Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

ELEMI EREJŰ TILTAKOZÁS A FIDESZ ELLEN

2011.04.18. 12:52 Dühöngő bika

Most hétvégén odapörkölt a FIDESZ-nek a magát demokratikus ellenzéknek nevező Magyar Demokratikus Charta és az LMP.(A szombati rendvédelmi dolgozók tüntetését direkt nem veszem ide, mert az nem pártrendezvény volt)

Szóval kivonultak, volt performansz, színpad, fenyegetés, és sötét jövő, veszélyben a demokrácia, oda a szólásszabadság, szopóálarc. Ezek a kérdések joggal vezettek oda, hogy az EMBEREK olyan mély haragot éreztek, hogy ki kellett állni és elmondani a véleményt szabadon.

Az LMP  tüntetése nagyon fiatalos volt, nekem az jutott eszembe az egész rendezvényről,hogy olyan, mint amikor tini koromban odalépett hozzám a nagybátyám és megpróbált fiatalosan beszélni, vicces hangsúlyokat téve az általa menőnek gondolt szavak után. 
De a lényeg mégiscsak a beszéd volt itt is van néhány önkényesen kiragadott részlet Schiffer Andrástól:

"Sokan vagyunk és elegen is leszünk. Az erőltetett alkotmányozással a visszaszámlálás kezdődött el" 

 "Készüljünk arra, hogy 2014-ben egy élhető Magyarországot kell felépítenünk! Ahol a demokrácia nem egy ember, hanem valamennyi ember részvételén alapul. A visszaszámlálás megkezdődött"

Maga Tétényi Éva is felszólalt ami figyelembe véve, hogy LMP, MSZP, JOBBIK összefogással lett polgármester minimum meglepő. Sokaknak ez az összefogás azt jelentette, hogy pártos érdekeken felül áll hát kiderült, hogy mégsem annyira...
Érdekes, hogy Őt sokan olyan reménységként tartották számon aki látszólag a semmiből érkezve is képes volt támogatást szerezni, és volt esélye, hogy a 40 százaléknyi bizonytalan szavazót meggyőzve egy valódi ellenzéki pártot szervezzen.
Hát most hogy odadörgölőzött Szakasits Árpád unokájához ezt a rejtett reménység mítoszt nem lesz könnyű fenntartani. Szerintem ez volt a hétvége legnagyobb melléfogása, és ezt minden irónia nélkül mondom. Tényleg sajnálom, benne ennél sokkal több volt.

Aztán jött a charta ott egyértelműen a nyugdíjasok volt a célközönség,a rendezvény célja meg az, hogy személyes kedvencem a Jobboldal egyben tartója, magát valamiért folyton demokratának nevező Gyurcsány Ferenc megint miniszterelnöki kihívót játszhasson másfél óráig. Ennek megfelelően nagyokat is mondott:

"akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, rosszhiszeműen, nekik nem lesz bocsánat."

"Második feladat. Nem lesz elég leváltani ezt a kormányt. Le fogjuk majd váltani, de ez nem lesz elég."

"Nem elég a kormányt leváltani, hanem rendelkezni kell azzal a politikai, szakmai, emberi, morális erővel, amellyel új kormányt lehet állítani az ország élére. Ehhez pedig nekünk, demokratáknak még idő kell. Az az előttünk álló időszaknak a feladata, hogy megszervezzük önmagunkat, hogy erősek legyünk."

Nézzük kivel is képzeli el a Charta a megújulást, és kikben is látja Ferenc a szakmai, emberi morális erőt:Vitányi Iván, Heller Ágnes, Konrád György, Bauer Tamás, Kerék-Bárczi Szabolcs, Kende Péter, Vágó István

De a lényeg szerintem mégiscsak az, hogy ezeket az elemi erejű felháborodásra alapozó tüntetéseken, hosszan Index címlapon promózva, Facebookon hirdetve, pártkatonák által szervezve és napos hétvégén mennyien is voltak.

LMP:2000 Fő
MSZP:3000 Fő

Nekem ez a szám kevésnek tűnik egy forradalomhoz:)

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr802836498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Itt alkotmányozik a magyar 2011.04.18. 20:20:51

Egy nyugodt napnak indult...     Persze a Duna közepéből is kihúzhatott volna párszáz lufi egy ötven méteres Faszt, de perspektivikusan ugyanaz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása