Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Kontraproduktív antifasizmus

2013.04.23. 13:57 butter-k

Hétvégén megvolt az Élet Menete. Egy ideális világban tök normálisnak kellene lenni, hogy egy kisebbség bármilyen indíttatásból felvonul. Zsidók, Cigányok,  Melegek, Nyilasok, Horgászok Halászok, és valamennyi olyan csoport akinek van valamilyen nyűgje, baja, vagy ünnepelni valója.

Igen a nyilasok is vonuljanak, mert ez a szabadság. Egy szabad népnek gyűlölnie is szabad, egészen addig ameddig a gyűlölet nem sérti mások jogait.

Gyűlölhetem a szomszédomat  mert hangos? vagy mert alkoholista? Gyűlölhetem a cigányokat, vagy a zsidókat? A válasz az, hogy csak saját magamtól és a saját habitusomtól függ. Akárkit gyűlölhetek mert a gyűlöletet nem lehet betiltani, még egy miniszterelnöknek sem fog sikerülni. Az elfojtással persze lehet próbálkozni, de annak csak robbanás lesz a vége. Nagyon nagy hiba úgy tenni, mintha a cigányokat  a jobbik, vagy a kuruc.info miatt nem szeretné a többségi társadalom. A rasszizmus nem köthető politikai oldalhoz az MSZP szavazói között pont ugyanannyian gyűlölik az együttélésre képtelen cigányokat mint a Fidesz szavazói között. Az érzéseket nem lehet betiltani, mert gyűlöletnek minden esetben van alapja, és oka. Szerintem a legelvetemültebb jobbikos szavazónak sincs baja Bangó Margit életvitelével , vagy cigányságával, viszont a borsodi falvakban uralkodó viszonyok még azokat is felháborítják akik a valóságtól messze élnek.

Gyűlöletre fogékony emberek mindig is lesznek , őket csak feltüzelni lehet minden betiltással. Azzal, hogy törvényellenesen erőből betiltunk egy felvonulást, vagy tiltakozást csak erősítjük a hitet azokban akik a kuruc.infot használják információforrásnak . A gyűlölet mindig megtalálja az útját, a propaganda erős, tökmindegy, hogy kimegy –e valaki egy molinóval amelyre egy –valós-  Simon Perez és Petőfi idézettel  vagy nem.  Amikor lehetősége lesz véleményt nyilvánítani úgyis megteszi, és odahúzza az ikszet a legszélsőségesebb esélyes jelölt mellé akit csak talál. A betiltás ezt a bázist csak erősíti, az enyhébb gyűlöletet megszilárdítja, az erősebbet meg hangosabbá teszi.
Amikor az országunkat antiszemitázzák, rasszistázzák hallja valaki a MAZSIHISZT vagy a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget tiltakozni? Én nem nagyon, gondolom kényelmes az áldozat szerepében tetszelegni , ahelyett, hogy kiállnának a hazájukért.  Senki sem állíthatja , hogy ebben az országban üldöznének bárkit.

Meg lehet nézni, hogy hogyan változtak a táborok 2006 óta. A szélsőjobb erősödik, a táboruk elszánt, és kitartó egyetlen egy botrány sem tudta megingatni őket. A kommunikációjuk zseniális. Problémafelvetés amelyek valós problémák :                 A cigány kisebbségre jellemző bűncselekmények,  gazdasági problémák, devizahitelek, eladósodottság,

Felelősök: Zsidók, Cigányok, Megoldás: Magyar hatalom zsidótörvények, rend”?”

Ha betiltjuk őket erősödnek,ez így értelmetlen sokkal praktikusabb lenne ha hagynánk őket bohócot csinálni magukból miközben végre elkezdenénk megoldani azokat a problémákat amik naggyá teszik a szélsőségeket. Ami most van az kontraprodiktiv.

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr115243004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása