Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Fülei-Szántó András népszavazási kezdeményezés

2011.02.24. 19:18 Dühöngő bika

Az index és egyetlen híradó ingerküszöbét sem érte ez a hír, hogy egy magányos harcosnak tűnő aktivista megelégelte a bankszövetség néha meglehetősen hihetetlennek tűnő magyarázatait a kialakult helyzetre és népszavazást kezdeményezett a következő kérdésekben:

1. Egyetért-e Ön azzal,hogy az Országgyűlés dolgozzon ki jogszabályt a fizetésképtelenné váló természetes személyek adósságrendezési eljárására vonatkozóan?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy ingatlanfedezetű banki hitel esetén a fizetésképtelenné váló adós fedzetül szolgáló ingatlanának vagy ingatlanjainak elárverezését követően az estleg fennmaradó tartozás kerüljön elengedésre a gazdasági válságra való tekintettel?
3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés hosszabbítsa meg az eddig már többször meghosszabbított kilakoltatási moratórium jelenlegi, 2011. április 15-i határidejét további hat hónappal?
4.Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés jogszabályi úton avatkozzon be a deviza alapú hitelek szerződéseibe és változtassa meg azokat úgy, hogy a forint árfolyamának ingadozása miatti adósságállomány és törlesztőrészlet változások 50%-a a hitelt nyújtó bankokat terhelje vagy illesse meg?

És a videó:

 

Én nem tudnék belekötni a mondandójába....

Update: 
Lesz demonstráció is :

2011. február 25. · 15:00 - 17:00  Budapest,V. kerület József Nádor tér 5-6

Petíció átadása a Magyar Bankszövetségnek a deviza alapú hitelekkel kapcsolatban. Országos népszavazási kezdeményezés bejelentése. Az esemény bármely párttól függetlenül jött létre. Az országos népszavazási kérdések mögötti érvrendszer és jogi muníció bemutatása.

Kíváncsi vagyok ez megüti-e az ingerküszöbét a sajtónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr952688173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hpty 2011.02.25. 11:34:50

Ha a kilakoltatási moratórium marad, akkor az nem fogja ösztönözni az embereket a fizetésre, mert ugye nem rakhatják ki Őket.
A bankok nem, vagy csak nagyon kedvezőtlenül adnak ingatlanhitelt. Stb, stb.
Ez elég messzire vezet...

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.02.25. 12:46:25

@hpty:

Hát igen az szerintem sem illik bele a képbe.
Főleg, hogy a moratórium csak arra vonatkozik, hogy nem lehet embereket erőszakkal kirakni, de ellehetetleníteni igen, és nem mellesleg arra is, hogy eladják a fejük felül a lakást sokkal rosszabb áron mintha lenne kilakoltatás.

Ugyanakkor meg nem mutatja jól egy favellaváros a a budai hegyvidéken.
Nagyon nehéz jó megoldást találni.

hpty 2011.02.25. 13:31:38

@Dühöngő bika: Így van, ha lenne tökéletes megoldás, akkor már valaki előállt volna vele.

Jaja, tiszta Sao Paolo!!! :D

aszekelyek 2011.02.25. 20:56:47

A favellaváros helyét jelölje ki a törvényhozás abban a jogszabályban, a bankszövetség elnöke és a magyar forintot mesterségesen alacsonyan tartók nagy értékű ingatlanjai köré. De inkább a kertjükbe. Tartózkodási helyéül az emiatt hajléktalanoknak jelöljék ki oda. Nem belváros....Nézzék a remekművüket.

aszekelyek 2011.02.25. 20:58:24

Annál jobb megoldás azért van, mint hogy a bankok mindent visznek. Az adósság meg marad.

Badbitie 2011.02.26. 20:02:02

Hát, ha ezeknek a csak a fele átmegy, akkor a külföldi bankok leányvállalatai másnap átállnak arra a módszerre, hogy hitelkihelyezés 0 ft/év, ami visszajön az irány haza, és így lényegében kisebb nagyobb veszteségekkel 20 év alatt kivonul az országból minden tőke. Magyarul beledöglik az ország.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.02.27. 15:15:47

@Badbitie:

Kapaszkodj meg, a hitelezés jelenlegi szintje és közelít a 0-hoz. És az meg riogatás, hogy hazamennek, max elérjük azt a szintet,mint Németországban, ahol a hitelkihelyezés valós hitelképességvizsgálaton alapul, hiszen a banknak is van vesztenivalója.

Gondolj bele, hogy milyen hosszútávú hatásai vannak a jelenlegi helyzetnek aki ma dől annak ÖRÖKRE vége van, sosem tudja előröl kezdeni.
A jelenlegi helyzet az, hogy egy anyagyilkos 10 év börtön után 0-ról kezdheti az életét, egy bedőlt hiteles meg 50 év múlva is rossz döntése következményét fizeti a fizetése 33%-ig, sőt, ez örökölhető is. A bankok kapzsisága nem béníthat meg egy teljes generációt.

Ezt a helyzetet kezelni kell, és nem a bankadóval.

A közösbe rendesen adózó, eladósodott adós 2011.03.03. 08:41:32

Ma írtam egy cikkre reagálást, azt hiszem ide is jó lesz.
Újabb pofon a bankoknak

T. Cikkíró!
A cikkben leírt mondatokhoz szeretnék hozzászólni.
Az adósok nem az adófizetők körén kívüli külön csoport. Az adósok jó része szintén gurít/gurított be jó pár millió forintot a közösbe.
Ha az adósok is elkezdenék a rájuk jutó adóforintokat firtatni, akkor az jönne ki, hogy egyes adósok annyi adóforinttal járultak hozzá
a közöshöz, 10-15 év alatt, amelyből bőven meg tudták volna oldani sokan a lakhatásukat.
Azt se felejtsük el, hogy az menekült a devizahitel felvételbe, akinek laknia kellett volna valahol, de szociális lakásra nem voltak jogosultak,
mert atz mások, rászorultak és "rászorultak" kapták. A szociális lakásokat kiknek az adójából fedezte az állam?
Továbbá, aki devizahitelt vette fel, az nem mindenki plazmatévét vett, ill. budai luxusvillát, de még többszintes házat sem, de még többszáz négyzetméteres
lakást sem. Többségük 1-1,5-2 szobás lakásokat vásárolt meg a devizahitelekből.
A kommunikációnak további problémája, hogy párhuzamot vonnak, hogy sokan azért nem fizetnek már, mert húú, de klassz buli az a kilakoltatási moratórium.
Azzal kellene párhuzamot vonni, hogy akinek lakáshitele van (devizás főként) annak nem csak a hiteltörlesztése nőtt, hanem a rezsije, a biztosításai (lakáshitelnél kötelező) és egyáltalán a megélhetés költségei is nőttek, ezért nem, vagy egyre kevésbé tudnak törleszteni.
És, ami nagyon fontos, ezeke az "adósok" a mi, az országunk fiataljai, fiatal családjai. Az ő szégyenük ez az egész kialakult helyzet?
Azt gondolom sokan nem azt várják, hogy helyettük kifizesse bárki is a hitelt, csak azt szeretnék, ha nem kellene mindent nekik állniuk, a bank terjeszkedését (a minden utcasarkon áll egy-négy bankfiók), stb. Hogy miért kell fizetni havonta egy számlavezetésért 9eFt-ot? Ami 30 év alatt 3 millió forint.
És az utóbbi években megszünt szocpol, fészekrakó és egyéb támogatások is azért szüntek meg, meg voltak olyan csoportok, akik ezzel visszaéltek.
Köszönöm, hogy elolvasták a hozzászólásomat:
F Katalin kisváros 3 éve elsőlakásos, eddig gyermektelen állampolgár

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.03.03. 08:49:35

@A közösbe rendesen adózó, eladósodott adós:

Köszönöm, hogy olvastál, teljesen egyetértek, elkezdtem egy posztot a helyzet kilátástalanságáról, de egy hete nincs időm befejezni:(

Ebbe a történetben Medgyessy-től kezdve vastagon benne van a politika, hiszen a devizahitelekkel kívánták kiváltani a támogatott hiteleket.
Egy állami apparátus sem számított az összeomlásra,a bank több száz kockázatelemzővel nem számított az összeomlásra, de most nagyon úgy néz ki, hogy az adósnak magának tervezni kellett volna vele. Ami ebben a témában zajlik egy vicc.
süti beállítások módosítása