Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Gyilkosságlimit

2010.12.15. 14:35 butter-k

Bréking van , mert a jobbikos honatyák beterjesztettek egy apró módosító indítványt ami szerint a 20%-ban maximálnák a bűnügyi híreket a híradókban.

"A két jobbikos képviselő javaslatát azzal indokolta, hogy a nagy befolyásoló erővel rendelkező médiumok ne tudjanak "a bulvárhírek szintjére züllesztett bűnügyi tematikájú híranyagokkal kibújni a törvényjavaslatban meghatározott kötelezettségeik alól."

Nem vagyok egy nagy jobbik rajongó, de  nézett mostanában valaki kereskedelmi tévében híradót? Gyakorlatilag az adás 90%-a arról szól hogy megharapta a kutya a szomszéd Pistikét, aki nagyon szomorú. Oknyomozás 2010.
A híradózás olyan mélységeket ért el a két kereskedelmi tévében, hogy azt már szerintem sem lehetett szó nélkül hagyni mert nem véletlenül kötelező híradót készítenie ezeknek a tévéknek,a tájékoztatási kötelezettség rájuk is vonatkozik. 
És mit tettek?Tájékoztatnak? Beszámolnak a világ híreiről? Fenéket. A kötelező híradókat szép lassan észrevétlenül a Fókusz/Aktív különkiadásává tették, mert megtehették, amit az iszapkatasztrófa alatt műveltek az a vérforraló volt, sokan emlékszünk a titokzatos arcra egy kolontári házon. Értem én, hogy a nép a bulvárra éhes, de az nem kielégítő szintű tájékoztatás hogy az évek alatt Joker-ré mutáló Erős Antónia drámaian a kamerába nézve elmondja, hogy két cigány összeverekedett a tiszabergengóci kocsmában. 

És ezek után az RTL fel van háborodva azon, hogy a jelenlegi parlamenti résztvevőknek eszébe jut, hogy szabályozni kellene a kereskedelmi "híradók" működését.
Erre csak azt lehet mondani, hogy ebben az országban nem működik az önkontroll, és az önszabályozás a kereskedelmi tévék saját maguk tették szükségessé azt hogy valaki szabályozza a működésüket, hát most megkapták...
Ha lett volna önkontroll, és az egész eddigi működésükre nem a szabályok folyamatos megsértése és kijátszása lett volna a jellemző akkor a honatyáknak sem jutott volna eszébe, hogy hülyeségeket beszéljenek.

A beterjesztett szabályozás egy rossz vicc, de sajnálni nem sajnálom a kereskedelmi tévéket gyakorlatilag kiprovokálták a taslit.

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr12517536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.08.31. 13:41:38

Tévedésből jelentjük
Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Talaja a valóság, melyet sok-sok szemét, hulladék, banánhéj, ürülék borít, amibe folyton belebotlik, gödreibe beleesik, rajta elcsúszik az óvatlan ember. A területet e képzett újságírók számára a tabu feliratú karókkal teszik járhatóvá. A tabukkal kerített területre nem szabad belépni, sőt az azon belül lévőket meglátni sem! A tabu karóit időnként áthelyezik, (a hazugság változásai szerint) de a tabu tisztelete a KRESZ-nél ezerszer, jobban megkövetelt! Itt egy jelzőtábla tudatos, vagy véletlen kihagyása a jogosítvány, (újságíró igazolvány) azonnali bevonásával jár! Ha valaki a tabun belüli területről hírt mer adni, oda bevilágít, annak titkairól fecseg, annak azonnal vége! Mehet dolgozni. Vége a kényelmes úri életnek, laza népbutításnak. Mivel a tévedés területe óriási, beugratási lehetőségei számtalanok, a kikerülés rendkívüli odafigyelést, koncentrációt követel meg. Így az újságíró élete csupa stressz. Folyton tényekbe botlik, de ha tévedésbe esik, és az igazat írja meg, az elvárt helyett, akkor megnézheti magát. Nem a tűkörben, hanem a főszerkesztő dühöngő őrült szemében. Aki még nála is jobban fél, mert ő felel azért, ami a lapban megjelenik. Az állandó stressz miatt az újságírók, mint a mosónők, korán halnak. Fejük fáj a hazugságtól, eszük a téveszmék kavargó gőzétől, gyilkos párájától… Ezt az írást is tévedésből írtam, ennek témája is a tabu karóinak területén belül van. Nem is lát „nyomdafestéket” talán soha.
süti beállítások módosítása