Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Az APPLE végnapjai

2012.10.01. 14:13 butter-k

Sikerült megkaparintanom az  iPhone 5- öt, pár napra és arra jutottam, hogy az Apple valahol a iPhone 4 - IPAD 2 idejében elérte a csúcspontot, és onnan már csak lefelé visz az útja. Persze a részvényárfolyama az amerikai pénzpumpa hatására minden nap új csúcsokat dönt, a felhasználók sorban ülnek, mert ugye hallhattuk, hogy nekik az iPhone a hobbijuk, bármit is jelentsen ez.  De akkor is, a racionalitásnak azt kell diktálnia , hogy előbb utóbb csak rájönnek a legdurvább fanboyok is, hogy a kedvenc márkájuk  elvesztette vezető szerepét.

A nagy innovátor, akinek a smart eszközök forradalmát köszönhetjük, aki megalkotta az iPad kategóriájú eszközt ezzel kényelmesebbé téve a mindennapi fogyasztást leragadt 2010-ben. Lássuk be az Apple mobileszközei nemcsak unalmasak lettek, hanem taszítóak is. Nem tudom a társadalom hány százaléka tud azonosulni azzal a közeggel, aki az átvett amerikai viselkedésmintát követve képes sorban ülni egy tömegtermékért, de gyanítom, hogy az elsöprő többség számára a konzumidiotizmus ilyen foka inkább elrettentő, mint vonzó.

A termék amúgy kézbe fogva minőségi érzetet kelt, de rohadtul nincs meg  az érzése az embernek, mint a iPhone 4 estében hogy uramisten ez valami hihetetlenül minőségi valami. Persze klassz és nagyon szép(tényleg) de valahogy az a két éve érzett  menőségi és minőségi faktor eltűnt. Az iPhone 5 egy  középszerűnél magasabb minőségű termék, de már nem prémium.

iphone all.jpg

Az ember ránéz  az ÚJ OPERÁCIÓS RENDSZERRE melybe 200 ÚJ FUNKCIÓT zsúfoltak bele és basszus időt utazik. Mennyit is írunk 2012-őt vagy 2008 –at? Basszameg az ember nézi – nézi  és maximum egy ásítás jön ki a száján. Ugyanazok a béna ikonok, ugyanolyan rendben sorakoznak a képernyőn. Annyi az újítás, hogy ugyanannak az öt éves ikonnak már nem raszteres a széle. Az egész operációs rendszer dinamizmusa azt jelenti, hogy kicsi piros számok jelennek meg az unalmas ikonok mellett, vagy a lopott értesítési sávban (amit meg sem próbáltak egy táblagép igényeire szabni) megjelennek feliratok. wow.

A 200 ÚJDONSÁG zászlóshajója az a művelet volt, mely során egy jól működő piacvezető terméket lecseréltek egy szarra.  És ennyi. Nevezhetjük újdonságnak, hogy az IOS új verziója megközelítette a világot, ami elment mellette. Lett picit modernebb safari – kapaszkodjunk  meg : TELJES KÉPENYŐS MÓD LEHETŐSÉGÉVEL , lett egy mobiltárca NFC –nélkül, a levelezésben VIP csoport(ahh) ,új applestrore  , SIRI nevű techdemo az IPAD-en,  ééééés dobpergés ……… FACEBOOK integráció.

Maradt az 50 Mb-os 3G letöltési korlát, a gyári kiszerelésben szerkeszthetetlen dokumentumok, az egyszintű könyvtárszerkezet (most komolyan miért nem lehet egy mappába másik mappát helyezni?)A konfigurálhatatlan normál „suhintás mentes” ékezetes billentyűzet és maradt az Itunes borzalma.

Tehát az Apple innovátorai 2010 óta gyakorlatilag felfedezték a 4” -os képernyőt,egy újabb szabványtalan töltőcsatlakozót, és egy még kisebb SIM kártyát, és megpróbáltak versenyben maradni a fejlődéssel (ami nem sikerült). A kamera már nem a legjobb, a képernyő nem a legjobb, a termék (leg) vékonyabb léte, ami valami selling point lehetett hazugság. Elérték, hogy jelenleg egyetlen egy olyan tulajdonsága sincs az iPhone –nak amiről azt lehetne mondani, hogy a legjobb. 
Az APPLE innovátorból követő lett, a tömeg viszi még egy darabig, és az iPad mini biztos fog hozni még dollárt,de látszik, hogy ez az út csak lefele vihet, akinek kérdés volt, hogy a pulóveres ember halála megtöri –e a lendületet, az fogjon meg egy iPhone 5-öt  bizonyosságot szerezhet arról hogy IGEN. AZ APPLE -nek vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr234813363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.10.01. 21:20:53

Hú basszus! Hogy te mit fogsz ezért kapni az almás fanboyoktól! Egyébként minden szavaddal egyetértek.

lobster thermidor 2012.10.02. 09:13:07

Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget!
süti beállítások módosítása