Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Rinyaország

2010.12.02. 10:38 butter-k

 

 Nem tudom felfogni, hogy az a mennyiségű rinya ami az elmúlt hetekben beterítette a közéletet honnan érkezik, de olyan, mintha valami fizetett/agymosott trollhadsereg nyomulna be a tudatunkba és szüntelenül sorozna a fél igazságokkal. Kovács Laci bácsi  a 25millió romános kampánya lassan csak szép emlék lesz, mert ami most folyik, az még ezen is túltesz.

Az egész akkor kezdődött igazán, amikor jöttek a válságadók,bejegyzések százai szólnak arról, hogy most omlik össze az ország, most vonulnak ki a cégek hónapokon belül megszűnnek a munkahelyek és mindenki éhen hal. Érdekes azt az álláspontot senki sem képviselte, miszerint a multi cégeknek az a sajátja, hogy a hasznot, amit termelnek különböző legális utakon abban az országban jelentetik meg a mérlegben ahol kisebb az adóteher. Érdekes, hogy arról senki sem beszél, hogy Magyarország az összes rinyagép véleménye ellenére egy jó befektetési célpont, a válságadóktól függetlenül is. Látja valaki a befektetéseiket hátrahagyva menekülő multi cégeket?
Persze jónak nem jó egyetlen különadó sem, de a katasztrófa elmaradt.

Aztán jött a nyugdíj, amiről már írtam, ez még mindig tart.

Aztán most a Költségvetési Tanács, amiről csak annyit szeretnék mondani, hogy 2 (Kettő) éve létezik, és semmiképpen nem mondanám az ellehetetlenítéséről hogy a demokrácia csődje. Szerintem 18 évig elvoltunk nélkülük, persze volt olyan 6 évünk, amikor folyamatos trükkökkel készült a költségvetés, de én azt inkább azoknak az embereknek rónám fel, akik minden lehetőséget megragadva trükköztek, és nem egy tanács hibájának.

Nagy a felhördülés a  médiatanács tervezett jogköre ellen, szerencsére minden tervezetet hitelesít azon kiadványok tiltakozása, akik fehér címlappal jelennek meg, Magyar Narancs, Élet és Irodalom,168 óra majd a kegyelemdöfés: a hiteles, független tájékoztatás élharcosa: NÉPSZAVA. Ez a tiltakozás kb. annyira hatásos, mint a hetvenkilencedik "üldözöttek vagyunk" kipás felvonulás Horvát Csaba, Scuhmann Tamás részvételével.

A következő flame az abortusz lesz, ez már tisztán látszik, minden droid megírta a posztot róla, vázlatba tette, és ha jövő héten kikerül az alkotmánytervezet egyszerre élesítik, tele lesz az Index címlap velük ebben biztosak lehetünk.

Az egészben a lényeg nem a rinya, vagy a vélt vagy valós elnyomás, hanem az, hogy azok az orgánumok akik "Viktatúráról", a demokrácia lábbal tiprásáról beszélnek eddig azoknak a szekerét tolták, akik az elmúlt 6 évben minden hatalmukkal bizony ugyanezt csinálták. Az hogy a médiatörvény, vagy az alkotmány a helyén maradt nem annak köszönhető, hogy demokraták kormányoztak, hanem annak, hogy nem volt meg a hatalmuk arra, hogy testre szabják a demokratikus berendezkedést.
Érdemes a facebookon felvenni ismerősnek Török Zsoltot , vagy Szanyi Tibort, hogy mindenki lássa, kik a MAGYAR DEMOKRÁCIA FÉLTŐI Imponáló ahogy naponta beleböfögik a nagyvilágba, hogy "tolvaj viktatúra húzzatok már el".

A hőbörgők tényleg azt hitték, hogy minden ugyanúgy megy tovább mint eddig? vagy tényleg azt hitték, hogy az új hatalom ugyanazok az értékek mentén fog haladni, mint az a kormány aki a valaha látott legnagyobbat bukta? Soha nem lesz olyan, hogy mindenkinek tetsző intézkedések, soha nem lesz olyan hogy hibátlan kormányzás. Olyan lesz, hogy összességében milyen a megítélés, összességében meg eddig a legtöbb embernek pozitív, sokaknak ér sokat a határon túli magyarok állampolgársága, sokaknak ér valamit, hogy  legalábbis érzetre - nem tűnik az ország Brüsszel csicskásának, sokaknak fog sokat érni , hogy jövőre két átlagbérből élő szülő 3 gyerekkel nettó 80e forinttal többet visz haza. És visszakapja a jövőképét.
Csak ugye erről senki sem beszél, csak arról, hogy Szalai Annamari betiltja a blogokat, meg arról, hogy ellopják a soha nem látott kötelezően félretett pénzünket, és felszámolnak egy nettó két éves testületet, amit az Economist névtelen bloggere állami számvevőszéknek hív. (ott is csúcsra jár az oknyomozás)
A kormányzás persze lehetne sokkal sokkal jobb, sokkal kevesebb arroganciával, és legalább a tervszerűség látszatával, de legalább megyünk valahova, nem csak topogunk a saját korlátaink között, azt hebegve hogy mit kellene és hogyan kellene, de miért nem csináljuk.
Jócskán akad olyan terv, ami nekem sem teszik, de itt Európa közepén, határok nélkül, tényleg attól kellene félnem, hogy betiltják a blogolást?
A magyar mentalitás a török uralom óta arról szól, hogy hogyan találjuk meg a kiskapukat, hogy hogyan játsszuk ki a hülye szabályokat. Ha hülye törvényekkel kívánnak sarokba szorítani, majd kibújunk a réseken, szlovák szerverről blogolunk, szlovák címről küldjük a népszavát a csepeli nyugdíjasnak, és ennyi. Egy dologban biztosak lehetünk: kiskapu mindig lesz, és a szabadságjogokat megnyirbáló törvények nem állnak meg a lábukon, akkor, sem ha alkotmányban rögzítik azokat. Kár parázni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr512487900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. pretender 2010.12.02. 21:36:38

hát a nyugdíjas posztodat olvasva te sem vagy az oknyomozás nagymestere :D
azt nem értjük sokan mi rinyálók, hogy ha most, ilyen erős többség birtokában nem állnak neki a tovább már tényleg elodázhatatlan strukturális reformoknak, sőt a már elkezdetteket is visszacsinálják, akkor mégis mikor, milyen kormány veszi majd ehhez a bátorságot? én áprilisban sok ismerősömmel szemben azt gondoltam, nem katasztrófa ez a 2/3. legalább megcsinálhatják a nagy átalakításokat. ehhez képest a központosításon kívül maximum azzal foglalkoznak, hogy legyen-e a zászlón címer. nekem speciel megszüntették a munkahelyemet (igen, a kormány), a radikális adócsökkentés miatt csökken a fizum és most még az mnyp-pénzemet is le akarják nyúlni. hát ezért rinyálunk...
így is teljesen érthetetlen?

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2010.12.02. 21:49:50

@pretender:

köszönöm, hogy elolvastad, nem kell vele egyetérteni.

Az általad(és általam) is hiányolt strukturális reformoknak nevezett köd szerinted hány munkahely megszüntetését jelenti?
Ha csökkent a pénzed csinálj gyereket, az adóreformnak pont az a célja, hogy érdemes legyen gyereket csinálni. Erre utaltam új kormány új támogatotti kör. Nem lesz mindenkinek jó, mert az a politika elbukott.
Ha ennyire szar ne lépj vissza, és akkor nem nyúlják le. 4,8 év múlva minden valószínűség szerint a szocialista kormány azzal az ígérettel fog választást nyerni, hogy visszaadják a nyugdíjpénzeket. Én sem döntöttem még, majdnem 8M forintomról van szó, gondolkodom, de nem jajveszékelek.

dr. pretender 2010.12.02. 22:50:43

@butter-k: én nem fogok visszalépni, de nem azért, mert a majdani állami nyugdíjra fájna a fogam. sőt, ha valóban választani lehetne, hogy tényleg teljesen kiléphessek az állami pillérből, azonnal megtenném.
a strukturális reformok lehet hogy rövid távon munkahelyeket szüntetnek meg, de hosszú távon növelnék az ország versenyképességét. pont erről van szó, hogy egyszer kellene már kicsit tovább látni az orrunknál. de a fidesz is ugyanolyan demagóg, mit mondott pl. szíjjártó? "nyugdíjmentő törvénycsomagot fogadtunk el, amivel MINDENKI JÓL JÁR". ennyire hülyének néznek.
köszi a tanácsot, de azért a gyerekvállalás nem csak anyagi kérdés :D

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2010.12.03. 07:53:01

@pretender: Én egyetértek veled a reformokat illetően.Kellene legalább koncepció, ami most nem látszik.Ha meg majd látszani fog, hangos lesz. média azoktól akil a reform vesztesei lesznek.

dr. pretender 2010.12.03. 09:17:33

@butter-k: vagy még szociális népszavazás is lesz! :DD
bár ez inkább siralmas, ha jobban belegondolok...

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2010.12.08. 22:24:07

Rinyaország ez olyan szépre sikeredett hogy megörökítettem neked.

certificateofwords.com/word/edit/Rinyaorsz%C3%A1g/

Ha bejelentkezel odaadom. Adol egy email cimet megy a pdf a tanusítvánnyal

:)
süti beállítások módosítása