Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

  • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
  • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
  • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
  • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
  • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

P+R és a kiterjesztett zónákból befolyó pénzek

2011.04.19. 13:37 Dühöngő bika

 

Tegnap egy 13. kerületi irodaházban volt dolgom, és  a parkoláskor szembesültem vele, hogy hiába külváros, és hiába van az irodaház egy teljesen üres lakótelepi parkoló mellett, itt bizony fizetni kell. Nem volt apróm, mobillal nem tudok parkolni, meg sorolhatnám a kifogásokat napestig a lényeg, hogy nem is akartam megoldani ezt a fizetős parkolásos dolgot mert egy teljes napig kellett maradnom és alapelv, hogy ha tudom inkább odaadom a lámpánál dolgozó FN árusnak azt az 1000 Forintot, minthogy bedobjam az órába a semmiért. Inkább illegálban leparkoltam egy építkezés közelében ahol vélhetően a helyismerettel rendelkező irodaházi dolgozók parkoltak egymás hegyén hátán.

Miközben azon gondolkodtam, hogy miért jó az bárkinek, hogy a szépen felfestett tök üres parkolókat emberek ellenőrzik, miközben az autósok egymás hegyén hátán állnak egy zsebkendőnyi senkiföldjén, eszembe jutott, hogy 2009-ben a mikor kiterjesztették a zónákat azt ígérték nekünk, hogy a befolyt pénzekből lesz olyan P+R kánaán, hogy csak nézünk ki a fejünkből. Aki már járt Bécsben autóval szerintem tudja mi lenne a követendő irány, metróvonalak mellett ordas nagy P+R parkolóházak. 
Ráadásul ígéret volt arra, hogy de most tényleg átlátható lesz az egész rendszer nem úgy mint legutóbb amikor fizetős lett a parkolás, most majd tényleg lesz mindenki által követhető keret amit egy honlapon mindenki ellenőrizhet, és élvezheti ahogy dől a lé, a P+R projektekbe.

Mivel lusta vagyok és az első 3 google találat között nem leltem nyomát ennek az átláthatóságnak írtam a Parking Kft.-nek egy levelet:

Tisztelt Parking Kft! 

2009 június 1-től új parkolási zónák jöttek létre az önök koordinálásával.Az önök ígérete az volt, hogy a parkolásokból befolyó pénzből P+R parkolók garmadája fog épülni, ill. az, hogy az átláthatóság jegyében Honlapot hoznak létre, hogy követhető legyen a keret felhasználása. Ezt az ígéretüket következő prezentációban is megjelenítik:http://www.parking.hu/dok/kozteruleti_parkolas/dokumentumok/prezentacio.pdf , ill. több televíziós riportban is megígérik.

Sajnos sehol sem találtam meg ezt a honlapot, kérem segítsenek abban, hogy merre kellene keresnem, mert így három év elteltével már biztosan sok beruházás kezdődött el, amit talán tájékozatlanságom okán nem ismerek.

 

Segítségüket előre is köszönöm, blabla..

Azt hittem hogy ezzel bedobtam a levelemet a kútba, majd kapok egy automatikus választ, vagy még azt sem, de döbbenetes gyorsasággal jött ez a teljesen korrekt válasz:

 Tisztelt Uram!


Tájékoztatjuk Önt arról, hogy amit az ügyben a Parking Kft. megtehetett, azt megtette. A honlapot létrehoztuk, ez a Parking weboldaláról is elérhető, de közvetlenül is megtalálja itt:www.pkfk.hu. Ígértünk még P+R parkolókat, nos, ezt is betartottuk, mert a 2009-es 4 ezer darabos fővárosi P+R parkoló férőhely számot csak társaságunk tavaly júniusban 570-nel növelte. Hat helyszínen adtunk át ennyi p+R parkolóhelyet, honlapunk Hírek rovatában visszamenőleg erről is olvashat. Ami nem rajtunk múlt, azon együtt sajnálkozhatunk Önnel. A Keret életre kelt ugyan, tartottunk alakuló ülést, de azóta semmi érdemi lépés nem történt. Mivel édes gyermekünk a Keret, ezért időről időre felhívjuk rá a figyelmet, de ennél többet nem tudunk tenni.


Üdvözlettel blabla…

A lényeg:Ez a dolog kicsit olyan mint a mátyás király ajándéka, van is meg nincs is, ráadásul anélkül, hogy nekiállnék számolgatni a parkolóhelyeket vagy vitatnám az 570-es számot, de én nem érzem azt az elbécsiesedést (még a terveiről sem tudok), amivel valóban tehermentesíteni lehetne a belvárost, csak a jó öreg sarcérzés maradt meg amikor az amúgy teljesen üres lakótelepi parkoló használatáért is fizetni kell, pedig esküszöm el sem mentem, volna addig ha mondjuk az Újpest Városkapunál lévő P+R-ben nem körözök vagy 10 percet teljesen kilátástalanul...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napimorgas.blog.hu/api/trackback/id/tr812839493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása