maradt liberális szimpatizánsok kórusa.
A fenn leírtakból egyedül az LMP lóg ki, aki vette a fáradságot és gyártott alternatívát, amit persze senki sem olvasott el (ez nem az LMP hibája) de legalább van mire hivatkozni.
Az elmúlt 8 év kormányzásából kiderült, hogy az MSZP nem nagyon szeret dolgozni, így nem nagyon maradt más alternatíva, mint a bevált recept: olyan elfogadhatatlan feltételhez kötni a részvételt, hogy a végén ne kelljen csinálni semmit. De akkor minek vannak ott? Ez egy munkahely, nem hangulat kérdése a munka. Tessék árnyékkormányt felállítani, alternatívát nyújtani, alkotmányt írni, ne csak sértődötten fröcsögni a facebookon, meg a Népszavában.
El kell fogadni, hogy egy jelentéktelen kisebbség lett az MSZP, és ehhez mérten viselkedni, mert hangyaként eljátszani egy oroszlánt csak szánalmat kelt és nem tiszteletet.

Én most nem is mennék bele, abba, hogy kell-e vagy nem kell új alkotmány, mert ez hitvitává vált, úgy, hogy szerintem az egymásnak feszülő felek vezérszónokai sem olvasták a jelenleg érvényben lévőt. Mindenesetre több mint furcsa, hogy a jelenlegi alkotmány érvényben tartása mellett érvelők egyik jelentős érve, az hogy ha már új alkotmányt készítünk legyen népszavazás róla. Már miért lenne? Az általuk nagyra tartott jelenlegi alkotmány kimondja, hogy az alkotmányozás a mindenkori Magyar Parlament feladata. 
Nincs szó alkotmányozó nemzetgyűlésről, népszavazásról, még levél alapú konzultációról sem, mert a jelenlegi alkotmányunk kommunista készítői, és foldozgatói is jól tudták, hogy nem létezik teljes konszenzusos alkotmány, egyetlen országnak sincs, ilyenje. A legitimációt az jelenti, hogy a parlament kétharmada szavazza meg, ugyanúgy ahogy 1989-óta minden esetben, amikor hozzányúlt bárki.
Érdekes, hogy a kétharmados törvényeket 20 éven keresztül mindenki elfogadta elsöprő népakaratnak. Az emberek elsöprő többségének akarataként, amit a felhatalmazott képviselők érvényesítettek. Soha senki nem gondolta ezekről a törvényekről, hogy ez az emberek 100%-nak véleményét kell tükröznie, vagy hogy Alkotmányt csak akkor szabad módosítani ha népszavazást írunk ki. A Lisszaboni Szerződés megkötése után sem akart senki népszavaztatni, pedig ott sok mindenről lemondott az ország.

A népképviselet lényege hogy a nép felhatalmaz, a felhatalmazott meg él vele, saját meggyőződése szerint.  Amikor a NÉP elment szavazni a Fidesz-KDNP szövetségre és ilyen arányban ikszelt három alkalommal is, bizony felhatalmazta ezt a formációt az alkotmányozásra (is).A Fidesz meg él vele, mindenkinek 4 éve van eldönteni, hogy szerinte jól élt e vele vagy nem. De nem lehet elvitatni a jogát, hogy megpróbáljon megfelelni annak az akaratnak aki felhatalmazta.
Sokan komoly fogalomzavarban élnek: Többségi akarat: demokrácia, és népképviselet, Kisebbségi akarat: diktatúra, és elnyomás (még akkor is ha nagyon hangos az kisebbség)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr442660278

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:17

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.02.14. 13:05:43

Nem az a lényeg, hogy ki alkotmányoz, hanem hogy ilyen címszóval milyen baromságokat akar az alaptörvénybe besúvasztani. De ez persze nem csak a baloldaliak, liberálisok és értelmiségiek problémája. Szerintem a fidesz-kdnp szavazók is így gondolják.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.02.14. 13:18:28

@lecsekkoltam:

Az oké, de ki dönti el, hogy baromság?:)Nyilán mindenkinek más a baromság:)

ifrance 2011.02.15. 14:27:25

@Dühöngő bika: bonyek, véletlenül találtam ide. végigolvastam az összes posztot. nem mondom, hogy mindennel egyetértek, de rendszeres olvasó leszek. kimondott felüdülés az indexcímlapos hörgő-gyűlölködő blogok után...
egy-egy jelentősebbnek hitt esemény után minőségtől függetlenül minden blog címlapos lehet, csak fröcsögjön. lásd a mostani meleg vonulás betiltását. olyan nevenincs, sosem látott blogok kapnak azonnal címlapot, hogy "öröm" nézni. és a baj nem azzal van, hogy nevenincs blogok, hanem azzal, hogy méltán nevenincsek.

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.15. 15:14:25

Baromság az, ami az emberek többségénél "kiveri a biztosítékot" így eltereli a szót a pozitívumokról. Ez kinek állna érdekében?

Engem sokkal jobban izgatnak azok a dolgok amik valószínűleg nem fognak belekerülni az új alkotmányba pedig fontosak lennének.

"k" (törölt) 2011.04.03. 14:33:56

KDMP az Kereszténydemokrata Méppárt? Nem találom a neten sajnos

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.04.03. 17:11:39

@"k": köszönöm, hogy szóltál, javítottam.
süti beállítások módosítása