Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Ezért nem fogok soha rátok szavazni!

2012.08.27. 11:32 butter-k

Szavazhatnék 2014-ben rátok, mert 5 millió társammal együtt nincs beidegződött vezérem, akire vakon ikszelnék, nekem mindegy ki vezeti az országot, mert én csak jólétet akarok meg nyugalmat.

De sosem fogok, mert titeket nem lehet komolyan venni. Nem is léteztek, amatőr zöld/liberális/balos/ gittegyletekbe tömörült idealista/pénzéhes/megfásult tehetségtelen balfaszok vagytok.
Azt hiszitek, hogy, elég annyi, hogy begyűjtitek a protest szavazatokat?

Ilyen felhozatallal még azt sem kapjátok meg, nézzük mire is kellene szavazni:

A DK a nem létező politikai karrierjének az utolsó perceit próbálja kihasználni. Tiltakozik, tüntet, a FASIZMUS, NÁCIZMUS, ANTISZEMITIZMUS ellen és ennyi.  Kurva nagy partizánok, egy dögszagú politikai hulla vezérrel..
Az LMP taktikája, hogy a képviselői véletlenszerű tereptárgyakhoz láncolják magukat, hogy aztán mártírként benne legyenek a tévében.  Semmit , de az égvilágon semmit sem tudunk az LMP országáról, azon kívül, hogy a választási sikerek utáni első tisztújítást arra használta fel, hogy az összes vidéki aktivistát kibaszta a vezetőségből, no meg Field Úr aki busszal menekíti a romákat az rasszizmus elöl.
Az MSZP –t , mint „váltópártot” (hehe) semmi sem jellemzi, jobban, mint az , hogy az egyetlen valódi teljesítményt nyújtó tagja (Dr. Tóth József ) semmilyen szerepet nem vállal a munkájában (vagy legalábbis nem látszik). Ugyanakkor a forradalmi lendületet és a hozzá nem értést egy sor harcos bizonyítja: Lendvai, Juhász, Burány, Kovács, Veres, Szekeres, Nyakó, Lamperth, Baja, Mesterházi.
Az MSZP országáról semmit sem tudunk, azon kívül, hogy néha egy két arc odacsapódik a DK-s partizánokhoz, és egy-egy régi harcos az ATV-ben szidja a Fideszt.
A JOBBIK meg hála istennek önmagát marcangolja szét.Ugyanakkor az a durva , hogy csak a jobbik az aki problémákat és megoldásokat kommunikál. Persze szarokat,  és vállalhatatlanokat, de akkor is. A probléma, ami létrehozta a gárdát valós, az etnikai problémák léteznek. Egyedül a jobbik reagálja le a maga primitív módján.

A parlamenten kívül még viccesebb a helyzet, ott ex  TASZOS, SZDSZ-es, KENDERMAGOS arcok a fészen egy MILLA nevű szervezetbe tömörülve már majdnem alternatívának látszottak, egészen addig a percig ameddig kibújtak a névtelenség álcája mögül, és csak a leghülyébbek nem vették észre, hogy kik is ezek az arcok. Alternatíva mi? Vaccpávör Dóri, Bródy, Juhász Péter,Majtényi, meleg szervezetek vezetői ?Ezek az emberek nem a civil szféra, hanem egy szűk réteg mindenkori vezetői, szószólói.  Akik ugyan hasznos, és fontos munkát végeznek, de most őszintén Autotune Vaccpavör Dórival sosem fognak tömegek szimpatizálni.
Az, hogy Dopeman is odakerült egy nagyon bizarr köztársasági elnök választás eredményeképpen azt egyszerűen nem tudom, feldolgozni.  Az  egész választás(?)  Olyan volt, mintha a titkosszolgálat szervezte volna annak érdekében, hogy normális ember soha ezeket a faszokat ne vegye komolyan.

A többieket nem is tudom kik támogatás nélküli szervezetek, 4k, Szolidalitás? Kik ezek mik ezek? Mit akarnak, mik a terveik? Kit akarnak megszólítani?
Ezek mögött a szervezetek mögött senki sem áll, gittegyletek, akiknek egy célja van, hogy ha Bajnait meggyőzi(veszi) Hilary akkor enne lehessenek az OLAJFA KOALÍCIÓBAN.

KOMOLYATALAN  az egész.

Persze Olajfa koalíció örök remény a megélhetésre. De be kell látni, hogy az a jelenlegi Magyarországon olyan mintha a baromfiudvar összes ürülékét válogatás nélkül egy kupacba söpörnénk. A végén kapunk egy kupacot, mely igen heterogén, sokszínű, és reprezentálja a baromfiudvart, de azért mégis csak egy kupac trágya.

A jelentéktelen támogatottságotokhoz képest minden nap ti vagytok a címlapokon, a ti szellemi holdudvarotok minden kibaszott nap megkapja a lehetőségét annak, hogy megnyilatkozzon, és elmondja a véleményét a világról.
Eredmény? Semmi. A mondandó kimerül abban, hogy utáljuk Orbánt.

Azt gondolom, hogy dolgozni kellene. Árnyékkormányt létrehozni, értelmes javaslatokat tenni. Az nem megoldási javaslat, hogy üldözzük a gárdát minek? Inkább beszéljünk arról, hogy mi az a probléma, ami létrehozta? Mit tenne egy valós ellenpólus ezzel az elbaszott gazdaságpolitikával? Mit tenne az oktatással? Mit tenne az etnikai ellentétekkel?   Mit tenne azzal, hogy a mai 4 éves korosztály 20%-a szegény cigány? Mit tenne a devizahitelekkel? Mi az energiapolitikája, stb?
SEMMIT SEM TUDUNK.
Ti nem alternatíva vagytok, csak egy csomó egzisztenciát féltő/szerezni akaró erőtlen senki, aki még arra is lusta, hogy elhitesse a jövendőbeli szavazóival hogy érdekli az ország , és vannak tervei.

És ameddig csak TI vagytok, és ameddig ILYENEK vagytok addig én és a többi ötmillió képviselet nélküli politikai hontalan nem fog szavazni, a protestszavazatainkra hiába vágytok, nem leszünk hivatkozási alapja senkinek aki nem dolgozik meg érte...

                                                                           

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr564734703

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.27. 16:36:34

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Hányan szarták le Orbán új nemzeti konzultációját? 2012.08.27. 16:25:36

Nem mondhatjuk, hogy hétmillió háromszázezer választópolgár le se szarta Orbán Viktor május 30-án postára adott konzultációs kérdőívét, hiszen ezek az emberek konkrétan leszarták a nemzeti ál-konzultációt. Hétmillió háromszázezer választópolgár nem kül...

Trackback: Nagyon átvernek minket Orbán manipulált fotóival 2012.08.27. 16:23:34

Sokkal öregebb, sokkal kövérebb és sokkal bunkóbb az életben, mint amilyennek a kormánypromókhoz használt, retusált fotókon láttatják. Ha nem röhögted magad halálra Orbán fizimiskáján a kérdőívéhez csatolt levélben, és a munkahelyvédelmi levelét kinyit...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chicano 2012.08.27. 16:53:14

"Az MSZP országáról semmit sem tudunk,..."

Ez itt most vicc vagy komoly? 4 + 8 év nem volt elég ahhoz hogy megtudd amit akarsz?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.27. 16:53:59

@arckönyv:

Senkire sem, tehát üres rublika, ami a választási részvételbe és az arányokba beszámít, az nagyon sok országban van.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 16:55:04

@oh no:

Nincs moderáció, így ne rajtam keresd:)

Attól, hogy nem mondogatjuk még nem lesz jobb.
Itt nincs forradalom, hogy csak azért kelljen szavaznom, hogy leváltsak valakit. Nem fogok a szavazatommal egyetlen olyan pártot sem hatalomba segíteni akivel nem szimpatizálok, és akikről csak úgy süt a lustaság.

Az ellenzékünk tohonya,és ostoba és dilettáns. A kormányzó párt meg hatalomtól szédülten pusztít.

Egyikre sem fogok szavazni. Én szavazni csak akkor fogok , ha lesz olyan erő akit dolgozni látok.
A protestszavazat csak arra jó hogy megerősítsük a rosszat. lsd FIDESZ 2010.

ÁRNYÉKKORMÁNY. A megoldást már kitalálták,csak használni kellene. Ja, hogy az sok munkával jár?Dolgozni kellene...

2012.08.27. 16:56:42

@különvélemény: Pedig nem olyan bonyolult. A közlekedés támogatása helyett a helyi munkahelyteremtést kellene támogatni, amely leginkább a képzetleneknek teremt munkahelyet és nem a Coca-Colát meg a Nestlét kellene pénzelni.

ZX 2012.08.27. 16:57:02

@IGe: Hülyeség. Ha senkire sem, akkor el sem megyek. És akkor ki lesz a vezető? Valakinek csak kelle lennie.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.08.27. 16:57:33

Igazán hatásvadász bejegyzés.

Milyen furcsa, hogy minden ellenzéki pártot leszól, csak a Fideszt nem! Éljenek a bértollnokok!

Árnyékkormányt a 2/3-ad ellen? Minek?! A tisztelt író szerint egy Fidesz által uralt médiában lejöhetne, hogy valamelyik ellenzéki párt konstruktív ötletekkel áll elő?

Vajon a kedves író akkor is így vélekedett, amikor a Fidesz játszott kivonulósdit? Ugyan már, ne nevettessük egymást!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.27. 16:59:38

@ZX:

Aham csak a Senkire Sem az itt egy Mozgalom/Párt/akármi....

Tehát nem semmi lenne.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 16:59:48

@Imre Laci:

Mivel az ellenzékről szól nehéz lett volna a Fideszt is idekeverni.

Fidesz által uralt média? Az index , origo, hvg, ATV a Fidesz által uralt média?

Nyavajgás, hogy ne kelljen csinálni semmit.

Scagnetti 2012.08.27. 17:00:13

@oh no: "Nyilván nem tökéletesek az ellenzéki pártok, bár tökéletességüket nem nagyon van módjuk a választó elé tárni - köszönhetően a hatalomnak és a médiának."

A legnagyobb részét már láttuk kormányozni, ők megmutatták tökéletességüket. A maradék meg vagy elborult agyú náci, vagy álmodozó liberális.(Ez utóbbiak egyetlen pozitívuma, hogy még nem volt alkalmunk megundorodni tőlük, így a rájuk adott szavazatról még el lehet gondolkodni.)

"Napjaink egyik legtöbbet emlegetett szólama ugyanis, hogy nincs valódi ellenzék."

Mert ez a helyzet. Ilyen pocsék kormányzás mellett egy kicsit is elfogadható ellenzéki alakulat már toronymagasan vezetne.

"Aki ezt szajkózza, az vagy tudatosan vagy öntudatlanul ennek a hatalmi reménynek a szószólója."

Ezt leginkább szocialistáktól és szimpatizánsaiktól lehet hallani, akik, miután az MSZP-DK már semmit sem tud mondani a választóknak, így próbálják rávenni azokat, hogy szavazzanak rájuk.
Pedig nem kötelező egyik oldalra sem beállni. És attól nem is teszed, hogy néhány levitézlett figura ezt állítja.

"Gratulálok hát a poszt szerzőjének, valóban, csak mondogassuk sokat, ettől élvez a fidesz."

Nem a szerző a hibás azért, hogy az ellenzék egy nagy nulla. Nevetséges, hogy a hír hozóját szidod, mikor azokat kellene, akikről szó van.

arckönyv 2012.08.27. 17:00:49

@Scagnetti: illetve ha nincs alternatíva.

@IGe: jó tudni. Csak mire megyünk vele? Egy parlamenti szavazásnál a választások arányaiban hozzászámolják mondjuk a tartózkodikot is?

ZX 2012.08.27. 17:02:25

@IGe: És az nem megtévesztés? Mint a nevem senki? :D

nanomano 2012.08.27. 17:03:48

Remek! A blogíró kiváló ész-osztó! A javaslatnak szánt ötletei meg közhelyek! Az információi meg abszolút hiányosak! Az LMP-nek, a DK-nak és az MSZP-nek is vannak nagyon komoly tanulmányaik, elemzéseik, írásaik, amelyben elmondják elképzeléseiket. A DK-sok rengeteget beszélgetnek emberekkel különböző fórumokon, gyűjtik a véleményeket, értékelik, érvelnek, vitatkoznak, magyaráznak. Az LMP-sek figyelemfelhívó akciói igenis fontosak, és találóak. Bár az MSZP-vel kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, de néhány területen - pl nyugdíjjal kapcsolatos elemzések - igenis kiemelkedően jól teljesítenek.
Ha a blogíró önálló gondolkodásra képes lenne, akkor észrevette volna, hogy az oly annyira leszólt Gyurcsány Ferencnek igen jó képessége van a koncepcionális és távlatos gondolkodásban. Ráadásul hazudni sem akar, ezt Öszöd óta tudhatja, aki nem hisztériára használta az ottani beszédet.

Talán észre kellene venni a jót is!
Ja, hogy ehhez dolgozni kellene: meg kellene ismerni mások gondolatait, írásait?
Megjegyzem, ha a blogíró ennyire jól tudja, mit csinálnak rosszul mások, akkor miért nem szervezi meg az életünket? Hol az a sok százezer ember, aki őt követi?

Ja, hogy ehhez dolgozni kellene, nap mint nap? Érvelni, vitatkozni, magyarázni? Nemcsak odalökni egy blogot, hogy "ti ilyenek vagytok"?

.....és te milyen vagy?

oh no 2012.08.27. 17:03:50

@Scagnetti:

Én az 5k, az LMP, a MILLA, a Szolidaritás környékén nem látok ugyan bivaly szervezeti potenciált, nincs ütőképes médiájuk, de még pl. egyik sem kormányzott, még egyik sem merült el a korrupció fertőjében.
Hogy nem sikerült magukat exponálni, az hidd már el, nagyon nagy részben a média műve.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.08.27. 17:06:28

Lássuk, mi is kell(ene) ahhoz, hogy egy árnyékkormány működni tudjon!

Először is szükség van szakemberekre! Persze nem akármilyen munkásokra, hiszen manapság már a McDonald's-ban is elvárás a bölcsész diploma, szóval legalább egy egyetemi, azaz mester (M.Sc., M.A.) szintű diploma elvárható.
Persze fontos az is, hogy ne csak lexikális tudása legyen az illetőnek, hiszen van már most is bent olyan, aki életében még nem dolgozott a saját szakmájában (Orbán pl). Olyan ember kell, aki tehát rendelkezik szakmai tapasztalattal, ugyanakkor ne legyen híján a jogi ismereteknek sem.

Ergo össze kell gyűjteni minden szakterületről ilyen embereket. Aztán ha ez már megvan, akkor el kell érni, hogy egytől egyig hagyják ott az eddigi munkahelyüket, hiszen a kampányra való felkészülés, a programírás egész napos munka. (Itt kell megjegyezni, hogy az összes olyan szakember kiesik, aki multi cégnél dolgozik, hiszen jogosan tarthatnánk a későbbi befolyásolástól.)

Azt, hogy miből finanszíroznánk ezeket a szakembereket, senki sem fogja tudni megmondani, hiszen a civilek éppen eleget adóznak, nem hogy még ők fizessenek egy szakértői gárdát. A cégek kiesnek, elkerülendő a későbbi nyomásgyakorlást.

Akkor, hogy is legyen ez?

Scagnetti 2012.08.27. 17:09:16

@arckönyv: Eltűnéshez elegendő, ha nem kapnak szavazatot.

Amidazophen 2012.08.27. 17:09:17

@különvélemény: Hagyni kéne már ezt az egész Lmp-t: beküzdötték magukat a parlamentbe, aztán csak egyfolytában nagyképűen osztják az észt (ami nekik nem sok van). Schiffer meg Vágó mondanivalója és médiaszereplései semmivel sem jobbak, mint Giró Szász vagy éppenséggel Kumin semmitmondó szófosása: egyszerűen az értelem legkisebb szikrája is hiányzik belőlük.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 17:10:48

@nanomano:

Örülök, hogy te tudod hova fogsz szavazni:)
A poszt arról az ötmillió emberről szólt akiket sem az LMP figyelemfelkeltő akciói, sem Gyurcsány Ferenc koncepcionális és távlatos gondolkodása nem nyűgözött le:)
Ha lenne vezérem, ahogy neked, vagy annyira gyűlölnék hogy eszetlenül szavaznék valami ELLEN akkor nem lenne gondom.

Sajnos szeretek gondolkodni, így senki ELLEN sem fogok szavazni és veled ellentétben az ötmillió nem szavazóval együtt én azt gondolom, hogy a jelenlegi ellenzék egy hatalmas kupac kaka. Még "koncepcionális és távlatos gondolkodó" Ferkó is. Az MSZP politikai hullái is. A soviniszta JOBBIK is. És a balfasz LMP -is.

oh no 2012.08.27. 17:11:45

@butter-k:

Amikor megírtam és elküldtem, még megjelent.
Nem rajtad keresem, csak úgy általában érdekes.

a logikád és az üzeneted - "ezekre SOHA" - mindenképpen elborzasztó, és minimum felveti a gyanút, itt egy komoly kormányzati igény törekszik testet ölteni. Ez csak hitelesebb azáltal, hogy a kormánynak is beolvasol.

Éhes_ló 2012.08.27. 17:13:21

@iii: a cigánybűnözés fogalmával senki senkit nem bélyegez meg, ahogyan a fiatalkorú bűnözéssel, a fehérgalléros bűnözéssel és gyerekbűnözéssel sem.
Egyik fogalom sem azt jelenti hogy a csoport minden tagja bűnöző lenne.
Ezt a magadfajták próbálják belemagyarázni, de a zemberek többsége világosan érti mit jelentenek ezek a kriminológiai fogalmak.

A cigányintegráció egy sikertelen projekt. Van még ilyen itthon, de ez kiemelten sikertelen. Több mint 500 éve.
Pedig a jászoknak, kunoknak, besenyőknek, tótoknak, sváboknak, szászoknak, örményeknek, rácoknak, sokácoknak, vendeknek, oláhoknak, ruténeknek, görögöknek, lengyeleknek sikerült néha kevesebb idő alatt is.

Nincs sikeres integrációs modell a cigányok domesztikálására a hazánkon kívül sem.
Sehol.
A francik angolok, olaszok, spanyolok most paterolják ki őket a koncentrációs táboraikból, ahová egy éve zárták őket, mikor elegük lett a toleranciából.
Nálunk sem megy másképp és nincs kevesebb jogunk megtenni nekünk itthon, mint nekik a saját hazájukban.
Egy grammal sem.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.08.27. 17:14:01

@Amidazophen: Kiegészíteném annyival, hogy még arra sem képesek, hogy a protokolláris öltözködési normáknak megfelelően jelenjenek meg a Nemzet Templomában!

Nemzetünk nagyjai forognak a sírjukban, amikor Osztolykán Ágnes megjelenik egy pöttyös tunikában és egy indiai mintás kendőben. Szégyent hoznak az országra már a puszta megjelenésükkel is.

hackbard.celine 2012.08.27. 17:15:08

@poszt: nem lehet, hogy ez a bejegyzés eltévedt a téridő-kontinuumban? Sem ma, sem holnap, de még csak holnapután sem kell szavazni. Majd legközelebb esetleg 2014-ben. Vagy lemaradtam valamiről és lesz előrehozott? Annyit szerintem nem aludtam.
Tündérmeseországban is majd a választási évben fognak előállni a pártok a programjukkal. Már aki, mert ugye a regnáló alakulat erre se vette a fáradságot.
Félidőben kimondható, hogy a túlnyomó többségnek nem tetszik a rendszer. A cövekként álló kétharmad és Orbán egyéb füllentései a fideszt erodálják, az egész populárbolsevik rendszer pedig sorra rettenti el a mostanra anyagi és egzisztenciális vesztessé vált korábbi híveket is.
Nincs alternatíva? Már hogy ne lenne!? Dilettáns bolsevikoknak többé nem szabad teljhatalmat adni.
Aki majd nem megy el szavazni, az rájuk és a rendszerük továbbvitelére szavaz. Ez ilyen egyszerű.
Az ellenzék rendre kifejti a Parlamentben a véleményét, rendre módosítókat ad be a törvényekhez. Így működik a parlamentáris demokrácia.
Ja hogy a fidesz kivitte az utcára a populista politikát, aztán ott sz@ratta és hugyoztatta a híveit, ahol most fotókiállításra van lefoglalva a terület?
Ezt akarja a t.poszter? Ismét lángokban álló belvárost? Akkor érezné az ellenzéki erőt?
Kösz, de nem!
A békés többség úgyis előbb-utóbb elzavarja a fideszt, csak ezt az országrombolást lesz nehéz visszájára fordítani.
Emlékeztetőül:
GDP "növekedés": -1,2%
Infláció: 5,8%
Teljes állásban foglalkoztatottak számának "növekedése" az utolsó negyedévben: -27000
Beruházási ráta: 16%
És Magyarország fizeti a legmagasabb hasznot az ország fidesz általi eladósításáért. Nem is akárkinek, 2000 Mrd van a Templetonnál. Ugye, most mennyivel jobb, mint amikor 1400 Mrd volt közel fele akkora hozamszinten szétosztva 3 millió magyar pénztártag között?
Hány évtizednyi további fideszkommunista államosítás csapná ki a biztit a t. poszternél, hogy igenis ellenük szavazzon?

Scagnetti 2012.08.27. 17:15:44

@oh no: Az 5k ugye 4k akart lenni? 4k, Szolidaritás, Milla. Ezek mik?

Exponálják magukat, ha bármit is akarnak, és ne siránkozzanak! Bőven van médiája az ellenzéknek is. Igaz, hogy ezek nagy része az MSZP-SZDSZ holdudvaráé, de az internet korában ne mondjunk már olyat, hogy nincs ütőképes médiája valakinek. Nem kell első körben eljutniuk Mari nénihez Bivalybasznádra, de legalább valamit mutassanak magukból! Programot, arcokat. Persze ha lehet ne valamelyik régi kormánypárt átöltözött figuráit, mert akkor tényleg semmit nem ér az egész.

oh no 2012.08.27. 17:21:33

@Scagnetti:
A média még sokáig az országos tévékkel és rádiókkal egyenlő, esetleg az országos napilapokkal. A neten a pl. a facebook Magyarországon alkalmatlan eszköz. A millanet.hu kiváló portál, de a szűk érdeklődő kör a rendelkezésre álló marketingeszközökkel nem tudja a massmedia érzetét sugározni. Addig meg az van, amit a nagyméduiumok nyomatnak - nincs ellenzék, komolytalan az ellenzék... Ez a refrén.

különvélemény 2012.08.27. 17:21:41

@iii: "a képzetleneknek teremt munkahelyet"

Jó, de pontosan mit? Vályogvetést?
A gyárak bezártak, sokat nem lehet újraindítani, mert nem éri meg, a többit meg direkt lerombolták a privatizáció után, hogy ne is tudjuk.

2012.08.27. 17:30:47

@különvélemény: Akár vályogvetést is, de leginkább mezőgazdasági munkát vagy egyszerűbb feldolgozást. De ezt nem igazán egy pártnak kell kitalálni, még nem is az államnak. Vannak rá jó példák, mint az igrici uborkafarm, amely még azt a támogatást se kapta meg tavaly, ami járt volna nekik (mert járatlanok voltak benne):
nol.hu/belfold/20110813-keseru_szajizzel

Még mindig olcsóbb támogatni egy veszteséges munkahelyet, mint eltartani ugyanezeket a munkásokat. És mint a fenti példából látszik, nem feltétlenül igényelne direkt pénzt, csak odafigyelést, egy szakember segítségét.

2012.08.27. 17:34:33

@butter-k: Ezek a szavazópolgároknak ugyanazt a 20%-os szeletét célozzák és akkor sokat mondok. A kulcs a köztévé és a nagy kertévék, nomeg az ingyenes (Metropol, Heti Téma) és a bulvárlapok. Ezek már szépen le vannak zsírozva.

Scagnetti 2012.08.27. 17:35:08

@oh no: Láthatatlan ellenzékre senki sem szavaz. Ez mentségnek nagyon gyenge. Ha ennyire sem képesek, akkor miért kellene a kezükbe adni hatalmat?

Mellesleg a többi párt sem komplett médiabirodalommal kezdett. Azt már később építették ki. Szóval egyelőre csak a tehetetlenséget látni.

dolgozni kék 2012.08.27. 17:47:44

nem értem, mit fanyalog a posztoló? gondolod, Orbán '89-es beszéde nem volt tele közhellyel? vagy naív idealizmussal? mégis beszopta mindenki.. és láss csodát 2 x lett miniszterelnök..

Mellékesen egy középszerű miniszterelnöknek 200.000 alternatívája van ebben az országban. Csukott szemmel mernék választani alternatívát, már jobban járnánk.

hackbard.celine 2012.08.27. 17:50:41

@Scagnetti: ne vicceljünk már! Az ellenzék teszi a dolgát. Nem az utcán, hanem az ország házában és az önkormányzatokban.
Túlságosan megszoktátok a kétszeres vesztes fidesz napi papagájkommandó hisztijét. Nos az minden, csak nem ellenzékiség.
A kormány és a dilettáns, kontraszelektált káder sleppje épp eleget tesz nap mint nap azért, hogy elküldjék őket a picsába.
Nem mindenki csak az erőből értő félázsiai származék, ahogy nem mindenki a 10e-s példányszámú MN-ből tájékozódik a világ dolgairól.
A fidesz és vezetőinek elutasítottsága rekord szinten van és a tendencia is egyértelmű.
Orbán belekerült egy hazugságspirálba, nincs más lehetősége, mint egyre nagyobb blődségekkel előállni, akár a védhetetlen szintig. Lásd legutóbb az egy-két éven belül 5-5,5 millió munkavállaló.

2012.08.27. 17:56:44

@légügyi megfigyelő: De, le lehet váltani "összefogás" nélkül is. Hogy ki kit zavar ki a homokozóból, azt meg hadd döntsék el a választópolgárok. Ezen az alapon meg se alakulhatott volna, mert akkor is a mostani ellenzék egységét bontotta meg.

magyarinfo.blog.hu/2012/08/20/instant_osszefogast

Scagnetti 2012.08.27. 17:57:37

@hackbard.celine: Teszi a dolgát? Tényleg? Akkor elég rosszul csinálja, mert hiába bukott több mint egymillió szavazót a Fidesz, az ellenzék ebből nem tudott profitálni. Ugyanott vannak, ahol a választás idején, és csak abban reménykednek, hogy a Fidesz majd lejjebb zuhan náluk. Ez meg vagy bejön vagy nem.

Ennyit tud a mai ellenzék. Csoda, hogy nem érdekelnek senkit?

légügyi megfigyelő 2012.08.27. 18:05:43

@iii: valamit félreérthettél. Vagy szerinted jó így, a mi Viktorunkkal? Mer' akkor maradjon! Nem?

Újra kell építeni Magyarországot, újra kell teremteni a jogállamot. Aki távolmarad a választástól, az a változatlanságot, a Fidesz diktatúrát választja. Ha a mai pártok nem képesek az együttműködésre, meg kell értetni velük, hogy másképp nem megy.

Akinek meg ez tetszik, hát tessék, lelje örömét a mában, de ne panaszkodjon, hanem élvezze.

svega 2012.08.27. 18:09:03

Egy apró kérdés a cigányokról:

Szerintetek az emberek között pont annyi a a bűnöző, mint a cigányoknál. A szegény fehér pont annyit lop, mint a szegény cigány. Ha nem lehet etnikai alapon kutatni, akkor honnan tudjátok?
Ha a cigányok között 90% a munkanélküliség, akkor ezek mi másból élnek, ha nem bűnözésből? Nincs más forrás, mint a kereset, meg a bűnözés.
Láttál már fehér gyerekeket cigányasszonyt agyonrugdosni?
Láttál már fehér embereket, amint agyonvernek egy cigány tanítót a kocsijában?
Láttál már fehér által megerőszakolt cigányt?
Vagy megölt cigány pszichológust?
Láttál már utcán 30-as bandában fehér embert őrjöngeni?
Láttál lókupec fehért?
Baltával tyúkért ölő magyart?
Tudsz olyanról, hogy fehérek megostromoltak egy rendőr-örsöt?
Egyébként a cigányok nem 20%-a bűnöző. Egyszer megnéztem egy filmet a magyar börtönökről, és megszámoltam, 90%.
Az egész magyar közigazgatás (rendőrség, börtönök, bíróságok) 90 %-a miattuk van.
Ha nem hiszel, olvass. Pl. Moldova György: Bűn az élet.
Azért, mert nem engedik, hogy beszéljünk róla, mindenki tudja, hogy van cigánybűnözés.
A kurvák 90%a és a stricik nagy része cigány.
Ölt már meg magyar híres cigány sportolót?
Mit szólsz ahhoz, hogy Észak-Magyarországon a cigányok megölik és megeszik a kutyákat? (Riport volt róla)
Soroljam? Kutyaviadalok, uzsora, gagyizás, zseblopás, stb.
Érvelj!!!

hackbard.celine 2012.08.27. 18:10:36

@Scagnetti: Most van holnapután a választás vagy mi?
Egyáltalán bárki számára tiszta, hogy milyen módszereket fog még bevetni a következő másfél évben a fidesz, hogy saját magának kedvezőre formálja a választási rendszert?
Nem közvélemény-kutatást kell majd nyerni, hanem választást, erre meg már többször ráfaragtak a nagy mellényűek.
Nem egyszerű reménykedésről van szó, ezt a pofátlan arroganciát és dilettantizmust egy művezetőtől sem szívesen viselik a beosztottak. Kivéve a genetikailag nyaloncok.

légügyi megfigyelő 2012.08.27. 18:16:09

@hackbard.celine: félek, bármikor lehetnek választások, és ha nincs megfelelően vonzó ellenzéki erő, az bukta, ezerszeres!

hackbard.celine 2012.08.27. 18:18:00

@svega: Rodoszon a várban ott a tábla több üzletben: "Magyar ne lopj!"
Így.
Rodosz nem egy jellemző cigánybűnöző célpont, repcsire, szállásra pénz kellene, szóval szegénybűnözésből és megélhetési bűnözésből nem olyan könnyű oda eljutni.
Amúgy meg láttam olyat, hogy nemzeties fajfehérek megostromoltak egy tévé székházat, kifosztották az étel és italautomatákat, autókat gyújtottak fel, rendőröket vertek.
Ja, mutatta a hírtévé.
És aztán ott voltak a Patrióta csávók: nem rugdostak, nem erőszakoskodtak, egyszerűen aljas módon éjszaka sörétessel és molotovval mentek a védtelen faluszéli házra, gyerekeket lőttek le.
Ez lenne a minőségi magyarbűnözés?

2012.08.27. 18:18:35

@légügyi megfigyelő: Valóban félreértettem, nem olvastam bele a linkelt cikkbe a cikkben, az előző mondatokból azt hittem, ezt az LMP-re érted. De mindegy tulajdonképpen, mert az általam belinkelt cikk az válasz a blogodra.

Meg lehet buktatni álságos összefogás nélkül is, sőt nagyon valószínű, hogy csak így lehet. Fölösleges egyébként előre lihegni ezért és kétnaponta mantrázna az összefogás-imát, majd a választások előtt megnézzük, hogy állunk.

béci79 2012.08.27. 18:18:38

Nekem tetszett az írás,megragadta a lényeget.Mégha a jobbikkal kapcsolatban nem is egyezik a véleményünk.Ebből a sok szarból én nekik adom a voksom.Az biztos hogy a fentebb felsorolt szervezetek a vidéki magyarságot,az egyszerű embert nem tudják megszólítani,sőt még köszönni sem tudnak neki.Annyira más amit ezek beszélnek,meg a mai magyar valóság...Nyomják a rizsát a tv-ben,hogy szegínromákok így-úgy,integráció,rasszizmus,stb,közben szegény ember kinéz az ablakon,hát ott szalad a cigány a tyúkkal,zöldséggel,szerszámmal,stb.Az antiszemitizmus meg holoajvékolás meg aztán végképp nem érdekel senkit.Ezzel tudott úgy feljönni a Jobbik,leszarta a pc dumát meg a médiát,meghallgatta az embereket,meg lement közéjük.Aztán amit hallott ott lent,abból csinált politikai karriert.És szerintem a következő választáson még jobban fognak szerepelni,a libsi rinyálás ellenére pedig a dk/lmp/kutyafüle pedig még rosszabbul.

hackbard.celine 2012.08.27. 18:20:57

@légügyi megfigyelő: nem félni kell, nyugodtan lehet protest szavazatot is leadni, az is jobb, mint a poszter elmélete a senkire se szavazásról

hörgőszelep (törölt) 2012.08.27. 18:22:04

Azért még az ÁK-kat ne szerezzétek be!

2012.08.27. 18:30:05

@svega: "Egyébként a cigányok nem 20%-a bűnöző. Egyszer megnéztem egy filmet a magyar börtönökről, és megszámoltam, 90%."

Te egy komplett elmebeteg vagy, de minimum logikai analfabéta. Magyarországon uszkve 600 e cigány él. Akkor ezek szerinte 540 e belőlük börtönben van (plusz még elhanyagolható mennyiségű "fehér")? Na akkor most megsúgom neked, hogy a börtönben levők száma 16 e körül van.

Hogy te mit számoltál meg, az megint csak marhaság, mert nyilván az arra a börtönre jellemző. Én annyit mondhatok a sok sületlenségre, amit összehordtál, hogy én meg olyan cigányt nem láttam, aki lelövöldözte volna egy bank személyzetét és olyat se, amelyik ártatlan "magyar" apát és fiát lőtte le. Ezek egyedi, kiragadott esetek, amiben semmi jelentősége nincs, hogy azt roma vagy nem roma követte el. Így is, úgy is büntetendő.

Scagnetti 2012.08.27. 18:32:18

@hackbard.celine: "Most van holnapután a választás vagy mi? "

A négyből két és fél év elment úgy, hogy az ellenzéktől csak ezt az egy kérdést lehetett hallani. Nem is mentek vele semmire.

"Egyáltalán bárki számára tiszta, hogy milyen módszereket fog még bevetni a következő másfél évben a fidesz, hogy saját magának kedvezőre formálja a választási rendszert?"

Ha bevet, az még inkább nem fog kedvezni az ellenzéknek. Ez újabb ok lenne arra, hogy mutassanak valamit. Mert egyelőre a régi rendszer szerint is a Fidesz nyerne.

"Nem közvélemény-kutatást kell majd nyerni, hanem választást"

Jézusom, csak nem Kovács L. személyesen? Ez a duma már öt éve is rossz volt, most sem jobb semmivel.

"erre meg már többször ráfaragtak a nagy mellényűek."

Jó rég volt, és még akkor sem teljesen úgy, ahogy a legendákban van. Nem vitatni kell a kutatások eredményeit, hanem tenni ellenük. Ja, hogy az nehéz ilyen terhelt alakokkal, mint amilyenekkel tele az ellenzék? Hát tényleg az.

"Nem egyszerű reménykedésről van szó, ezt a pofátlan arroganciát és dilettantizmust egy művezetőtől sem szívesen viselik a beosztottak. Kivéve a genetikailag nyaloncok."

Nem is viselik, ezért lett oda a Fidesz táborának a fele. A maradék lemorzsolódására már kisebb az esély, mert azok már a hívek. Ahogy az MSZP mellett is megmaradt egymillió hívő, pedig azok is mindent csináltak, csak kormányozni nem sikerült nekik.

Na de az ellenzék egyetlen reménye az, hogy a Fidesz tábora majd lassan elkopik? Ez a választási program? Akkor tényleg ott vannak, ahova valók.

makacs szennyeződés 2012.08.27. 19:05:36

@hackbard.celine:
Most vagy holnapután tudjuk meg, kik, mik az mszp-sek? Nem. Kész a 12 éves portfóliójuk. Az LMP-nek lesz programja a jövő időre? Szuper. Azért előtte megnézem az önéletrajzukat. Ja, hogy az üres? De ígérik, jó munkaerők lesznek?
Hát persze.
Nem '89 van, hogy megígéri mindenki, hogy mi LESZ, HA.
Múltak vannak. Lehet tudni, hogy ki hazug, aljas vagy béna idióta.
Ezért lesz 55% nemszavazó.
A többség szerint nincs kiút.

Szánalmas, ahogy az mszp szavazók nem értik, hogy miért nem billen megint vissza a mérleg. Néznek hülyén, dühösek és nem értik.

És amíg ezek a múltú emberek (fidesz, mszp, dk) nem tűnnek el örökre a közéletből, addig a többség nem is megy el szavazni, erre bevehetitek a mérget.

komplikato 2012.08.27. 19:06:24

@Scagnetti: "Nem közvélemény-kutatást kell majd nyerni, hanem választást"

"Ez a duma már öt éve is rossz volt, ..."

Duma vagy sem, egyszer megszívta az MSZP, egyszer meg a Fidesz.

@különvélemény: Jól sikerült a privatizáció, hála a privatizációs szakértőnek, ha jól tévedek Matolcsy György volt a neve.

komplikato 2012.08.27. 19:09:19

@iii: OFF: Rémlik valaki írta példának, hogy vidéki ember mutogatja a párjának, hogy újság írta a bűncselekmények 25%-át nem a fehér angolok követik el. Csak azt felejtette el az illető, hogy abban a bizonyos fővárosban a lakosság fele fehér angol, és így milyen arányszámok jönnek ki. Ja, az nem érdekel senkit. /OFF

Scagnetti 2012.08.27. 19:18:44

@komplikato: Lehet. De az ellenzék csak abban reménykedik, hátha tévesek a felmérések? Ez kicsit kevés két és fél év után.

no successful 2012.08.27. 19:19:21

@Éhes_ló:
"Én nem kevésbé kapok hányinger az lmp atom- és többségellenes ámokfutása kapcsán és azért is, mert immár 100 éve képtelen a magyar baloldali-liberális értelmiség magyar és nemzeti politikára. Szerintem ez példátlan a középeurópai térségben, de még tágabb kitekintésben sincs ennyire nemzet és többségellenes bagázs. "

Hát igen, ez rendkívül feltűnő, hovatovább meghatározója a magyar bal és liberális politikának. Érdemes lenne kideríteni, hogy ez miért van így, főleg ha összevetjük a környező országok hasonló orientációjú pártjaival.

makacs szennyeződés 2012.08.27. 19:20:22

Három dolgot tudok az ellenzék javára írni az elmúlt 2 evből: a két demonstrációt és azt, hogy nem vettek részt az alaptörvény nevű bohózatban, ezzel nem tettek úgy, mintha többpártrendszer szülte volna ki azt magából.

Na, én is ezt teszem majd: nem írom alá, nem ismerem el a nevemmel személyesen a választáson, hogy itt most van alternatíva, azaz van demokrácia. Nem szavazok, nincs kire.

hackbard.celine 2012.08.27. 19:31:25

@makacs szennyeződés: azt azért sejted, hogy a fidesz se lesz örökké hatalmon? A kérdés, hogy mikor és mennyire lesz csúfos a bukás.

no successful 2012.08.27. 19:35:57

Most Bajnait próbálják meg előtérbe tolni, de kérdem én mit tud felmutatni ? Stabilizálta a helyzetet ? A megszorításokkal, amiket az IMF szájíze szerint nyomott ?
Erről meg az jut eszembe, hogy az IMF hitelt meg amit a szocik felvettek most kellett, és még ezután kell törleszteni.

Idézek: "az idei évben tőkerészként, illetve kamatként összesen közel 3,5 milliárd eurót kell kifizetnie az államnak az IMF részére, amelyet jövőre 4,8 milliárd eurós, 2014-ben 0,7 milliárd eurós további kötelezettség követ. 2014-ben az Európai Bizottság felé is teljesíteni kell egy 2 milliárd eurós hitelrészt és annak kamatait. Azt követően már csak egy alkalommal áll fenn törlesztési kötelezettség: 2016 második negyedévében egy 1,5 milliárd eurós tőkerész plusz kamatai"

Nos ezért a szocik a felelősek, (2008-2009-ben lettek ezek a pénzek felvéve).
Ezt mindenki tudja.

babakék 2012.08.27. 19:37:20

@Matróz Kommandó: Fideszbrossúra-szöveg. Ez lenne az alternatíva és az egyetlen? Már az, hogy lábbal tiporják a törvényeket? Még azokat is, amiket ők hoztak? Hogy ellopnak mindent, hogy az áldozatokat csak a kisemberektől várják, csak őket akarják "átszervezni" a közmunka világába, de maguk azért a havi millát zsebrevágják, és még nem is ez a sok,hanem amit a kögépezéssel ellopnak tőlünk.Az az alternatíva, hogy a gyerekeink nem tanulhatnak tovább, hacsak nem Einsteinnek születtek, mert nincs rá pénz? Az az alternatíva, hogy Pataki Attila és Ákos minőségű emberek kapnak Kossuth-díjat és tisztikeresztet? Nagyon szegények vagyunk, ha csak ez az alternatíva. Orbán Viktor igazi falusi gyerek, de nem a szorgos, dolgos fajtából, hanem a bunkóból. Akinek addig terjed a világ, ameddig ő el tud benne boldogulni. Még Járai barátja is kiröhögte, kigúnyolta, mert annyira hülye. Dörzsölt falusi kisbírónak - akinek jobbról is és balról is fütyül a filemile - talán jó lenne, de miniszterelnöksége katasztrófába sodor minket. Egyenként is, és nemzet egészt is.

no successful 2012.08.27. 19:38:16

Egyébként itt a link a tőketörlesztéssel kapcsolatban.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=576004

babakék 2012.08.27. 19:41:30

@no successful: Akkor te igen klassz gyerek vagy! Maradjon tehát orbánbasi! Így érvelnek a kriptofideszesek. De nem bánom, mert velünk együtt ti is szívtok, mint az a bizonyos kis torkosborz. Én szívből kívánom nektek, hogy maradjon még orbán, mert pár év múlva éppen ti, a nemtudokválasztanimertszarazellenzék nyavajgó fidesztámogatók fogják kinyírni.(Brutus neve és Caesaré ismerős, nemdebár?)

hackbard.celine 2012.08.27. 19:42:41

@no successful: az IMF hitel átlagos éves kamatszintje 3,5% volt. 17-ről 27 hónapra módosított visszafizetési határidővel.
Ezzel szemben kormányod és pártod dollárkötvényt tolt ki 7,65% hozamszinten 30 évre!!! 30 év alatt alig a négyszeresét kell visszafizetni.
Mennyi is volt mostanság a Ft kötvények hozamszintje? 9-10%? Ennyit adsz a Templetonnak?
Zseniális ahogy a világ legmagasabb kötvénypiaci hasznát tolja ki magából a haldokló nyugatnak ez a gazdag ország köszönhetően a vezér és az ő jobbkeze bölcsességének és előrelátásának.

untermensch (törölt) 2012.08.27. 20:09:52

@iii: demagóg vagy. Egyrészt sokkal több cigány él az országban, a duplája az általad említett számnak, másrészt az ebből a premisszából levont következtetéseid is erős csúsztatások. Ha a számok érdekelnek, javaslom, próbálj meg előásni hitelesebb statisztikákat (pl a szintén cigány Forgács Istvánét, aki szakértőként belülről látja a helyzetet), és a részeredményeket is nézd, nevezetesen hogy mondjuk a 14 év alattiak, a 10 és az 5 év alattiak hány százaléka cigány. Meg fogsz lepődni.

El se tudod képzelni, hány emberi életet nyomorít meg a velük való kényszerű együttlét. Olyan tébolyult állapotok uralkodnak itt Európa közepén 2012-ben, egy országban, ami elvileg a fejlett világhoz tartozik, amire az ország történelme során nem volt példa és nekem ép ésszel felfoghatatlan. Ennél nagyobb probléma nem létezik itt, és a ti táborotok képtelen megoldásokkal előállni, tényleg kimerültök abban, hogy a napisajtót telefossátok a holokauszttal meg a cigánygyilkosságokkal. Ez a politikai diskurzus ma, csodálatos választási lehetőségeink vannak.

KaPé 2012.08.27. 20:11:29

@iii: arra mi az indok, hogy a magyar börtönökben óvatos becslések szerint az elítéltek 50%-a cigány?

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 20:35:53

@hackbard.celine: Hol volt Rodoszon olyan tábla kisgyerek?!Én nem láttam!Vagy csak nem figyeltem.
De látom ebből is cigányos poszt lett!:))
Egyébként a poszthoz a megoldás:Szavazzatok bárkire csak ne a fideszre!
Az se baj ha senkinek nincs meg egyedül a többsége.

kozgaztanar 2012.08.27. 20:37:30

a poszt írójának üzenem, hogy sajnálom! :)

Adalberto Gellenzeeri 2012.08.27. 20:38:08

Féligazságokat írsz le, jó uram ! És 5 millió ember "nevében" beszélsz. Igazi orbánivadék vagy !

2012.08.27. 20:38:38

@untermensch: Nem tudom, hogy abból, hogy több cigány él az országban, miért lennék demagóg. A 6-700 ezres létszámot nem az ujjamból szoptam, hanem olvastam szociológiai kutatásból. A hivatalos létszámuk ennél jóval kevesebb, hiszen túlnyomó részük magyarnak tartja magát - teljes joggal.

A fiatalok körében nyilván, hogy sokkal nagyobb az arányuk, hiszen nagyobb a termékenység. De nem annyival, amennyivel szeretnek minket ijesztgetni és náluk is csökken.

Roma nemzetiségű szakértő kutatását óvatosan kell fogadni, nekik nyilvánvaló érdekük a létszám feltupírozása.

Ez a probléma nagyon súlyos, ez kétségtelen. Csakhogy ezért nem kell elítélni és egy kalap alá venni egy egész népet, ez nem vezet sehova. És nincs ilyen, hogy "velük". Rengeteg helyen nincs különösebb probléma a romák és nem romák között. A bűnözőkkel van probléma, nem a romákkal. A szegénységgel, a tanulatlansággal, a kirekesztéssel van probléma. Ezt pedig a Jobbik által mutatott módon nem hogy megoldani nem lehet, de inkább elmérgesíteni. A Jobbiknak ez a politikai fegyvere, a "selling pointja", amely ha értelmetlen is, de a gyors megoldás ígéretével szavazatokat hoz.

@KaPé: Mondjuk hogy a cigány férfiak 90%-a nem dolgozik? Mondjuk hogy 80%-uk 8 általánost vagy azt sem végzett? Mondjuk ha lenne valamilyen munka, akkor sem őket veszik fel 12%-os munkanélküliség mellett?

rohadjmegARCgeci 2012.08.27. 20:38:52

Szerintem ebben a helyzetben az a legjobb, ha minél több párt van bent a parlamentben.Mindegy melyik.A lényeg az,hogy ne tudjanak elbaszott döntéseket hozni,minél több egyeztetésre legyen szükség és lobbira.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 21:12:10

@Brendel Mátyás:

Te voltál a nap fénypontja :) a gyűlölet ami benned lakik gondolom megmérgezi a lelked:)

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2012.08.27. 21:14:00

@Brendel Mátyás: végre valaki megírta a tutit. sok finnyás barom nem szavaz senkire, mert balfasz az ellenzék. hurrá bazmeg, ha ezt csináljátok, miattatok marad a fidesz még 4 évet. ezt akarjátok, idióták?

01234567 2012.08.27. 21:14:28

@satho: Tényleg jó poszt.Orbán koalícióra lép vele.Az Mszp-vel nem lép koalícióra a jobbik :) .

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 21:17:09

@pöcsköszörű:

Mből gondolod hogy az mszp dk lmp sokkal jobb lenne ?

untermensch (törölt) 2012.08.27. 21:27:43

@iii: abban egyetértünk, hogy általában a bűnözés ellen kell harcolni és nem valamilyen faji alapú bűnözés ellen, tehát ha magyart kapunk rajta, nem mentség a származása. De bizonyos elkövetési módok, konkréten a vidéki idős, magatehetetlen emberek kirablása, állati rettegésben tartása, brutális megkínzása, szinte kizárólag ehhez a népcsoporthoz köthető. És most ne gyere nekem azzal, hogy a fehérgalléros bűnözés meg más népcsoporthoz köthető. Leszarom. Ez a demagógia.

Amit én próbálok megértetni és te nem megérteni, az az, hogy a cigányprobléma elsősorban és mindenekelőtt rendészeti kérdés. A pillanatnyi megoldás azonnali cselekvést kíván, nem programokat, kormánybiztosokat, szépkártyát, nem. A katonaság azonnali kivezénylését, ha a rendőrség nem bírja megoldani a helyzetet, márpedig nem bírja, mert túlságosan kéziirányítás alá vonták felülről. (Van rendőr ismerősöm.) Ha a vidéki lakosság egy kis levegőhöz jut, el lehet kezdeni hosszabb távú megoldásokon gondolkodni. De nincs megoldás. A probléma demokratikus módszerekkel örökre megoldhatatlan, de mindig lesznek, akik önteni fogják bele a pénzt számolatlanul. Több ezer éve, sehol, semmilyen korban és politikai rendszerben nem sikerült megoldani a cigányok integrációját, se békés, se erőszakos módon, a mi életünk végéig se fogják. Azért ha mondasz pár sikeres kísérletet a modern történelemből, örömmel fogadom.

Én mindig is a jobbikra fogok szavazni, bár tudom, hogy soha nem lesznek kormányzati tényező. És nem is kormányra valók. De pusztán azáltal, hogy egyedüliként hajlandók beszélni a problémáról, elviszik a szavazatomat. Ez nem sok, de a többieknek ennyire se futja.

hackbard.celine 2012.08.27. 21:37:27

@butter-k: fordítsuk meg a kérdést: tudunk-e példát mondani a mostaninál rosszabb kormányzásra az elmúlt 20 évből? Hmmm? Sem társadalmi, sem alkotmányos, sem koalíciós kényszer nem fékezi az orbáni hatalmat. És még csak a fele ment le.
Szeretnéd ezt az ámokfutó berendezkedést konzerválni?

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2012.08.27. 21:38:03

@butter-k: csak abból tudok kiindulni, ami eddig volt, fejlődést én sem feltételezek azokról se. de nem csinálnak féldiktatúrát és nem hagyják úgy tönkrebaszni a gazdaságot egy gyengeelméjű álmodozó által úgy, hogy az unokáim is nyögjék. több esélyt látok arra, hogy gyurcsány és az mszp tanult abból, ahogy annó szétkúrták a költségvetést, mint hogy a mostani bagázs valaha elinduljon egy vállalható irányba. ma a zsebhitler és bandája miatt kell az egész világon nálunk a legmagasabb reálhozamot a kötvényekre fizetni, nyugodt, kiszámítható gazdaságpolitikával a bizalom nőhetne, a hozamok csökkenhetnének, vele az államadósság is. ez az egyetlen út, de erre orbánék képtelenek, ilyen egyszerű.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.27. 21:49:38

@hackbard.celine:

@pöcsköszörű:

Basszus te tényleg 5 sorban váltottad meg a világot :)

A jelenlegi ellenzék semmivel sm kevesbé dilettáns mnt a jelenlegi kormányzat.

A poszt.erről szól. Jelenleg öt millió választó gondolja ugyanezt, az nem program, hogy az ellenzék várja a protest szavazatokat. Ahhoz nem kell ész hogy valami Ellen szavazz, ahhoz már kellene hogy felismerd, hogy aki utana jön pont ugyanannyira dilettáns.

01234567 2012.08.27. 22:04:17

Én megmondom kire szavaznék:
1.Aki visszahozza az országból kilopott pénzt(offshore)242 milliárd dollár,vagy az utána be nem fizetett adót.Akik azt nem fizették be ugyancsak vissza hozza és börtönbe csukja.
2.Felülvizsgálja a privatizációt,azt hogy pl. hogyan lehetett az hogy a kinyomtatott névérték többszöröséért lehetett kárpótlási jegyre vásárolni.Akik ebben nevesíthetőek,akár bankok is,megfelelő kártérítést fizetnek,ha a súlya olyan vagyonelkobzás(akár banktól is).
Ezek bevételéből:
3.Modern felfogású,korszerű megfelelő hatásfokkal dolgozó rendőrséget hoz létre.
4.Rendbe teszi az egészségügy utóbbi 20 évben siralmassá vált színvonalát,elmaradását.
5.Rendezi a nyugdíj helyzetet
6.Ingyenessé teszi az oktatást.Minden szinten.
7.Magyar könnyűipart,mezőgazdaságot,élelmiszeripart,informatikai ipart teremt(sajnos a nulláról kell kezdeni,de szakember,szellemi kapacitás volna)fejleszt.
...és nem telefon,út f@szomadóval húzkod,mert a politikusok és sleppjük által lepusztított országból másképp az államnak nincs bevétele.
7.És karcsúsítja ésszerűsíti az államgépezetet,hivatalokat,kezdve a parlamenttel és a minisztériumokkal.(pl. képviselő létszám,sleppjük,állami cégek vízfejei..stb..)B@zdmeg egy sz@rul vezetett cégnél kirúgják a menedzsmentet nem hogy azok saját magukat premizálják a részvényesek által befizetett pénzből,amikor osztalék nuku.Orbán Viktor,de Gyurcsány,Vona,az LMP-s f@szok is az alkalmazottaim,az én adómból fizetik őket.Meg a tietekéből,és elvileg azért választják hogy az érdekeinket képviselje,nem pedig elvárásoknak feleljenek meg,vagy vezessenek minket.
Szerintem alig 20% felett lesz a részvétel,ha nem jön valami morálisan egész más politikai erő.

2012.08.27. 22:06:00

@untermensch: "a vidéki idős, magatehetetlen emberek kirablása, állati rettegésben tartása, brutális megkínzása, szinte kizárólag ehhez a népcsoporthoz köthető"

Már annyiszor linkelem be, hogy elfárad a kezem:
nemzetimarhulat.blog.hu/2012/07/19/kik_is_a_legkegyetlenebb_gyilkosok

Valóban, rendészeti probléma is, de ez nagyon kevés, már középtávon se ad megoldást, ha az oktatásban, a munkahelyek adásában nem tudunk megoldást találni. Ezt pedig nem a kirekesztéssel, az egymás ellen uszítással lehet elérni. A Jobbikkal nem lenne probléma, ha tényleg a rendészetre koncentrálna. Ők azonban az emberek legaljasabb érzelmeire bazíroznak, erre építik egész politikájukat. A Fidesz lenyúlja minden értelmes ötletüket, nekik nem marad más, mint a cigányellenesség sulykolása, esetleg némi zsidózással fűszerezve, bár ez utóbbi most ..khm.. kicsit kínos lenne.

Laciii 2012.08.27. 22:14:40

@iii:
És miért nincs rendes listád? Mi alapján válogatsz? Valaki hozzászólt és annyi válaszra tellik, hogy
"az csak egy sima életfogytiglan, amiből rengeteg van", ha olyan rengeteg van akkor arról a rengetegről miért nincs legalább statisztika?

Laciii 2012.08.27. 22:17:39

@iii:
Beleolvasgattam a hozzászólásokba, ami mosdatást ott művelsz az olyan komoly kettős mérce hogy csak na, nagyon durván rasszista vagy ember.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2012.08.27. 22:17:43

@butter-k: ajjaj, látom ragaszkodsz a magad hülyeségéhez.
a szocik "csak" szátbaszták a költségvetést, aztán mire a böszme eszmélt, hogy mit kellene csinálni, már politikai hulla lett. Ezek ellenben most a gazdaság kinyírása, az ország végzetes leszakítása és megosztása mellett lazán felszámolják a demokráciát is. hogy a faszba lehet azt mondani, hogy ugyanolyan dilettáns a kettő?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.27. 22:18:30

@untermensch:

ne gyere nekem azzal, hogy a fehérgalléros bűnözés meg más népcsoporthoz köthető. Leszarom. Ez a demagógia.

- Ez nem demagógia, hanem TÉNY.

- Ellenük nem kell kivezényelni a katonaságot?
- Tétlenül nézzük, ahogy a fehérgallérosok ellopják a köz pénzét, ami miatt egy másik népcsoport elszegényedik, és nő körükben a bűnözés?

- Ha meg tudnánk akadályozni, hogy a fehérgallérosok lopjanak, akkor lehetséges, hogy lenne fejlesztés leszakadt területeken, ami munkalehetőséget teremtene, és csökkenne a bűnözés.
Érdekes dolog, hogy a szomszédok terrorizálása miért nem mindennapos jelenség Telkiben? Budaörsön? Rózsadombon?

Laciii 2012.08.27. 22:22:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Érdekes dolog, hogy a szomszédok terrorizálása miért nem mindennapos jelenség Telkiben? Budaörsön? Rózsadombon?"
Mert ott a fehérgalléros bűnözök laknak.

Laciii 2012.08.27. 22:28:44

@iii:
Azzal hogy mentegetésül ösztönvezérelt állatként tekintesz az elkövetőre szép finoman dehumanizálod, rendes nácihoz illően.
Szerintem ugyanolyan tetteiért felelős ember minden épelméjű felnőtt.

untermensch (törölt) 2012.08.27. 22:30:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: elkeserítő ezeket olvasni, egyhelyben járunk, képtelenség veletek érvekkel vitatkozni. Menni kell innen. Lehet, hogy nem akartok rosszat, de megtévesztett emberek vagytok.

Laciii 2012.08.27. 22:42:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Az "elszegényedett" nyugateurópa meg a kanadaiak se győzik önteni a pénzt a feneketlen kútba inkább kitoloncolják.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.27. 22:44:20

@untermensch:

Nem hinném, hogy megtévesztésnek lehet tekinteni azt, hogy nem vagyok hajlandó pusztán a származása miatt utálni valakit.

Elfogadom, hogy bizonyos csoportok tagjai között több lehet a bűnelkövetők aránya, de ez nem azt jelenti, hogy megállapítjuk róluk, hogy genetikailag ilyenek, mert ez nem megoldás a problémára, hanem a probléma más síkra helyezése, sőt, adott esetben fokozása.

Nem véletlen kérdeztem, miért nem jellemző a bűnözés bizonyos formája bizonyos településekre.

- Milyen a rendelkezésre álló munkahelyek száma Budaörsön és Szamosújlakon?
- Milyen a lakosság mobilitási lehetősége tömegközlekedéssel a Rózsadombon és Szinpetriben?
- Fentiekből adódóan milyen a munkanélküliek aránya Telkiben és Abaújkéren?
- Tovább vizsgálva: Milyen közmunkát tud adni egy önkormányzat a XII. kerületben és Ózdon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.27. 22:46:47

@Laciii: És innen hova toloncolod őket? Itt születtek, ez az ő Hazájuk is. Ahogy a mienk is.

nanomano 2012.08.28. 06:47:09

@butter-k: Legalább van, aminek tudsz örülni! Az, hogy szeretsz gondolkodni, igen dicséretes, bár a reagálás alapján elég amatőr törekvés részedről. Ezen a területen még óriási lehetőségeid vannak.
Attól, hogy mindenkit lehülyézel, még nem leszel okosabb.
Azt tudom mondani, amit a blogírónak: nem látom a százezereket mögötted! Neked is megvan a lehetőséged arra, hogy jobbat csinál. Egyelőre az "osztom sz észt" kategóriába tartozol, egyetlen értelmes javaslat nélkül. Ráadásul a javaslat önmagában kevés: a dolgokat meg is kell csinálni.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2012.08.28. 07:05:39

@nanomano:

Nem kell egyet értenünk.
Szerinted a jelenlegi ellenzék cool. Szerintem meg tohonya lusta népség.

'14 ben elmész szavazni és behúzod az ikszet, én meg nem.

A személyeskedésre semmi szükség, nem hiszem hogy okosabb lennél bárkinél csak azért mert szerinted GyF alternatvája bárminek.

Én egy szavazó vagyok és nem aktivista. Más a szakmám, máshoz értek,másból élek. Legyen politikus aki akar, és közdjőn meg értem. Gondolom te sem akarsz megtanulni tojást tojni csak azért mert rántottát akarsz enni...

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.08.28. 08:35:12

Szerintem lassan eljön a függetlenek ideje.
Sajnos a jelenlegi ellenzék valóban egy vicc.
A Fidesz kiválóan ért ahhoz, hogyan kell pártokat eltüntetni.
Szép lassan, a rendszerváltás óta leradíroztak mindenkit.
És pl. amíg egy LMP alapjáraton szimpatikus lenne az új arcok miatt, sajnos egy viccet csinál magából pl. azzal a csajcival, aki az állami földek bérbeadásával kapcsolatban tündökölt és elmondta, hogy ő 2 napon keresztül már lapátolt szénát... no comment.
Miért engednek meg maguknak ilyen hozzá nem értést?
Kár érte.

oh no 2012.08.28. 09:38:33

@Scagnetti:
Abban az időben még úgy teljesített a média, mint ami egy kicsit legalább emlékeztet a közszolgálatra.
Nyilván mindig volt érdek, csúsztatás, volt törekvés a jelentőségek növelésére és csökkentésére, de össze se lehetett hasonlítani azzal, ami most van.

2012.08.28. 10:09:52

@Laciii: Ez egy teljesen rendes lista, amely, ahogy idézed is, nem a sima életfogytosokról, hanem a tényleges életfogytosokról (TÉSZ) szól, a többiből csak néhány kiemelt eset van megemlítve, nem az a lényeg.

Te azt mosdatásnak állítod be, én meg a nehézfejűeknek szóló magyarázatnak.

2012.08.28. 10:11:35

@Laciii: Na, nácinak még nem neveztek. :-D Szerintem ezt összecserélted valakivel.

Laciii 2012.08.28. 13:38:16

@iii:
Nem cseréltem össze semmit.
1. Rasszista módon állítottál össze egy listát.
2. A romák által elkövetett gyilkosságokat azzal mentegeted, hogy nem megfontoltan, hanem ösztönöktől vezérelve ölnek, mint az állatok. Állatként kezelni embereket pedig bizony náci dolog.

Laciii 2012.08.28. 13:39:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Rendészeti intézkedés alá vonják őket, így érthető?

Scagnetti 2012.08.28. 15:14:21

@oh no: Közszolgálati média itt legalább 15 éve nincs. Nem csak a Fidesz gyűrte maga alá, hanem általában az aktuális kormány szócsöve volt. Nekem nem közszolgálati a mostani sem, és nem volt közszolgálati az sem, mikor minden reggel Orosz Józsi és haverjai öntötték a nyakunkba a szoci propagandát.

De nem csak a közmédia létezik. Lehet építeni sajátot is. Pl. a Fidesz is megtette.

nanomano 2012.08.28. 16:19:42

@butter-k:
Ami a személyeskedést illeti: a vélemény nem személyeskedés.
Nem tudom, miből gondolod, hogy aktivista vagyok? Én sem vagyok több, mint egy szavazó. Nem hiszem azt, hogy attól több vagyok, ha szidok minden politikust. Nem kell kihegyezned a dolgot Gyurcsány Ferencre, csak mert az olyan trendi, hogy őt szapulod.
Ami pedig a tojást, a tyúkot, meg a rántottát illeti: valóban nem akarok megtanulni tojni ahhoz, hogy rántottát ehessek, viszont nem akarom megmondani a tyúknak, hogy hogyan tojja a tojást!

ehhh 2012.08.28. 17:02:27

no, még egy pógár, aki baszik tenni bármit, de nyafogni azt nagyon tud.

2012.08.28. 18:56:42

@Laciii: Te nem vagy magadnál.

1. Miért lenne rasszista a lista? Honnan veszed ezt a marhaságot? Egyébként nem attól rasszista valaki, hogy a cigányra azt mondja, hogy cigány, az angolra meg azt, hogy angol, te nagyon el vagy tájolódva.

2. Senkit nem mentegettem, először is. Másodszor semmi olyat nem írtam le, hogy a romák ösztönöktől vezérelve ölnek, mint az állatok. Ezt kérlekszépen a kurucinfón szokták mondogatni. Eleve olyan mondat, hogy a romák így meg úgy, az eleve hibás.

Laciii 2012.08.28. 20:42:59

@iii:
1. Attól tényleg nem, csak attól ha a listát válogatja faji alapon.
2. De bizony azt írtad csak ciki beismerni.

Részemről lezárva.

2012.08.29. 08:24:06

@Laciii:
1. De nem válogatja.
2. Nem írtam, tessék idézni. Ilyet nem is gondolok, tehát biztos valamit félreértettél, pontosan igyekszel félremagyarázni.

Szúrófény 2012.08.31. 13:35:08

@IGe: Amíg arra szavaztok, ki ígér, hazudik nagyobbat, ne várjatok jobbat! Ne azt mondja mit!! Hogyan? Arról halvány segglehelete nincs, egyiknek se!
süti beállítások módosítása