Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

EU: Centralizáció vagy bukás

2011.06.13. 11:34 butter-k

A posztot a Férfiblog Posztja indukálta, kommentelni akartam, de hosszabb lett:)
Ezt az EU-t a jelenlegi formájában elnyeli a történelem. Nem ésszerű erős centralizáció nélkül összeengedni 27 olyan országot akik 50 éve még egymást mészárolták és azt mondani,hogy mostantól együtt harcolunk.Ilyen egyszerűen nincs.
A Frankoknak sem sikerült, pedig ők valódi országot építettek nem gazdasági gyarmatbirodalmat.
 
Én EU szkeptikus vagyok ami azt jelenti, hogy a jelenlegi EU-t nem tartom értelmesnek.
Vagy le kell bontani az egészet,vagy szuper gyorsan továbbvinni. És VALÓDI országot kreálni nagyon gyorsan.
 
A normális országnak az ismérvei:
 
  • jövedéki unió
  • Közös adórendszer
  • Közvetlenül választott VALÓDI DÖNTÉSHOZÓ parlament, nem a jelenlegi bohóckodás.
  • Valódi jogharmonizáció, szabályozás harmonizáció.
  • Egységes nyugdíjrendszer
  • Egységes kisebbségi politika
  • És a legfontosabb a KÖZÖS SZOCIÁLIS RENDSZER.
 
Ha ezeket rövidtávon nem vezeti be Európa akkor széthullik,és visszatér ahhoz a természetes állapotához amit az elmúlt 1500 éves történelme alapján vindikál magának.
 
Az az EU ami a most van nem több egy egyoldalú gazdasági érdekszövetségnél, ennél több nem is tartja össze. Egy vámunió és egy monetáris Unió nem is csoda hogy düledezik minden porcikája, mert ennyi koherencia kevés egy ekkora szervezet egyben tartására. A 10-ek csatlakozása kicsit arra hasonlított, mint amikor egy rossz házasságot a gyerekvállalással akarnak megmenteni, egy halom(társadalmilag) fejletlen ország problémáját ignorálták a megszerzendő piacért.
A piac megvan, meg lehet nézni az üzleteket minden termékkategóriában 2-3 nagyvállalat termékeit lehet megvenni és kész. Minden más gyártó esélytelen , hangya a mamutok ellen. A termékeket meg amit idehoztak valamiből meg kellett venni, így jött a felelőtlen hitelezés. És ez csak a közös szabályozások hiánya miatt történhetett.
Nekem ez nem tetszik, de ezt visszacsinálni nem lehet, így ebből kell sikert kovácsolni ez van. Itt előttünk csak az EU van
A válságot CSAK az oldhatja meg , ha egységes szabályozások lépnek életbe az adósságkezelésre, ha egységes adó és járulékrendszerek vannak mindenhol, olyan AUTOMATIKUS mechanizmusokkal amik kiveszik az adósságkezelést a tagállamok kezéből.
 
Ez ami most van , hogy továbbrugdossuk a konzervdobozokat magunk előtt újabbnál újabb hitelekkel amikről már a kibocsátás   pillanatában lehet tudni , hogy soha nem lesz képes visszafizetni aki kapta, csak még egy lépés a szakadék felé.
Ez ami most van nem több egy haldokló rendszernél aki a fenn felsorolt célokat 100 évre tűzte ki, pedig a verseny ami körülöttünk azt követelné meg hogy 10 év alatt vigye végig.
Ennél ami most van az is jobb lenne a visszatérnénk Európa eredeti állapotához , és védővámokkal próbálnánk a belső fogyasztást felpörgetni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr722979972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2011.06.13. 12:43:15

Egyetértek. Remélem az illetékesek is olvassák:)

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.06.13. 12:49:39

@waszabi:

Valószínű tudják ők, de tekintve a Liszaboni szerződés fogadtatását senki nem mer belekezdeni.
Pedig egy átfogó eu reform aki jön jön aki marad marad elvvel kilőhetné az egekbe a gazdaságunkat.
süti beállítások módosítása