Napi Morgás

Minden napra adódik valami ami morgásra ad okot, itt kiírom magamból. A posztok szubjektívek, biztos lesz olyan amiben nincs igazam, vagy rosszul tudok. Terápiának jó.

Friss topikok

 • Hiszékeny: "Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás,"..... (2013.09.09. 11:44) Kéne a hatalom mi?
 • lobster thermidor: Szeretnénk mi egy ilyen szörnyű véget! (2012.10.02. 09:13) Az APPLE végnapjai
 • Szúrófény: Trockíj jövőképe! Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903 Ön a pártot a proletáriátus helyébe... (2012.08.31. 13:44) Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?
 • Szúrófény: Tévedésből jelentjük Tévedés: hatalmas, mondhatni határtalan terület, óriási lehetőségekkel. Tala... (2012.08.31. 13:41) Gyilkosságlimit
 • Szúrófény: „Nemzeti bűneinket, e századokon átburjánzókat négy bokoraljban mutatja Széchenyi. Az elsőhöz a hi... (2012.08.31. 13:38) Gyűlölni a saját magyarságunkat = NEM MENŐ

Kéne a hatalom mi?

2013.08.26. 13:33 butter-k

Közeledik 2014 tavasza, és a baloldali csoportosulások egyre jobban érzik a hatalom illatát. Eljön a nap, amikor esélyt kapnak, hogy újra a húsos fazék közelébe kerülnek. Végre vége lehet, a négy éves nélkülözésnek a baloldali sajtóban újra megjelenhetnek állami cégek hirdetései, a barátoknak újra lesz minisztériumi állás és végre a balos barátok is nyerhetnek a közbeszerzéseken, nem csak a közgép. Csak pár hónap és szép lesz a világ. Mert ugye az a világ rendje, hogy van az MSZP a váltópárt és úgyis leváltja az erőszakos FIDESZT. Eddig volt az MSZP- SZDSZ majd most lesz az MSZP – E14-PM-DK-akárki koalíció. Csak az számít, hogy ha nyerünk mi nyerjük a legtöbb olyan pozíciót ahonnan pénzt lehet termelni.

Nem érti egyik szereplő sem, hogy ennek a világnak vége , nincs váltópárti státusz, az a stabil szavazói bázis aki eddig a hatalomba segítette őket szép lassan kihal, azok az öregek akik a kommunizmusnak köszönhették a felemelkedésüket  lassan elfogynak. A bizonytalan szavazók pedig ugyanannyira érzik vállalattalannak a baloldal VALAMENNYI szereplőjét, mint a jelenleg regnáló Fideszt. Vége annak a világnak amikor Viktorral annyira meg lehetett ijeszteni az elbizonytalanodó baloldali szavazókat, hogy ijedtükben gyorsan odaszavaztak az ördögre is.

Az az igazság, hogy  baloldalon jelenleg  több az ördög mint a jobboldalon  Bajnai , Mesterházi mind a ketten Gyurcsány Ferenc kontraszelektált tehetségtelen vezetői gárdájából került ki Most komolyan mit várunk azoktól az „ifjú” titánoktól akik a karrierjüket annak köszönhették, hogy együtt dagonyáztak Gyurcsány Ferenc mocskában? Vagy mit várunk azoktól a LMP-s szakadároktól akik tényleg abban hisznek , hogy a magyar demokrácia megmentői tényleg ezek a dögszagú politikai hullák.

Jellemző, hogy a baloldali összefogásról annyit tudunk, hogy a Fidesz ellen harcol, és hogy Orbán Viktor maga a demokrácia ördöge. Ennyi a program. És amúgy meg mást sem csinál, mint a realitástól teljesen elszakadva a nem létező koncon marakodik.

Ahelyett, hogy megpróbálnák kitalálni, hogy mégis hogyan történhet meg az, hogy az elmúlt három évben 0 (nulla)  százalékkal tudta növelni a népszerűségét, úgy, hogy a FIDESZ hibát hibára halmoz. A hatalomvágy mellett eltörpül minden ami azt a célt szolgálná, hogy megújuljon a bal oldalnak nevezett káderközösség.  Már régen ki kellett volna hajítani azokat akik összegyúrcsányozták a kezüket , ahelyett, hogy az állott levegőjű ATV-be küldjük őket-Orbánt gyalázni. Ki kellene találni, hogy hogyan viszonyuljanak a NEMZETHEZ ( igen van ilyen) valahogy el kellene érni, hogy a 2004-es népszavazás mocska lekerüljön a baloldali erőkről.

Kettos_allampolgarsag_uszitas_mszpszdsz.jpg

El kellene felejteni ezt a gazdasági liberalizmust, és meghagyni a rétegpártoknak. Abba kellene hagyni, hogy olyan családpolitikát erőltetnek folyamatosan, ami az elmúlt 23 év tapasztalata szerint az képzetlen, elszegényedett, cigány kisebbséget arra ösztönözte, hogy minél több gyereket szüljön ahelyett, hogy arra ösztönöznénk őket, hogy munkába álljanak, és a meglévő gyerekek minél több végzetséget szerezzenek. 

Nincs program, nincs terv, még ígéretek sincsenek, semmi sincs a baloldalon, csak a marakodás, ennek az országnak az az érdeke, hogy 2014-ben ez a szennyes hullaszagú baloldal akkorát bukjon , hogy valakinek nulláról keljen felépíteni egy új és fiatalos baloldali erőt. …

Kontraproduktív antifasizmus

2013.04.23. 13:57 butter-k

Hétvégén megvolt az Élet Menete. Egy ideális világban tök normálisnak kellene lenni, hogy egy kisebbség bármilyen indíttatásból felvonul. Zsidók, Cigányok,  Melegek, Nyilasok, Horgászok Halászok, és valamennyi olyan csoport akinek van valamilyen nyűgje, baja, vagy ünnepelni valója.

Igen a nyilasok is vonuljanak, mert ez a szabadság. Egy szabad népnek gyűlölnie is szabad, egészen addig ameddig a gyűlölet nem sérti mások jogait.

Gyűlölhetem a szomszédomat  mert hangos? vagy mert alkoholista? Gyűlölhetem a cigányokat, vagy a zsidókat? A válasz az, hogy csak saját magamtól és a saját habitusomtól függ. Akárkit gyűlölhetek mert a gyűlöletet nem lehet betiltani, még egy miniszterelnöknek sem fog sikerülni. Az elfojtással persze lehet próbálkozni, de annak csak robbanás lesz a vége. Nagyon nagy hiba úgy tenni, mintha a cigányokat  a jobbik, vagy a kuruc.info miatt nem szeretné a többségi társadalom. A rasszizmus nem köthető politikai oldalhoz az MSZP szavazói között pont ugyanannyian gyűlölik az együttélésre képtelen cigányokat mint a Fidesz szavazói között. Az érzéseket nem lehet betiltani, mert gyűlöletnek minden esetben van alapja, és oka. Szerintem a legelvetemültebb jobbikos szavazónak sincs baja Bangó Margit életvitelével , vagy cigányságával, viszont a borsodi falvakban uralkodó viszonyok még azokat is felháborítják akik a valóságtól messze élnek.

Gyűlöletre fogékony emberek mindig is lesznek , őket csak feltüzelni lehet minden betiltással. Azzal, hogy törvényellenesen erőből betiltunk egy felvonulást, vagy tiltakozást csak erősítjük a hitet azokban akik a kuruc.infot használják információforrásnak . A gyűlölet mindig megtalálja az útját, a propaganda erős, tökmindegy, hogy kimegy –e valaki egy molinóval amelyre egy –valós-  Simon Perez és Petőfi idézettel  vagy nem.  Amikor lehetősége lesz véleményt nyilvánítani úgyis megteszi, és odahúzza az ikszet a legszélsőségesebb esélyes jelölt mellé akit csak talál. A betiltás ezt a bázist csak erősíti, az enyhébb gyűlöletet megszilárdítja, az erősebbet meg hangosabbá teszi.
Amikor az országunkat antiszemitázzák, rasszistázzák hallja valaki a MAZSIHISZT vagy a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget tiltakozni? Én nem nagyon, gondolom kényelmes az áldozat szerepében tetszelegni , ahelyett, hogy kiállnának a hazájukért.  Senki sem állíthatja , hogy ebben az országban üldöznének bárkit.

Meg lehet nézni, hogy hogyan változtak a táborok 2006 óta. A szélsőjobb erősödik, a táboruk elszánt, és kitartó egyetlen egy botrány sem tudta megingatni őket. A kommunikációjuk zseniális. Problémafelvetés amelyek valós problémák :                 A cigány kisebbségre jellemző bűncselekmények,  gazdasági problémák, devizahitelek, eladósodottság,

Felelősök: Zsidók, Cigányok, Megoldás: Magyar hatalom zsidótörvények, rend”?”

Ha betiltjuk őket erősödnek,ez így értelmetlen sokkal praktikusabb lenne ha hagynánk őket bohócot csinálni magukból miközben végre elkezdenénk megoldani azokat a problémákat amik naggyá teszik a szélsőségeket. Ami most van az kontraprodiktiv.

Az APPLE végnapjai

2012.10.01. 14:13 butter-k

Sikerült megkaparintanom az  iPhone 5- öt, pár napra és arra jutottam, hogy az Apple valahol a iPhone 4 - IPAD 2 idejében elérte a csúcspontot, és onnan már csak lefelé visz az útja. Persze a részvényárfolyama az amerikai pénzpumpa hatására minden nap új csúcsokat dönt, a felhasználók sorban ülnek, mert ugye hallhattuk, hogy nekik az iPhone a hobbijuk, bármit is jelentsen ez.  De akkor is, a racionalitásnak azt kell diktálnia , hogy előbb utóbb csak rájönnek a legdurvább fanboyok is, hogy a kedvenc márkájuk  elvesztette vezető szerepét.

A nagy innovátor, akinek a smart eszközök forradalmát köszönhetjük, aki megalkotta az iPad kategóriájú eszközt ezzel kényelmesebbé téve a mindennapi fogyasztást leragadt 2010-ben. Lássuk be az Apple mobileszközei nemcsak unalmasak lettek, hanem taszítóak is. Nem tudom a társadalom hány százaléka tud azonosulni azzal a közeggel, aki az átvett amerikai viselkedésmintát követve képes sorban ülni egy tömegtermékért, de gyanítom, hogy az elsöprő többség számára a konzumidiotizmus ilyen foka inkább elrettentő, mint vonzó.

A termék amúgy kézbe fogva minőségi érzetet kelt, de rohadtul nincs meg  az érzése az embernek, mint a iPhone 4 estében hogy uramisten ez valami hihetetlenül minőségi valami. Persze klassz és nagyon szép(tényleg) de valahogy az a két éve érzett  menőségi és minőségi faktor eltűnt. Az iPhone 5 egy  középszerűnél magasabb minőségű termék, de már nem prémium.

iphone all.jpg

Az ember ránéz  az ÚJ OPERÁCIÓS RENDSZERRE melybe 200 ÚJ FUNKCIÓT zsúfoltak bele és basszus időt utazik. Mennyit is írunk 2012-őt vagy 2008 –at? Basszameg az ember nézi – nézi  és maximum egy ásítás jön ki a száján. Ugyanazok a béna ikonok, ugyanolyan rendben sorakoznak a képernyőn. Annyi az újítás, hogy ugyanannak az öt éves ikonnak már nem raszteres a széle. Az egész operációs rendszer dinamizmusa azt jelenti, hogy kicsi piros számok jelennek meg az unalmas ikonok mellett, vagy a lopott értesítési sávban (amit meg sem próbáltak egy táblagép igényeire szabni) megjelennek feliratok. wow.

A 200 ÚJDONSÁG zászlóshajója az a művelet volt, mely során egy jól működő piacvezető terméket lecseréltek egy szarra.  És ennyi. Nevezhetjük újdonságnak, hogy az IOS új verziója megközelítette a világot, ami elment mellette. Lett picit modernebb safari – kapaszkodjunk  meg : TELJES KÉPENYŐS MÓD LEHETŐSÉGÉVEL , lett egy mobiltárca NFC –nélkül, a levelezésben VIP csoport(ahh) ,új applestrore  , SIRI nevű techdemo az IPAD-en,  ééééés dobpergés ……… FACEBOOK integráció.

Maradt az 50 Mb-os 3G letöltési korlát, a gyári kiszerelésben szerkeszthetetlen dokumentumok, az egyszintű könyvtárszerkezet (most komolyan miért nem lehet egy mappába másik mappát helyezni?)A konfigurálhatatlan normál „suhintás mentes” ékezetes billentyűzet és maradt az Itunes borzalma.

Tehát az Apple innovátorai 2010 óta gyakorlatilag felfedezték a 4” -os képernyőt,egy újabb szabványtalan töltőcsatlakozót, és egy még kisebb SIM kártyát, és megpróbáltak versenyben maradni a fejlődéssel (ami nem sikerült). A kamera már nem a legjobb, a képernyő nem a legjobb, a termék (leg) vékonyabb léte, ami valami selling point lehetett hazugság. Elérték, hogy jelenleg egyetlen egy olyan tulajdonsága sincs az iPhone –nak amiről azt lehetne mondani, hogy a legjobb. 
Az APPLE innovátorból követő lett, a tömeg viszi még egy darabig, és az iPad mini biztos fog hozni még dollárt,de látszik, hogy ez az út csak lefele vihet, akinek kérdés volt, hogy a pulóveres ember halála megtöri –e a lendületet, az fogjon meg egy iPhone 5-öt  bizonyosságot szerezhet arról hogy IGEN. AZ APPLE -nek vége.

Ezért nem fogok soha rátok szavazni!

2012.08.27. 11:32 butter-k

Szavazhatnék 2014-ben rátok, mert 5 millió társammal együtt nincs beidegződött vezérem, akire vakon ikszelnék, nekem mindegy ki vezeti az országot, mert én csak jólétet akarok meg nyugalmat.

De sosem fogok, mert titeket nem lehet komolyan venni. Nem is léteztek, amatőr zöld/liberális/balos/ gittegyletekbe tömörült idealista/pénzéhes/megfásult tehetségtelen balfaszok vagytok.
Azt hiszitek, hogy, elég annyi, hogy begyűjtitek a protest szavazatokat?

Ilyen felhozatallal még azt sem kapjátok meg, nézzük mire is kellene szavazni:

A DK a nem létező politikai karrierjének az utolsó perceit próbálja kihasználni. Tiltakozik, tüntet, a FASIZMUS, NÁCIZMUS, ANTISZEMITIZMUS ellen és ennyi.  Kurva nagy partizánok, egy dögszagú politikai hulla vezérrel..
Az LMP taktikája, hogy a képviselői véletlenszerű tereptárgyakhoz láncolják magukat, hogy aztán mártírként benne legyenek a tévében.  Semmit , de az égvilágon semmit sem tudunk az LMP országáról, azon kívül, hogy a választási sikerek utáni első tisztújítást arra használta fel, hogy az összes vidéki aktivistát kibaszta a vezetőségből, no meg Field Úr aki busszal menekíti a romákat az rasszizmus elöl.
Az MSZP –t , mint „váltópártot” (hehe) semmi sem jellemzi, jobban, mint az , hogy az egyetlen valódi teljesítményt nyújtó tagja (Dr. Tóth József ) semmilyen szerepet nem vállal a munkájában (vagy legalábbis nem látszik). Ugyanakkor a forradalmi lendületet és a hozzá nem értést egy sor harcos bizonyítja: Lendvai, Juhász, Burány, Kovács, Veres, Szekeres, Nyakó, Lamperth, Baja, Mesterházi.
Az MSZP országáról semmit sem tudunk, azon kívül, hogy néha egy két arc odacsapódik a DK-s partizánokhoz, és egy-egy régi harcos az ATV-ben szidja a Fideszt.
A JOBBIK meg hála istennek önmagát marcangolja szét.Ugyanakkor az a durva , hogy csak a jobbik az aki problémákat és megoldásokat kommunikál. Persze szarokat,  és vállalhatatlanokat, de akkor is. A probléma, ami létrehozta a gárdát valós, az etnikai problémák léteznek. Egyedül a jobbik reagálja le a maga primitív módján.

A parlamenten kívül még viccesebb a helyzet, ott ex  TASZOS, SZDSZ-es, KENDERMAGOS arcok a fészen egy MILLA nevű szervezetbe tömörülve már majdnem alternatívának látszottak, egészen addig a percig ameddig kibújtak a névtelenség álcája mögül, és csak a leghülyébbek nem vették észre, hogy kik is ezek az arcok. Alternatíva mi? Vaccpávör Dóri, Bródy, Juhász Péter,Majtényi, meleg szervezetek vezetői ?Ezek az emberek nem a civil szféra, hanem egy szűk réteg mindenkori vezetői, szószólói.  Akik ugyan hasznos, és fontos munkát végeznek, de most őszintén Autotune Vaccpavör Dórival sosem fognak tömegek szimpatizálni.
Az, hogy Dopeman is odakerült egy nagyon bizarr köztársasági elnök választás eredményeképpen azt egyszerűen nem tudom, feldolgozni.  Az  egész választás(?)  Olyan volt, mintha a titkosszolgálat szervezte volna annak érdekében, hogy normális ember soha ezeket a faszokat ne vegye komolyan.

A többieket nem is tudom kik támogatás nélküli szervezetek, 4k, Szolidalitás? Kik ezek mik ezek? Mit akarnak, mik a terveik? Kit akarnak megszólítani?
Ezek mögött a szervezetek mögött senki sem áll, gittegyletek, akiknek egy célja van, hogy ha Bajnait meggyőzi(veszi) Hilary akkor enne lehessenek az OLAJFA KOALÍCIÓBAN.

KOMOLYATALAN  az egész.

Persze Olajfa koalíció örök remény a megélhetésre. De be kell látni, hogy az a jelenlegi Magyarországon olyan mintha a baromfiudvar összes ürülékét válogatás nélkül egy kupacba söpörnénk. A végén kapunk egy kupacot, mely igen heterogén, sokszínű, és reprezentálja a baromfiudvart, de azért mégis csak egy kupac trágya.

A jelentéktelen támogatottságotokhoz képest minden nap ti vagytok a címlapokon, a ti szellemi holdudvarotok minden kibaszott nap megkapja a lehetőségét annak, hogy megnyilatkozzon, és elmondja a véleményét a világról.
Eredmény? Semmi. A mondandó kimerül abban, hogy utáljuk Orbánt.

Azt gondolom, hogy dolgozni kellene. Árnyékkormányt létrehozni, értelmes javaslatokat tenni. Az nem megoldási javaslat, hogy üldözzük a gárdát minek? Inkább beszéljünk arról, hogy mi az a probléma, ami létrehozta? Mit tenne egy valós ellenpólus ezzel az elbaszott gazdaságpolitikával? Mit tenne az oktatással? Mit tenne az etnikai ellentétekkel?   Mit tenne azzal, hogy a mai 4 éves korosztály 20%-a szegény cigány? Mit tenne a devizahitelekkel? Mi az energiapolitikája, stb?
SEMMIT SEM TUDUNK.
Ti nem alternatíva vagytok, csak egy csomó egzisztenciát féltő/szerezni akaró erőtlen senki, aki még arra is lusta, hogy elhitesse a jövendőbeli szavazóival hogy érdekli az ország , és vannak tervei.

És ameddig csak TI vagytok, és ameddig ILYENEK vagytok addig én és a többi ötmillió képviselet nélküli politikai hontalan nem fog szavazni, a protestszavazatainkra hiába vágytok, nem leszünk hivatkozási alapja senkinek aki nem dolgozik meg érte...

                                                                           

Parlamenti példamutatás

2012.04.02. 14:06 Dühöngő bika

 Megtörtént, Schmitt Pál érezvén, hogy nincs tovább lemondott. Ami azt illeti, kár hogy úgy tette mindezt, hogy egy picit egy icipicit sem volt bűnbánó vagy beismerő. Üldözött áldozatként, megtámadott ártatlanként mártírként tette.
Így egy picit hozott is ajándékot meg nem is lemondott, de be nem ismert. Ez így kellemetlenül hasonlít egy kisfiúra aki kényszerből bűntbán, de még napokig duzzog.
Ez NEM PÉLDAMUTATÓ...

Ahogyan az sem, hogy a Gyurcsányista és mezei MSZP képviselők NEM TUDNAK VÉGIGÜLNI 5 percet.
Bekiabálunk, beletapsolunk? Uramatyám általános iskola 2. osztályban már képesek a gyerekek végigülni 5 percet.

Szeretnék gratulálni az ellenzékünknek, hogy megint sikerült alternatívát kínálniuk. 
Parasztok a szó legrosszabb értelmében... 
Egészen elképesztően szar helyzetben vagyunk. 
 

Tényleg döghalál jön a 180-as végtörlesztés miatt?

2011.09.13. 08:50 butter-k

 Tegnap megszületett a nagy bejelentés, amit a pénteki bejelentés után várni lehetett:

Ha minden jól megy sikerült a komplett bankszektor orrát belenyomni a saját végtelen és felelőtlen kapzsiságuk végtermékébe. És lehetővé válik a 180 Ft-on történő végtörlesztés.

Ahogy az várható volt a komplett baloldali média, és a hozzájuk tartozó "független" gazdasági elemzők vérben forgó szemmel összeomlást hörög(sokadszorra). A bankszövetség  honlapja   Portfolio.hu 10 bejegyzésben magyarázza, hogy ez miért rossz. Példaként hozza Argentínát, ahol ugyan mást csináltak, máshogy és más helyzetben, de ettől függetlenül rossz példának jó lesz. Elolvashatjuk, hogy úgysem tudja senki igénybe venni, mert nincs megtakarítás a forinthitel meg nem opció úgysem mert nem ad a bank, meg akik felvennék ÚGYSEM HITELKÉPESEK. Ugyanakkor a veszteséges a forráshiányos bankszektornak ISZONYATOS veszteséget okozna. A hitel megfelelőségük romlana, a betéti állomány leépül. 
Ráadásul nem csak hogy ÖSSZEOMLÁS, VESZTESÉG, DÖGHALÁL, KAMATEMELÉS, FORINTGYENGÜLÉS jön, még ki is vonulnak a bankok, és aki jól jár az is rosszul jár.

Az ATV-n zokogva törölgeti Petschnig Mária Zita szeméből a könnyeket Kálmán Olga, az újságíróklub droidjai már olyan szinten érzik magukat elnyomva, hogy az ember tiszta szívből drukkol nekik, hogy Orosz József intim közelségében találják meg az új otthonukat, és legyen már egy picit jobb nekik.
 

Hát így.

Nekem azért vannak bajaim ezzel a néphalállal. Eleve milyen már, hogy mindenki csak arról beszél, hogy ez a javaslat csak azokon segít akinek van ennyi megtakarítása, pedig nyilván való, hogy ez a javaslat nem erről szól, hanem arról, hogy forinthitelből aki tudja törlesszen. Mert az egész országnak a legnagyobb nyavajája, hogy a fél ország olyan lakásban/házban lakik, amin egy idegen ország fizetőeszközében van jelzálog bejegyezve, és a pénzügyi piacot alkotó kokainista kapzsi pánikbeteg befektetők egy rossz napja után simán elveszíthet mindent amit egész életében összedolgozott. 

Annak, hogy saját pénzünk van, vannak előnyei és hátrányai, azzal, hogy sikerült minden ingatlanra Frank/Euro/Jen jelzálogot tenni, csak a hátrányait "élvezhetjük". A fix árfolyamos kiszállási végre lehetővé teszi, hogy végre az előnyeit is lássuk annak hogy Forinttal fizetünk.

Valaki végiggondolta mit jelent, az a probléma, hogy ha az adósok egy 180-forinton végtörleszthető CHF hitelből azért nem tudnak kiszállni, mert nem hitelképesek, és a CHF hitel fedezetül használt ingatlan már nem lenne elég biztosíték a forinthitelhez ? Ekkor azért kimondhatjuk , hogy a 230-as CHF árfolyamnál MÁR RÉGEN NINCS FEDEZETE A KINN LÉVŐ HITELEKNEK. Ez jól van így? Ez olyan mintha egy zuhanó repülőben 4000 méternél azért bontanánk pezsgőt mert még nem zuhantunk le.

Arról, hogy a bankszektor mennyire forrásszegény vagy veszteséges  ITT lehet tájékozódni, ha végiggondoljuk, hogy mondjuk egy Raiffeisen, vagy ERSTE,  mennyivel lehet rosszabb, vagy jobb mint a nehézkes, és folyamatait tekintve még mindig egy kommunista nagyvállalathoz hasonlító MAMUT, akkor azért kitalálható, hogy az eredmények hasonlóak lehetnek, igaz nem nálunk csapódnak le hanem az anyabankban. Kivételesen hihetünk Orbánnak ITT jól látszik hogy gyakorlatilag Nincs hitelezés, a nyereség mégis erősen nő. Érdekes nem? Senki sem hihet benne komolyan, hogy mondjuk egy ERSTE magyar leánybankja kimegy a devizapiacra , és beszerzi a Frankot 4-5 %-os felárral ahelyett, hogy az anyabank szerezné be "ingyen". Valahol megjelenik az nyereség nem?:)

Kivonulnak -e a bankok?

Dehogy vonulnak az MKB évek óta eladó, de a kutyának sem kell. Miből gondolja bárki, hogy meg fogja érni egy alapvetően nyereséges vállalkozásnak benyelni még a kivonulás BŐDÜLETES veszteségét. Küzdeni fognak, de nem fognak kivonulni.

Lesz e forinthitel?

Lesz. Ha egyetlen nyomorult takarékszövetkezeti fiók el kezd hitelezni akkor láncreakcióként azonnal elindul a verseny a hitelképes adósokért. Tényleg komolyan gondolja, valaki, hogy MINDEN bank véd és dacszövetséget kötve Orbán ellen nem ad hitelt csak azért sem? Ugyan már én megkockáztatom, hogy minden bank elindítja a saját könnyített konstrukcióját az átváltásra, mert egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy pont a jó adósai párologjanak el. 

Mit jelent a gazdaságnak?

Az hogy mit jelent a gazdaságnak Haruta kommentje egy másik blogból szépen összefoglalja(elnézést a lopásért):

"Rejtett mikrofonnal rögzítettem egy beszélgetést:
- Nézzük mán, mit lehetne nyesni a jövő évi költségvetésen, hogy benne maradjunk a 3% hiányban! 
- Vaze, milyen k*rva sok kamatot fizetünk az államadósságra.
- Csökkentsünk kamatot, bas*od!
- Ne mán, esni fog a forint, a frankhitelesek bedőlnek, forradalom lesz, oszt elzavarnak minket.
- Akkor sepertessük ki a frankhiteleket, vigyék innen a p*csába azok, akik idehozták!
- Sepertessük, aztán csökkenthetjük kamatszintet. Megtakarítunk pár száz milliárd államadósság kamatot, benne maradunk a 3%-ban.
- F*sza, de mi lesz a bankokkal?
- Akik nem váltják át ügyfeleiknek a hitelt forintra, csak befogadják a végtörlesztést, azoknak a tőkemegfelelése lényegesen nem változik, mert bár vesztenek vagyonukból, a hitelállományuk is csökken. A részvényeseik pedig nem magyarok, a vagyonvesztést nyeljék csak be, kerestek már éppen elég pénzt itt korábban. Az OTP-nek vannak ugyan magyar kisbefektetői részvényesei, de őket minden pógár spekulánsnak nézi, miattuk senki sem fog sírni. Azok a bankok pedig, akik kínálnak majd forinthitelt a deviza helyett, örülhetnek, hogy lenyúlhatják a többi bank ügyfeleit is. Mert hozzájuk fog átmenni mindenki, akinek nincs elég spórolt pénze a végtörlesztéshez és a mostani bankja nem ad. Egyszóval a bankok nem fognak bedőlni, legfeljebb néhány sértődötten kivonul majd innen.
- Príma! De a kamatcsökkentés miatti forinteséssel nem lesz más baj?
- Dehogy-a! A Jóskáék meg a Pistáék már eddig is sírtak, hogy túl erős a forint az exporthoz. 
- Az-a! Ha gyengül, lenyomjuk versenyképességben a féleszű szomszédokat, akik tavaly még nagy mellénnyel jártak az EURO tagságukkal, de idén szívnak is miatta. Nem értékelhetik le a saját pénzüket, mert nincs is sajátjuk, a csóróknak. Ráadásul még fizethetik is a görögök bazi nagy lagziját, amiből mi kimaradunk, mert nincs közünk az EURO-hoz. 
- Ja, szóval a forintleértékeléssel javul a versenyképességünk, jönnek majd a befektetők a gyártásba, lesz sok új munkahely, gazdasági növekedés. Az adóbevétel többletből csökkentjük az államadósságot, a GDP növekedéssel együtt pedig összejön majd a GDP arányos államadósság 60%-ra csökkenése, ahogy a múltkor lezsíroztuk. Ezen a szinten csökken majd az országkockázat, így még jobban csökkenhetnek a kamatok, ami azoknak a csókáknak is jól jön majd, akik a frankhitel helyett forinthitelre váltanak most. 
- Belevágunk?
- Miahogy! 
- Lökjünk már be egy sört, kiszáradt a szám!"

Azzal egészíteném ki, hogy az ingatlanpiacot is megmozdítja végre, mert a jó adósok végre tudnak költözni nem kell azzal számítaniuk, hogy a 230-forintos árfolyam minden tőkéjüket lenullázta. Nyugodtan lehet költözni.

Amiről nem beszélnek:

Nem kell a piacról frankit venni az MKB és a Svájci jegybank SWAP ügyletéhez ennél faszább körülményt teremteni sem lehet mint ami most fennáll. Svájc amúgy is frankot önt a piacra, hogy gyengén tartsa a devizáját. Megállapodás kérdése, hogy ne a piacról hanem közvetlenül kapjunk Frankot. 

Akin valóban nem segít:

Persze lesznek akik ez sem segít, akik már 220-nál sem bírtak törleszteni, vagy akik már bedőltek és KHR listán parkolnak. Akik autóra vettek fel CHF hitelt, a vállalkozásokon, az önkormányzatokon nagyon nagyon sokan vannak, és nagyon reménytelen helyzetben. De ez a javaslat nem is tűzte ki céljául hogy mindenkin segítsen. A cél (szerintem helyesen) hogy azokon segítsünk akik még állnak, mert jobb megelőzni a bedőlést, mint romot eltakarítani.Ez a javaslat szerintem nem célozza, a teljes megmentést, senki nem is állított ilyet róla, egy réteget kiment, a többieket meg talán más programok, megoldások szinten tudják tartani.

Tényleg olyan jól jár az adós?

Az adósok még ezzel is durván bukóban vannak , egy átlag 10.000.000 forintos hitel után durván 1,2 M forintot veszítenek plusz minden hónapban amit kifizettek a megnövekedett árfolyam miatt.  minimum 2.000.000 forint. Egy átlagember 1,5 éves átlagbére HUSS...
Tehát bukik, és ha van esze, még így is benyeli, nem olyan vonzó ám, főleg, hogy a havi törlesztőrészlet érdemben nem fog csökkenni. Ez nem a lottó ötös ahogyan olvasni lehet, hanem csak egy pici lökés, a jobb irányba. 

 

A lényeg, hogy nem kell bepánikolni, nem világvége jön, nem forradalom van, csak tettünk egy pici lépést a JÓ IRÁNYBA....

 

Meddig hisszük?

2011.08.16. 10:12 butter-k

Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?

Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?

Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország vállalkozásainak 80%-a a fejlesztésre felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?

Meddig hisszük, hogy a devizahitelek magánügyek, és csak azokra tartoznak akik felvették?

Meddig hisszük, hogy a devizahitel felvétele felelőtlenség volt, és nem átverés?

Meddig hisszük, hogy abban a helyzetben amikor 1 hét alatt az országban élő emberek adóssága 30%-kal emelkedhet bármilyen gazdasági fejlődéssel felelősen tervezni lehet?

Meddig hisszük, hogy a bankok ezen vesztenek?

Meddig hisszük, hogy nem kell kiszámolni a havonta Ausztriába-Olaszországba-Németországba kitalicskázott irtózatos pénz mértékét? 

Meddig hisszük, hogy a kitalicskázott pénz nem hiányzik sehonnan?

Meddig hisszük, hogy a kitalicskázott pénz nem hiányzik csak azoknak akik kifizetik?

Meddig hiszünk olyan politikusoknak akik csak azzal törődnek, hogy ne az ő fejükre omoljon a tákolmány?

Meddig hisszük, hogy azok az adósok akik felvették ezeket a hiteleket felelőtlenek voltak, úgy hogy jelenleg a vállalt kötelezettség dupláját fizetve sem dőlt be az ország?

Meddig hisszük, hogy a devizahitel ebben a formában kezelhető?

Meddig hisszük, hogy az építőipar megszűnése nem fog kihatni az egész országra?

Meddig hisszük, hogy az ingatlanpiac megszűnése nem fog kihatni az egész országra?

Meddig hisszük, hogy normális az, hogy a bankok nem helyeznek ki új forrásokat a piacra , mert a busás hasznot a jelenleg kinn lévőkből is csodásan beszedik. 

Meddig hisszük, hogy a bankok tehetnek mindenről, miközben a banktörvény és a szabályozás állami feladat?

Meddig hisszük hogy az állam valami megmentő, és ártatlan szerepben van, miközben Ő az aki lehetővé tette a szabályozás nélküli devizahitelezést.A legnagyobb felelős a szabályozás hiánya.

Meddig hisszük, hogy a MNB nem felelős a kialakult helyzetért, miközben 12 éve irreális magasságokban tartotta a kamatait?

Meddig hisszük, hogy rendben van az, hogy miközben egy 1000 Ft-os hajszárítóért garanciát és felelősséget kell vállalnia az eladónak, egy pénzintézet megteheti, hogy minden felelősséget áthárítson egy több millió forintos hiteltermék esetén?

Meddig hisszük, hogy a bank költségei amit kifizetünk devizában keletkeznek, így a deviza erősödésével azok is nőhetnek?

Meddig hisszük, hogy a banknak a devizakonverziós költsége kétszer annyi, mintha simán veszek valutát vételi árfolyamon ugyanabban a bankban, és egy másik sorszámmal odaadom a pénztárosnak?

Meddig hisszük, hogy a felelőtlenül kiadott termékekből származó veszteséget a lakosságnak kell fedezni, úgy hogy egy másik hitelből finanszírozza azt?

Meddig hisszük, hogy mindenkinek elment az esze, és nem emlékszik, arra, hogy konkrétan hazudik a bankszövetség és amikor azt állítja, hogy mindent megtettek a hitelfelvevők tájékoztatásáért. Én emlékszem amikor az OTP ingyen és kérés nélkül váltotta a forinthitelemet CHF-re.

Uramisten meddig hisszük hogy nem KELL AZONNAL FORINTOSÍTANI ezeket a hiteleket?

Meddig hisszük el, hogy a forint árfolyamát megéri 250-270-es szinteken tartani a magas jegybanki kamatokkal?

Meddig hiszünk azoknak a "szakértőknek" akik megmagyarázzák, hogy miért és hogyan nem lehet? 

Meddig hisszük el, hogy a világ ilyen, és nem lehet tenni ellene?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDDIG???

Fekete Katonák

2011.08.10. 12:24 butter-k

 

 

http://nyilasi.tozsdeforum.hu/

Ennyi. Az utolsó majd oltsa le a villanyt...

 

 

EU: Centralizáció vagy bukás

2011.06.13. 11:34 butter-k

A posztot a Férfiblog Posztja indukálta, kommentelni akartam, de hosszabb lett:)
Ezt az EU-t a jelenlegi formájában elnyeli a történelem. Nem ésszerű erős centralizáció nélkül összeengedni 27 olyan országot akik 50 éve még egymást mészárolták és azt mondani,hogy mostantól együtt harcolunk.Ilyen egyszerűen nincs.
A Frankoknak sem sikerült, pedig ők valódi országot építettek nem gazdasági gyarmatbirodalmat.
 
Én EU szkeptikus vagyok ami azt jelenti, hogy a jelenlegi EU-t nem tartom értelmesnek.
Vagy le kell bontani az egészet,vagy szuper gyorsan továbbvinni. És VALÓDI országot kreálni nagyon gyorsan.
 
A normális országnak az ismérvei:
 
 • jövedéki unió
 • Közös adórendszer
 • Közvetlenül választott VALÓDI DÖNTÉSHOZÓ parlament, nem a jelenlegi bohóckodás.
 • Valódi jogharmonizáció, szabályozás harmonizáció.
 • Egységes nyugdíjrendszer
 • Egységes kisebbségi politika
 • És a legfontosabb a KÖZÖS SZOCIÁLIS RENDSZER.
 
Ha ezeket rövidtávon nem vezeti be Európa akkor széthullik,és visszatér ahhoz a természetes állapotához amit az elmúlt 1500 éves történelme alapján vindikál magának.
 
Az az EU ami a most van nem több egy egyoldalú gazdasági érdekszövetségnél, ennél több nem is tartja össze. Egy vámunió és egy monetáris Unió nem is csoda hogy düledezik minden porcikája, mert ennyi koherencia kevés egy ekkora szervezet egyben tartására. A 10-ek csatlakozása kicsit arra hasonlított, mint amikor egy rossz házasságot a gyerekvállalással akarnak megmenteni, egy halom(társadalmilag) fejletlen ország problémáját ignorálták a megszerzendő piacért.
A piac megvan, meg lehet nézni az üzleteket minden termékkategóriában 2-3 nagyvállalat termékeit lehet megvenni és kész. Minden más gyártó esélytelen , hangya a mamutok ellen. A termékeket meg amit idehoztak valamiből meg kellett venni, így jött a felelőtlen hitelezés. És ez csak a közös szabályozások hiánya miatt történhetett.
Nekem ez nem tetszik, de ezt visszacsinálni nem lehet, így ebből kell sikert kovácsolni ez van. Itt előttünk csak az EU van
A válságot CSAK az oldhatja meg , ha egységes szabályozások lépnek életbe az adósságkezelésre, ha egységes adó és járulékrendszerek vannak mindenhol, olyan AUTOMATIKUS mechanizmusokkal amik kiveszik az adósságkezelést a tagállamok kezéből.
 
Ez ami most van , hogy továbbrugdossuk a konzervdobozokat magunk előtt újabbnál újabb hitelekkel amikről már a kibocsátás   pillanatában lehet tudni , hogy soha nem lesz képes visszafizetni aki kapta, csak még egy lépés a szakadék felé.
Ez ami most van nem több egy haldokló rendszernél aki a fenn felsorolt célokat 100 évre tűzte ki, pedig a verseny ami körülöttünk azt követelné meg hogy 10 év alatt vigye végig.
Ennél ami most van az is jobb lenne a visszatérnénk Európa eredeti állapotához , és védővámokkal próbálnánk a belső fogyasztást felpörgetni...

 

Mogyoród, én így szeretlek...

2011.06.06. 09:39 butter-k

A hétvégi WTCC futam kapcsán elgondolkodtam, azon hogy egy ilyen kiváló helyen lévő település,mint Mogyoród ilyen hihetetlen adottsággal mint a Hungaroring miért nem akar ebből hasznot húzni.

Nem magáról a WTCC-ről akarok írni, nem követem a technikai sportokat (bár ezúton is gratulálnék Michelisz Norbinak), inkább arról amit a hétvége során mind a 80-100.000 ember tapasztalt a településen és környékén.

Ebben az országban minden település beleértve a legnagyobb megyeszékhelyeket örömtáncot járna, ha minden marketingtevékenység nélkül évente 3-4 alkalommal 80-100.000 ember látogatna el hozzá, csak úgy. Minden magyar település egy ilyen helyzetben igyekezne jó vendéglátóként bemutatni magát, és persze lehetőséget teremteni, hogy a helyi vállalkozók profitáljanak ebből a sok emberből. Ez egy háromnapos program volt az összes látogató a három nap során minimum 80-100.000 ember lehetett.
És mit csinált Mogyoród?

S E M M I T

B+ még a füvet sem vágták le a falu határában, aki az autópálya(Ring Pihenő) irányából érkezett kb. másfél méteres gyommal találkozott így első benyomásként. Ez a Mogyoród tábla után volt, úgyhogy biztosan nem a közútkezelő feladata lett  volna rendben tartani.(mondjuk ők is szégyellhetik magukat mert az M3 - Mogyoród(Ring pihenő) viszonylatban pont ugyanilyen igénytelenség uralkodott). 

Minden értelmes önkormányzat akit érdekelne  a saját települése, minimum próbálna hasznot húzni ennyi emberből, és megmutatni milyen barátságos is Mogyoród. 
Itt van 100.000 ember nem kell nagy szakértelem ahhoz, hogy egy bográcsos főzőversenyt rászervezzen a falu, néptáncosokkal, vagy BÁRMIT amivel azt lehet elérni , hogy Mogyoródnak ne csak a dugóból, meg a durva zajból jusson ki egy rendezvény kapcsán, hanem valódi hasznot jelentsen,és nem mellesleg a a falu lakóinak is programot jelentene.

Tényleg semmilyen fantáziát nem lát a falu vezetése egy ilyen eseményben? Annyira nem hogy a falu honlapján utalás sincs arra, hogy itt lesz valami rendezvény? Nagy dolog lenne programokat és szállásokat ajánlani egy olyan hosszú hétvégére ami ekkora érdeklődésre tart számot? Ez egy kis település, nem kell hatalmas szállodákat megtölteni, néhány tíz családi szálláshely megtöltése viszont simán reális cél lehet.

Csupa kérdés vagyok, nem is értem, hogy hogyan engedhet meg magának Mogyoród ilyen pazarlást, és azt, hogy az a sok embernek Michelisz Norbert után erről a hétvégéről kizárólag a dugó és a gaz marad meg mint mogyoródi emlék...

Tényleg Megmentik a Devizahiteleseket? Ez már az?

2011.05.09. 10:07 Dühöngő bika

Nekem az az érzésem, hogy mindenki pótcselekszik, minden héten újabbnál újabb hülye ötletek jelennek meg amik senkin sem segítenek. Rögzített árfolyam úgy hogy a maradékot majd automatikusan felveszem hitelben? ez mi? nincs még elég bajom?

Ma reggel egy rettenetesen részletesnek, és tényfeltárónak szánt cikk jelent meg a Portfolio.hu-n.

"A frankhitelek tömeges átváltása helyett inkább a kormány és a Bankszövetség között formálódó "védőárfolyamos" megoldást támogatják a Portfolio.hu múlt szerdai konferenciájának résztvevői. "

Csak így lazán bele az arcba megoldották a problémát. Nem vagyok egy szorongó típus aki az összeesküvési elméletek hálójában vergődik, de csak nekem tűnik furcsának, hogy mindenki CSAK az árfolyamtól akarja megvédeni az adósokat? 
Érdekes,hogy a valós problémáról SENKI sem beszél, olyan mintha azt senki sem akarná megoldani.
A CHF-ben felvett hitelek fő rákfenéje az , hogy 3 éve duplájára emelkedett a THM-jük ami az istennek sem akar elmozdulni semerre sem. Pedig akkor a magyarázat az volt, hogy ugye az ország hitelkockázati besorolása romlott, ezért az országkockázati felár annyira magas, hogy a bankok nem tehettek mást, mint megduplázták a kamatszintet, felemelték a költségeket, és ezzel duplázódott a felvett hitel THM-je. 
Most fogadjuk el, hogy a bankok a CHF-et a piacról szerzik be, és nem SWAP ügyletekként az anyabankjuktól

 
Ezen az ábrán az országkockázati felár változása látható 2007-től mostanáig. Tegye fel a kezét akinek az elmúlt 3 évben erre hivatkozva csökkent a felvett hitelének a THM-je:)Érdekes,de én úgy emlékszem, hogy 2009 márciusa után a bankom valahogy gyorsan lereagálta a kedvezőtlen piaci változásokat...

Valódi megoldások(lehetnének):

THM csökkentés kikényszerítése:

A Frank hitelesek megmentését azzal kellene kezdeni, hogy megkérdezi valaki pénzintézetektől, hogy indokolt-e továbbra is ezen a szinten tartani a kamataikat.

Magáncsőd:

Aztán érdemes lenne elgondolkodni a magáncsőd intézményén. Erről is nagyon nagy a hallgatás.Valami mindenképpen kellene, mert az nem működhet, hogy MINDEN kockázatot a hitel felvevőjére hárítunk. Jelenleg ha egy 10 millió Ft-os hitel fedezetéül  felajánlott lakást 3 millióért visznek el, akkor sem veszít a bank, mert a maradék követelést addig vonják a károsult fizetéséből amíg kamatostul meg nem kapja a bank, ha kell 50 éven keresztül.
Így nehéz talpra állni.
Nem kell messzire menni példáért a magáncsődre, mert Németország, Ausztria, Belgium, Nagy Britannia mellett Romániában is létezik olyan folyamat ami meggátolja, hogy valaki akár élete végéig az adóssága rabja legyen. Ez nem egy kellemes folyamat, de legalább megoldás, olyan 10 év alatt folyamatos vegzálásokkal el lehet jutni az újrakezdésig.

Hitelátvállalás lehetősége:

Erről meg végképp nem esik szó. A lényeg, hogy a piacon jelen van az eladói oldalról az a réteg aki szabadulni akarna a felvett tehertől, minél kevesebb veszteséggel, meg jelen van vevői oldalról az a réteg aki szívesen beugrana a helyükre, ha tehetné.De nem teheti, mert hivatalosan nincs olyan, hogy hitelátvállalás. Megy a trükközés mindenféle közjegyzői nyilatkozattal, de azért kell egy kis bátorsággal egybekötött vakmerőség egy ilyen ügylethez, hiszen a trükközés csak a hitel fizetését szabályozza az ingatlan maga nem cserél gazdát.Onnan látszik mekkora a baj, hogy ennek ellenére virágzik ez a megoldás.
Ha normálisan lenne szabályozva nem kellene trükközni és hivatalos menekülőúttá válhatna a hitelátvállalás.
Ez egyébként mindkét félnek jó(lenne), az eladónak mert minimalizálni tudja a veszteségeit a vevőnek meg azért mert a jelenleg piacon lévő hitelekhez képest versenyképes hitelt kell fizetnie, ill. ha van elég tőkéje és türelme könnyen előfordulhat, hogy a 10 év múlva jól jár. Az ő döntése.
Ez hozna egy kis mozgást a piacon, és megteremtené a menekülés lehetőségét, úgy hogy senkinek sem kerülne egy fillérbe sem.

Minden adós fizethesse abban a devizában a hitelét amiben felvette:

Érdemes megnézni, egy átlagos számlakivonatot , hogy milyen költségekkel számol a bank amikor levonja a törlesztőrészletet. Nekem az ide-oda transzferálás költsége a teljes törlesztőrészletem 20%-át teszi ki. Ennél még akkor is jobban járok ha a váci utcában váltatok egy simlis arabbal, ami azért elég nagy gáz.


Ha már mindenképpen meg akarnak menteni minket legalább egyet vegyenek be a javaslatokba a fenn felsoroltak közül, az a  pótcselekvés ami most folyik vicc kategória. 

Tömegverekedés, vagy lincselés?

2011.04.27. 09:08 Dühöngő bika

 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?

Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, pedig amikor 100 ember támad meg 4 embert az nem más mint aljas sunyi lincselés, fajtól nemtől, és politikai meggyőződéstől függetlenül.
Bármennyire is kényelmes álláspont az, hogy itt felzaklatott megfélemlített "áldozatok" félelmükben rendet tettek be kellene látni, hogy ez konkrétan hazugság. Ez nem egy amerikai film, amikor drukkolhatunk a gonosznak is, mert az "erkölcs" az ő oldalán van, ez maga a valóság.Be kellene ismerni, hogy a több mint egy hete tartó hisztériakeltésben a tegnap éjszakai lincselésig összesen kettő olyan cselekmény történt ami valóban jogszerűtlen volt. Az egyik a rendőrök intézkedése, amikor magánterületről embereket vittek el, garázdasággal gyanúsítva. A másik pedig annak a roma nőnek a pofozkodása aki a kirándulás után ezzel kezelt egy kialakult konfliktust.
A kimenekítés szót direkt nem  használom, mert ha a szervező Vöröskereszt maga is kirándulásnak hívja(egyébként sajnálatos, hogy egy ilyen nemes szervezet belekeveredett ebbe a mocsokba), akkor illik nevén nevezni a gyereket, és nem hisztériát kelteni kimenekítés szó konzekvens használatával.

Amúgy komolyan elgondolkoztam, azon, hogy egy jogállamban hogyan történhet meg az, hogy embereket magánterületről mondvacsinált indokokkal simán elhurcolnak, azért mert "félelmet keltettek a szomszédokban".
Nem kell naivnak lenni, tudjuk , hogy a Véderő miért ment oda, és tudjuk , hogy valóban a félelemkeltés volt a céljuk, ezen kár vitázni. 
Viszont a félelemkeltés nem valami egzakt fogalom, ráadásul mint ilyen nem büntethető.
Én félelmetesnek tartom, hogy bármilyen jogalap nélkül embereket lehet letartóztatni, csak azért, mert magánterületen katonásat játszanak airsoft fegyverekkel katonaruhába öltözve és ez bántja a szomszédok szemét.

Az én szomszédom kutyákat szaporít az ablakom alatt, szemetet éget, és fémforgácsoló üzemet tart fenn a kertvárosban, mégsem tartanám jogszerűnek ha a rendőrök ezért rárúgnák az ajtót. Ettől még persze szívem mélyéből gyűlölöm, de ez a mi kettőnk ügye, egy jogállamban vannak lehetőségek a érdekérvényesítésre, amivel lehet élni. De az erőszak nem az. Ráadásul a jogállamot az különbözteti meg a diktatúrától, hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Ha a hatalom tenni akar az "önvédelmi" tábor ellen, küldje rájuk az ANTSZ-t, NAVot, és álljon lesben 1000 rendőr, azt figyelve mikor szegnek törvényt.

Az meg, hogy a helyi romákat a média és egyes pártok színtiszta áldozatoknak mutatják be csak arra volt jó, hogy annyira felbátorodjanak, hogy úgy érezzék, hogy "áldozatként" joguk van ahhoz, hogy "megvédjék magukat"(4 vs. 80). És persze ez azt is jelenti, hogy az eddigi életük során mindent jól csináltak, akik őket bántják rasszisták, és a történtek semmilyen összefüggésben nincsen azzal az esetleges életvitellel amit élnek a cigánysoron.
A félelmet természetesen nem lehet kiérdemelni a véderő egy totálisan rossz válasz egy meglévő problémára, ezt mindenki érzi, de a probléma létezését ettől függetlenül nem kellene elhallgatni.

Ez a lincselés arra mindenképpen jó volt hogy megmutassa, hogy hova vezet amikor történéssorozatot totálisan ferdén és egyoldalúan mutat be a média, és valakinek érdekében van a hisztériakeltés.
Nem kell nagy politikai elemzőnek lenni ahhoz, hogy összefüggést lásson az ember Orbánék romastratégiájának lehetséges sikerként történő bemutatása és a "kimenekítés" között eltelt rövid idő között, úgy hogy már kedden elkezdődött a kirándulás szervezése.
Az is érdekes, ha  megnézzük hogy ki szponzorálta a kirándulást, és gondolom az sem véletlen, hogy a külföldi sajtó milyen példás gyorsasággal hozta a híreket.

 

P+R és a kiterjesztett zónákból befolyó pénzek

2011.04.19. 13:37 Dühöngő bika

 

Tegnap egy 13. kerületi irodaházban volt dolgom, és  a parkoláskor szembesültem vele, hogy hiába külváros, és hiába van az irodaház egy teljesen üres lakótelepi parkoló mellett, itt bizony fizetni kell. Nem volt apróm, mobillal nem tudok parkolni, meg sorolhatnám a kifogásokat napestig a lényeg, hogy nem is akartam megoldani ezt a fizetős parkolásos dolgot mert egy teljes napig kellett maradnom és alapelv, hogy ha tudom inkább odaadom a lámpánál dolgozó FN árusnak azt az 1000 Forintot, minthogy bedobjam az órába a semmiért. Inkább illegálban leparkoltam egy építkezés közelében ahol vélhetően a helyismerettel rendelkező irodaházi dolgozók parkoltak egymás hegyén hátán.

Miközben azon gondolkodtam, hogy miért jó az bárkinek, hogy a szépen felfestett tök üres parkolókat emberek ellenőrzik, miközben az autósok egymás hegyén hátán állnak egy zsebkendőnyi senkiföldjén, eszembe jutott, hogy 2009-ben a mikor kiterjesztették a zónákat azt ígérték nekünk, hogy a befolyt pénzekből lesz olyan P+R kánaán, hogy csak nézünk ki a fejünkből. Aki már járt Bécsben autóval szerintem tudja mi lenne a követendő irány, metróvonalak mellett ordas nagy P+R parkolóházak. 
Ráadásul ígéret volt arra, hogy de most tényleg átlátható lesz az egész rendszer nem úgy mint legutóbb amikor fizetős lett a parkolás, most majd tényleg lesz mindenki által követhető keret amit egy honlapon mindenki ellenőrizhet, és élvezheti ahogy dől a lé, a P+R projektekbe.

Mivel lusta vagyok és az első 3 google találat között nem leltem nyomát ennek az átláthatóságnak írtam a Parking Kft.-nek egy levelet:

Tisztelt Parking Kft! 

2009 június 1-től új parkolási zónák jöttek létre az önök koordinálásával.Az önök ígérete az volt, hogy a parkolásokból befolyó pénzből P+R parkolók garmadája fog épülni, ill. az, hogy az átláthatóság jegyében Honlapot hoznak létre, hogy követhető legyen a keret felhasználása. Ezt az ígéretüket következő prezentációban is megjelenítik:http://www.parking.hu/dok/kozteruleti_parkolas/dokumentumok/prezentacio.pdf , ill. több televíziós riportban is megígérik.

Sajnos sehol sem találtam meg ezt a honlapot, kérem segítsenek abban, hogy merre kellene keresnem, mert így három év elteltével már biztosan sok beruházás kezdődött el, amit talán tájékozatlanságom okán nem ismerek.

 

Segítségüket előre is köszönöm, blabla..

Azt hittem hogy ezzel bedobtam a levelemet a kútba, majd kapok egy automatikus választ, vagy még azt sem, de döbbenetes gyorsasággal jött ez a teljesen korrekt válasz:

 Tisztelt Uram!


Tájékoztatjuk Önt arról, hogy amit az ügyben a Parking Kft. megtehetett, azt megtette. A honlapot létrehoztuk, ez a Parking weboldaláról is elérhető, de közvetlenül is megtalálja itt:www.pkfk.hu. Ígértünk még P+R parkolókat, nos, ezt is betartottuk, mert a 2009-es 4 ezer darabos fővárosi P+R parkoló férőhely számot csak társaságunk tavaly júniusban 570-nel növelte. Hat helyszínen adtunk át ennyi p+R parkolóhelyet, honlapunk Hírek rovatában visszamenőleg erről is olvashat. Ami nem rajtunk múlt, azon együtt sajnálkozhatunk Önnel. A Keret életre kelt ugyan, tartottunk alakuló ülést, de azóta semmi érdemi lépés nem történt. Mivel édes gyermekünk a Keret, ezért időről időre felhívjuk rá a figyelmet, de ennél többet nem tudunk tenni.


Üdvözlettel blabla…

A lényeg:Ez a dolog kicsit olyan mint a mátyás király ajándéka, van is meg nincs is, ráadásul anélkül, hogy nekiállnék számolgatni a parkolóhelyeket vagy vitatnám az 570-es számot, de én nem érzem azt az elbécsiesedést (még a terveiről sem tudok), amivel valóban tehermentesíteni lehetne a belvárost, csak a jó öreg sarcérzés maradt meg amikor az amúgy teljesen üres lakótelepi parkoló használatáért is fizetni kell, pedig esküszöm el sem mentem, volna addig ha mondjuk az Újpest Városkapunál lévő P+R-ben nem körözök vagy 10 percet teljesen kilátástalanul...

 

 

ELEMI EREJŰ TILTAKOZÁS A FIDESZ ELLEN

2011.04.18. 12:52 Dühöngő bika

Most hétvégén odapörkölt a FIDESZ-nek a magát demokratikus ellenzéknek nevező Magyar Demokratikus Charta és az LMP.(A szombati rendvédelmi dolgozók tüntetését direkt nem veszem ide, mert az nem pártrendezvény volt)

Szóval kivonultak, volt performansz, színpad, fenyegetés, és sötét jövő, veszélyben a demokrácia, oda a szólásszabadság, szopóálarc. Ezek a kérdések joggal vezettek oda, hogy az EMBEREK olyan mély haragot éreztek, hogy ki kellett állni és elmondani a véleményt szabadon.

Az LMP  tüntetése nagyon fiatalos volt, nekem az jutott eszembe az egész rendezvényről,hogy olyan, mint amikor tini koromban odalépett hozzám a nagybátyám és megpróbált fiatalosan beszélni, vicces hangsúlyokat téve az általa menőnek gondolt szavak után. 
De a lényeg mégiscsak a beszéd volt itt is van néhány önkényesen kiragadott részlet Schiffer Andrástól:

"Sokan vagyunk és elegen is leszünk. Az erőltetett alkotmányozással a visszaszámlálás kezdődött el" 

 "Készüljünk arra, hogy 2014-ben egy élhető Magyarországot kell felépítenünk! Ahol a demokrácia nem egy ember, hanem valamennyi ember részvételén alapul. A visszaszámlálás megkezdődött"

Maga Tétényi Éva is felszólalt ami figyelembe véve, hogy LMP, MSZP, JOBBIK összefogással lett polgármester minimum meglepő. Sokaknak ez az összefogás azt jelentette, hogy pártos érdekeken felül áll hát kiderült, hogy mégsem annyira...
Érdekes, hogy Őt sokan olyan reménységként tartották számon aki látszólag a semmiből érkezve is képes volt támogatást szerezni, és volt esélye, hogy a 40 százaléknyi bizonytalan szavazót meggyőzve egy valódi ellenzéki pártot szervezzen.
Hát most hogy odadörgölőzött Szakasits Árpád unokájához ezt a rejtett reménység mítoszt nem lesz könnyű fenntartani. Szerintem ez volt a hétvége legnagyobb melléfogása, és ezt minden irónia nélkül mondom. Tényleg sajnálom, benne ennél sokkal több volt.

Aztán jött a charta ott egyértelműen a nyugdíjasok volt a célközönség,a rendezvény célja meg az, hogy személyes kedvencem a Jobboldal egyben tartója, magát valamiért folyton demokratának nevező Gyurcsány Ferenc megint miniszterelnöki kihívót játszhasson másfél óráig. Ennek megfelelően nagyokat is mondott:

"akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, rosszhiszeműen, nekik nem lesz bocsánat."

"Második feladat. Nem lesz elég leváltani ezt a kormányt. Le fogjuk majd váltani, de ez nem lesz elég."

"Nem elég a kormányt leváltani, hanem rendelkezni kell azzal a politikai, szakmai, emberi, morális erővel, amellyel új kormányt lehet állítani az ország élére. Ehhez pedig nekünk, demokratáknak még idő kell. Az az előttünk álló időszaknak a feladata, hogy megszervezzük önmagunkat, hogy erősek legyünk."

Nézzük kivel is képzeli el a Charta a megújulást, és kikben is látja Ferenc a szakmai, emberi morális erőt:Vitányi Iván, Heller Ágnes, Konrád György, Bauer Tamás, Kerék-Bárczi Szabolcs, Kende Péter, Vágó István

De a lényeg szerintem mégiscsak az, hogy ezeket az elemi erejű felháborodásra alapozó tüntetéseken, hosszan Index címlapon promózva, Facebookon hirdetve, pártkatonák által szervezve és napos hétvégén mennyien is voltak.

LMP:2000 Fő
MSZP:3000 Fő

Nekem ez a szám kevésnek tűnik egy forradalomhoz:)

KFT - 897 Land Cruiser Köszi, hogy majdnem megöltél!

2011.04.11. 09:49 Dühöngő bika

Ezúton szeretném megköszönni annak a szörnynek sminkelt öreg néninek aki a címben említett Land Cruisert vezette az M3 bevezető szakaszán, hogy 2011 április 11-én reggel 8 óra körül kis híján felöklelt az autójával, és veszélybe sodorta az én és a várandós feleségem életét csak úgy szórakozásból.

Nem egy bonyolult történet, szerettem volna sávot váltani, és átsorolni egy kamionnyi helyre, a terepjáró elé. Kitettem az indexemet és elkezdtem behúzódni az amúgy lépésben haladó sorba, amikor is a tükörből azt látom, hogy a rút banya simán padlógázzal érkezik , hogy megakadályozza a sávváltást, én elkaptam a kormányt, nem sokon múlt, hogy nem csapódott az oldalamba.

A banya mögé sikerült, besorolnom,és még vagy egy kilométeren keresztül együtt araszolni...

Ezúton kívánnám az aszott öregasszonynak, hogy egyszer egy platós Zil egy hasonló helyzetben 50km/h -val találja oldalba a frissen megvásárolt terepjáróját, és tapasztalja meg,hogy érdemes e tréfából másokat veszélybe sodorni.

Néhány kép az idiótáról:

 

 

 

 

 

Óraállítgatás Mondjon le!

2011.03.28. 10:39 butter-k

Nem tudom ki találta ki, és milyen okból de legyen ebből a hülyeségből elég.
Na jó egy rövid google keresés után megint megtudhattuk hogy miért:

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=477790&place=kepnelkulivezeto1

Remek találmány,kár hogy még soha sehol nem jelent meg egyetlen egy értékelhető számítás sem, csak fogadjuk el hogy zombit csinálnak az országból egy hétre totál értelmetlenül.
A gyerekeket alig lehet felébreszteni,főleg mert nekem is alig sikerült felkelnem, félálomban indult az egész család.A kutya csipás szemekkel méltatlankodva elbújt az asztal alá, mert még alvásidő van neki is. A rohadt nagy spórolásban valaki kiszámolhatná, hogy mennyibe kerül az országnak hogy évente kétszer pár napig zombifalvával megegyező GDP-t termelünk.

Energiát akarunk spórolni? Akkor mi a fenének engedélyezte az építési hatóság azokat az üvegirodaházakat amit gépészet nélkül használhatatlanok? Nyáron klíma nélkül öt perc alatt lesz elviselhetetlen hőség télen meg egy perc alatt kihűlnek. Érdekes hogy akkor senki sem akart spórolni amikor felépítették ezeket a energiapazarló épületeket.
Vagy normális dolog Áfakedvezménnyel támogatni a tökéletesen elavult panel házak távfűtését? Tegnap fulladva hívott fel anyám, hogy 31(!) Fok volt a kecskeméti panelban.
Miért nem CSAK azokat támogatja az állam akik leszigetelik és modernizálják a fűtésrendszert? Az hogy mindenki kényszerből tökig kinyitja az ablakot és a tűzforró radiátorral a játszóteret fűti én meg fizetem a kedvezményes Áfájának az árát nem valami előremutató.

De az óra tekergetésével bezzeg megváltjuk a világot, meg azzal ha lekapcsoljuk a világítást Lánchídon egy teljes órára.

Az orosznak megint több eszük van, náluk ez volt az utolsó bohóckodás.
http://www.oroszhirek.hu/index.php/gazdasag/37-gazdasag/1515-2011.html

Fülei-Szántó András népszavazási kezdeményezés

2011.02.24. 19:18 Dühöngő bika

Az index és egyetlen híradó ingerküszöbét sem érte ez a hír, hogy egy magányos harcosnak tűnő aktivista megelégelte a bankszövetség néha meglehetősen hihetetlennek tűnő magyarázatait a kialakult helyzetre és népszavazást kezdeményezett a következő kérdésekben:

1. Egyetért-e Ön azzal,hogy az Országgyűlés dolgozzon ki jogszabályt a fizetésképtelenné váló természetes személyek adósságrendezési eljárására vonatkozóan?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy ingatlanfedezetű banki hitel esetén a fizetésképtelenné váló adós fedzetül szolgáló ingatlanának vagy ingatlanjainak elárverezését követően az estleg fennmaradó tartozás kerüljön elengedésre a gazdasági válságra való tekintettel?
3. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés hosszabbítsa meg az eddig már többször meghosszabbított kilakoltatási moratórium jelenlegi, 2011. április 15-i határidejét további hat hónappal?
4.Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés jogszabályi úton avatkozzon be a deviza alapú hitelek szerződéseibe és változtassa meg azokat úgy, hogy a forint árfolyamának ingadozása miatti adósságállomány és törlesztőrészlet változások 50%-a a hitelt nyújtó bankokat terhelje vagy illesse meg?

És a videó:

 

Én nem tudnék belekötni a mondandójába....

Update: 
Lesz demonstráció is :

2011. február 25. · 15:00 - 17:00  Budapest,V. kerület József Nádor tér 5-6

Petíció átadása a Magyar Bankszövetségnek a deviza alapú hitelekkel kapcsolatban. Országos népszavazási kezdeményezés bejelentése. Az esemény bármely párttól függetlenül jött létre. Az országos népszavazási kérdések mögötti érvrendszer és jogi muníció bemutatása.

Kíváncsi vagyok ez megüti-e az ingerküszöbét a sajtónak.

Tarr Béla és az elnyomás

2011.02.21. 10:15 Dühöngő bika

Első Hír:

Tarr Béla legújabb filmje, A torinói ló nyerte el a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége, a FIPRESCI fődíját a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon pénteken.

Minden magyar örül, hiszen óriási elismerés egy óriási művésznek, noha lehet tudni, hogy ő melyik oldalon áll a belpolitikai ideológiai csatározásban, de nem hiszem hogy ebben a pillanatban bárkit érdekelt volna az ideológiai hovatartozása.Az ilyen sikereknek mindenki magyarként örül, nem jobb vagy bal oldaliként. Senkit sem érdekel Polgár Judit, vagy Gera Zoltán politikai hovatartozása, csak az, hogy hazánk szülötteiként olyan dolgokat tudnak amit mások nem, és a sikereiknek a csepeli nyugdíjas és a hegyvidéki bankár is ugyanolyan apropóból örül.

Második Hír:

Tarr Bélával közölt interjút a berlini Der Tagesspiegel online kiadása abból az alkalomból, hogy a magyar filmrendező szombaton Ezüst Medve díjat nyert a 61. Berlinalén A torinói ló című alkotásával.

Egyszerűen nem értem, hogy miért van erre szükség , miért kell tényszerű hazugságokkal lejáratni azt az országot amit a hazájának tekint. Ilyen állítások jelentek meg:

Ő "olyan országban él, amely már nem szabad. Magyarország az utóbbi húsz évben szabad volt, ami boldogságot jelentett, ám ez mára elmúlt. A magyar művészek tiltakoznak a kormány kultúrpolitikája ellen", 

"A kormány gyűlöli az értelmiséget, mert az liberális és ellenzéki, hazaárulóként szidalmazza annak tagjait. Heller Ágnest azzal vádolják, hogy pénzt lopott az államtól, holott 81 éves, és azt sem tudja mi a pénz."

"a kormány minden támogatást megvont a filmszakmától. A producerek fele már csődbe jutott, mozik zárnak be, nekem három produkciós tervemet jegelik, jóllehet a pénzügyi partnerekkel mindent előkészítettünk. Csakhogy az állami támogatásról aláírt ígéret már csak WC-papírt ér. Pedig a támogatási rendszer jó volt, még jobb is, mint a németországi. Az alapítvány kuratóriumát demokratikus úton, a filmszakma képviselői választották meg. Most egy kormányzati igazgatót neveztek ki, aki egyfajta cenzorként önhatalmúlag hozhat döntéseket."

Magyar vagyok. Ez a kormány éppen most változtatja meg az alkotmányt, és húsz évnyi hivatali időre rendezkedik be. De mennie kell - nem pedig nekem."

Az állításokkal nem is akarok nagyon vitatkozni, magukért beszélnek, a filozófus pályázatok, a Koltai gyerek adócsalása, megtörtént esetek, és nem koncepciós eljárások, lopni csúnya dolog,és ha ilyen fiktív filmeket ilyen összegekkel támogatnak akkor az annyira nem lehet jó támogatási rendszer.
Arra  hogy a "a kormány gyűlöli az értelmiséget, mert az liberális és ellenzéki, hazaárulóként szidalmazza annak tagjait" nem igazán tud senki példát mondani.
 

A lényeg az, hogy nem tudom miért volt szükség erre, mi volt a cél? Mit akart elérni ezzel?

Majd jött a szokásos szerecsenmosdatás :
„Azt kellett megtudnom, hogy Tarr Béla nem szó szerint azt mondta, amit a Tagesspiegel a szájába adott” – jelentette ki Szőcs, aki szerint Tarr kijelentette neki, hogy mindaz, ami megjelent, „szöges ellentétben áll azzal, amit ő nyilatkozott”.

Ez két dolgot jelenthet:
1, A liberális sajtó minden országban pont ugyanolyan hazug, mint itthon, ha úgy tetszik, a liberális sajtó egyetemlegesen hazudós.
2, Tarr Béla kijózanodott, és rájött, hogy nem volt szerencsés belerúgni a saját hazájába pont akkor amikor élete legnagyobb sikerét érte el, és úgy döntött, hogy mégsem csatlakozik a a Schiff András vezette üldözött bérretegőkhöz.

Én csak remélni tudom, hogy az első verzió az igaz, mert az azt jelentené, hogy Tarr Béla sokkal jobb ember annál, minthogy minden alkalmat megragadva ócsárolja hazája nagyon nagy többséggel megválasztott kormányát, és értelemszerűen azokat akik rájuk szavaztak, csupán azért mert ő nem ért egyet azok értékrendjével.

Elnyomnak !! Segítség !! Elnyomnak!!

2011.02.15. 15:38 Dühöngő bika

Szögezzük le, minden kisebbségnek joga van a többség rovására demonstrálni.Az, hogy ma BETILTOTTAK egy demonstrációt számomra egyáltalán nem meglepő, csupán csak megerősítése annak, amit eddig is tudtam ma 2011 februárjában Európa közepén DIKTATÚRA VAN.
Számomra akkor lett nyilvánvaló a diktatúra, amikor én is megpróbáltam egy csendes sétát megszervezni a Magyar Holisztikus Asztrológusokkal (1500 Fő). A csendes ártatlan sétát mindenféle mondvacsinált indokokkal betiltották. Persze mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy a forgalomra való hivatkozás csak az elnyomás sunyi eszköze, Orbán és elvbarátai fasiszta diktatúrájának cinikus összekacsintása a szélsőjobboldallal.

Állításaim nem légből kapottak, íme, a séta útvonala:

 

Minden józan embernek látnia kell, hogy ez maga az irracionális elnyomás, ahol a rendőrség már nem az emberekért van, hanem csak a diktatúra bábja.

Kétségbe vonható a Fidesz-KDNP alkotmányozási joga?

2011.02.14. 12:21 Dühöngő bika

 

Nagy bajban van a bal és liberális értelmiség, mert az elmúlt 20 év legkártékonyabb 8 éve után az ellenség alkotmányozni fog. Tenni ellene nem nagyon lehet, alternatívája meg szokás szerint nincs az ellenzéknek. Az alternatíva felmutatásához gondolkodni, és dolgozni kellene. A szokásos módszerek nem lesznek elegek, az most kevés lesz, hogy a zsigeri gyűlöletkeltés, hazugságok, és a nemzetközi szintre is eljuttatott bérrettegők a nagy rutinnak köszönhetően hamar beindíthatóak. Ennél több kell. Sajnos nem történhet semmi olyan dolog, ami után ne kiáltana diktatúrát az MSZP, és a mostanában független civileknek nevezett párt nélkül maradt liberális szimpatizánsok kórusa.
A fenn leírtakból egyedül az LMP lóg ki, aki vette a fáradságot és gyártott alternatívát, amit persze senki sem olvasott el (ez nem az LMP hibája) de legalább van mire hivatkozni.
Az elmúlt 8 év kormányzásából kiderült, hogy az MSZP nem nagyon szeret dolgozni, így nem nagyon maradt más alternatíva, mint a bevált recept: olyan elfogadhatatlan feltételhez kötni a részvételt, hogy a végén ne kelljen csinálni semmit. De akkor minek vannak ott? Ez egy munkahely, nem hangulat kérdése a munka. Tessék árnyékkormányt felállítani, alternatívát nyújtani, alkotmányt írni, ne csak sértődötten fröcsögni a facebookon, meg a Népszavában.
El kell fogadni, hogy egy jelentéktelen kisebbség lett az MSZP, és ehhez mérten viselkedni, mert hangyaként eljátszani egy oroszlánt csak szánalmat kelt és nem tiszteletet.

Én most nem is mennék bele, abba, hogy kell-e vagy nem kell új alkotmány, mert ez hitvitává vált, úgy, hogy szerintem az egymásnak feszülő felek vezérszónokai sem olvasták a jelenleg érvényben lévőt. Mindenesetre több mint furcsa, hogy a jelenlegi alkotmány érvényben tartása mellett érvelők egyik jelentős érve, az hogy ha már új alkotmányt készítünk legyen népszavazás róla. Már miért lenne? Az általuk nagyra tartott jelenlegi alkotmány kimondja, hogy az alkotmányozás a mindenkori Magyar Parlament feladata. 
Nincs szó alkotmányozó nemzetgyűlésről, népszavazásról, még levél alapú konzultációról sem, mert a jelenlegi alkotmányunk kommunista készítői, és foldozgatói is jól tudták, hogy nem létezik teljes konszenzusos alkotmány, egyetlen országnak sincs, ilyenje. A legitimációt az jelenti, hogy a parlament kétharmada szavazza meg, ugyanúgy ahogy 1989-óta minden esetben, amikor hozzányúlt bárki.
Érdekes, hogy a kétharmados törvényeket 20 éven keresztül mindenki elfogadta elsöprő népakaratnak. Az emberek elsöprő többségének akarataként, amit a felhatalmazott képviselők érvényesítettek. Soha senki nem gondolta ezekről a törvényekről, hogy ez az emberek 100%-nak véleményét kell tükröznie, vagy hogy Alkotmányt csak akkor szabad módosítani ha népszavazást írunk ki. A Lisszaboni Szerződés megkötése után sem akart senki népszavaztatni, pedig ott sok mindenről lemondott az ország.

A népképviselet lényege hogy a nép felhatalmaz, a felhatalmazott meg él vele, saját meggyőződése szerint.  Amikor a NÉP elment szavazni a Fidesz-KDNP szövetségre és ilyen arányban ikszelt három alkalommal is, bizony felhatalmazta ezt a formációt az alkotmányozásra (is).A Fidesz meg él vele, mindenkinek 4 éve van eldönteni, hogy szerinte jól élt e vele vagy nem. De nem lehet elvitatni a jogát, hogy megpróbáljon megfelelni annak az akaratnak aki felhatalmazta.
Sokan komoly fogalomzavarban élnek: Többségi akarat: demokrácia, és népképviselet, Kisebbségi akarat: diktatúra, és elnyomás (még akkor is ha nagyon hangos az kisebbség)

 

 

 

Fölkel Róbert nem tudja mi ellen tüntet

2011.01.28. 12:23 butter-k

 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.
Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvek

Miután szembesült vele, hogy a legnagyobb érve miszerint a független bíróság dönt, arról, hogy a médiatanács megalapozottan büntet, és ennek ráadásul halasztó határa van ezt tudta mondani:

"Nézze én nem vagyok médiajogász de rengeteg médiajogászunk van az oldalon - ismeretlenek - és ők paragrafus szerűen el tudják mondani mi is a baj ezzel a törvénnyel"

Hát ez fasza.

Csak nekem tűnik furcsának, hogy az az alak aki elvileg függetlenként leszervez egy ilyen rendezvényt 3 olyan pontot sem tud felsorolni ami megalapozott?

Ezzel természetesen nem azt állítom, hogy ez a törvény jó, vagy azt, hogy nem lehetett volna egy kis jóindulattal(eleganciával) sokkal jobbat készíteni,csak azt, hogy ez a "független" tiltakozás Bakácsostól, Bródystól mennyire mesterkélt, és mennyire civil.
Ennyi erővel bármi ellen tüntethettek volna, mert innentől ők nem többek birkáknál akik valami olyan ellen szólalnak fel, amit nyilvánvalóan nem ismernek.
Nincs semmi baj a tiltakozással, a baj azzal van, hogy az egész egy hazugságra épül, őszintébb lenne, ha nem mondvacsinált indokokkal vonulnak, hanem egyszerűen kimondanák, hogy miért is jöttek:

Utáljuk Orbánt, Utáljuk amit csinál, Gyűlöljük az arroganciáját, és azt, hogy képtelen úgy törvényt alkotni, hogy legalább látszatra odafigyeljen azok demokráciafelfogására akik nem rá szavaztak.

Ezzel így semmi baj sem lenne, mert legalább őszinte, érthető, és tolerálható.

De sajnos tudatlanságba ágyazva inkább szánni való. Ennek az egész írásnak csak csak a tegnapi Kossuth téri "izé" adta meg az aktualitását, Orbán egyértelmű visszavonulója után a tegnapi tüntetést áthatotta nem tudjuk miért vagyunk itt, de jók leszünk vágóképnek egy németországi híradóba érzés...

Az eredeti videónak leszedtem az elejét mert semmi érdemleges nem történt, aki kíváncsi rá itt tudja megnézni az eredetit:
videotar.mtv.hu/Videok/2011/01/17/07/mediatorveny_ellen_tuntettek_az_Orszaghaz_elott.aspx

 

 

Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt?

2011.01.20. 15:04 Dühöngő bika

 Orbán kiállt, az Európai parlament elé és megtörtént az ami amitől a baloldali értelmiség a legjobban rettegett. Orbán szépen helyt állt, erőt mutatott, voltak érvei és egy erős vezető látszatát keltette nem csak magyarországi szavazói szemében, de az európai jobboldal szemében is. Megtörtént, amitől a baloldal rettegett, egyértelműen kiderült, hogy az a kép, amit a magyarországi totálisan elfogult  baloldali sajtó láttatni akart egy cseppet sem igaz.
Orbán meg sem közelíti az elutasítottságnak azt a szintjét, amit a médiahisztéria alapján gondolnánk és  Orbánt az európai jobboldal nemhogy megvédte, de mögé is állt és Orbánt európai baloldal támadta ugyan, de közel sem olyan vehemenciával, mint ahogy azt várni lehetett volna.

A nap legnagyobb botránya az volt, hogy Greens/EFA az európai parlament egyik legkisebb frakciójának vezetője a 68-as Párizsi trockista diákfelkelés vezéregyénisége nagyon ideges volt. A politikai súlya ennek az embernek a nullához közelít, de legalább lesz egy vágóképe az ATV-nek amikor azt kell jellemezni az újságíróklubban, hogy mekkora felháborodást váltott ki Orbán. 
Ennek Úrnak a pártatlanságára jellemző, hogy 2002-ben Orbánék  vesztett választása után ezt tudta mondani:

nem hoz hasznot a nacionalista kártya kijátszása, amivel Orbán Viktor magyar miniszterelnök próbálkozott. A magyar szavazópolgárok egyértelműen elutasították a politikai légkör mérgezését a Fidesz által, amely párt szította az antiszemitizmust és maga ellen hangolta a szomszédos országokat”

 A tegnapi nap jelentősége  amúgy kb. pont a nulla volt, pont annyi mint magának az Európai Parlamentek ami ugye nem más , mint Európa intézményesített kádertemetője. Lehet ezt szépíteni, hogy jogalkotás, meg népképviselet, de ettől még ugyanaz marad egy rohadt nagy illúzió, mint maga az EU.

Orbán tegnapi napja, és az azt követő kommentárok egy dolgot mutattak meg: A magyar baloldal (és lapjai) folytatják az elmúlt 20 év legszebb hagyományait, miszerint minél rosszabb annál jobb.
Tegnap semmi olyan nem történt, ami vállalhatatlan lenne, sőt, bár nem vagyok egy Orbán rajongó , nekem jó érzés volt végre egy olyan vezetőt beszélni látni akivel nem törli fel a padlót egy olyan liluló fejjel üvöltöző ökokommunista, aki a tájékozatlanságát egy censored feliratú Magyar Nemzettel teszi egyértelművé. Az, hogy milyen produkció volt, jól jellemzi, hogy még Eörsi Mátyás  is elismerő szavakkal illette, pedig ő aztán nem vádolható Fidesz barátsággal.

A legdurvább az egész tegnapi napban, az a droidhadsereg ami elindult az index címlapon, és a baloldali sajtóban.  1 hónapja mindenki teli torokból üvölti hogy meg kell változtatni a médiatörvényt, most megtörténik, de még örülni sem örülnek neki, innen is látszik hogy ebben a hisztériában mekkora szerepe volt a médiatörvénynek magának…
Posztok kerülnek azonnal címlapra, azzal hogyazorbán milyen nacionalista volt, hogyazorbán nem is europai hanem nacionalista, és hogyazorbán olyan mint hruscsov.  Olyan gyűlölet süt ezekből az írásokból, hogy Vona Gábor is csak tanulhatna, 1978-as népszava elfogultsága vegyül egy kis  nyilas Pesti Újság gyűlölettel.

Orbánnak az a legnagyobb baja, hogy nem elegáns, és hogy gyakran túl későn ugrik el a vonat elöl, a magyar bal oldalnak meg az, hogy a gyűlöleten kívül alternatívákat nem igazán ad.
Az az igazság, hogy ők ugyanazt képviselik, mint a parlament előtt 2006 őszén gulyásozó hazafiak.Tele vannak gyűlölettel, elfogultsággal, azt hiszik, hogy a többség véleménye az övék, mert kiabálnak, és persze zajos, és erőszakos kisebbség
ként a NÉP NEVÉBEN akarják, hogy eltűnjön az ország miniszterelnöke.  Számomra a gyűlöletposztokból nem derült ki, hogy akkor most Orbánnak mit és hogyan kellett volna mondania, és az sem, hogy most akkor mit is akarnak? Most akkor demokrata vagy diktátor, Orbán amiért megváltoztatja a médiatörvényt kérésre? Most akkor gyáva vagy bátor(már azon kívül hogy gyűlöljük) Most akkor mi legyen ?Mondjon le? És ki legyen utána?

És búcsúzóul lássuk Orbán alternatíváját a bal oldal tigrisét:

Van mit visszasírnunk.

Gyilkosságlimit

2010.12.15. 14:35 butter-k

Bréking van , mert a jobbikos honatyák beterjesztettek egy apró módosító indítványt ami szerint a 20%-ban maximálnák a bűnügyi híreket a híradókban.

"A két jobbikos képviselő javaslatát azzal indokolta, hogy a nagy befolyásoló erővel rendelkező médiumok ne tudjanak "a bulvárhírek szintjére züllesztett bűnügyi tematikájú híranyagokkal kibújni a törvényjavaslatban meghatározott kötelezettségeik alól."

Nem vagyok egy nagy jobbik rajongó, de  nézett mostanában valaki kereskedelmi tévében híradót? Gyakorlatilag az adás 90%-a arról szól hogy megharapta a kutya a szomszéd Pistikét, aki nagyon szomorú. Oknyomozás 2010.
A híradózás olyan mélységeket ért el a két kereskedelmi tévében, hogy azt már szerintem sem lehetett szó nélkül hagyni mert nem véletlenül kötelező híradót készítenie ezeknek a tévéknek,a tájékoztatási kötelezettség rájuk is vonatkozik. 
És mit tettek?Tájékoztatnak? Beszámolnak a világ híreiről? Fenéket. A kötelező híradókat szép lassan észrevétlenül a Fókusz/Aktív különkiadásává tették, mert megtehették, amit az iszapkatasztrófa alatt műveltek az a vérforraló volt, sokan emlékszünk a titokzatos arcra egy kolontári házon. Értem én, hogy a nép a bulvárra éhes, de az nem kielégítő szintű tájékoztatás hogy az évek alatt Joker-ré mutáló Erős Antónia drámaian a kamerába nézve elmondja, hogy két cigány összeverekedett a tiszabergengóci kocsmában. 

És ezek után az RTL fel van háborodva azon, hogy a jelenlegi parlamenti résztvevőknek eszébe jut, hogy szabályozni kellene a kereskedelmi "híradók" működését.
Erre csak azt lehet mondani, hogy ebben az országban nem működik az önkontroll, és az önszabályozás a kereskedelmi tévék saját maguk tették szükségessé azt hogy valaki szabályozza a működésüket, hát most megkapták...
Ha lett volna önkontroll, és az egész eddigi működésükre nem a szabályok folyamatos megsértése és kijátszása lett volna a jellemző akkor a honatyáknak sem jutott volna eszébe, hogy hülyeségeket beszéljenek.

A beterjesztett szabályozás egy rossz vicc, de sajnálni nem sajnálom a kereskedelmi tévéket gyakorlatilag kiprovokálták a taslit.

Rinyaország

2010.12.02. 10:38 butter-k

 

 Nem tudom felfogni, hogy az a mennyiségű rinya ami az elmúlt hetekben beterítette a közéletet honnan érkezik, de olyan, mintha valami fizetett/agymosott trollhadsereg nyomulna be a tudatunkba és szüntelenül sorozna a fél igazságokkal. Kovács Laci bácsi  a 25millió romános kampánya lassan csak szép emlék lesz, mert ami most folyik, az még ezen is túltesz.

Az egész akkor kezdődött igazán, amikor jöttek a válságadók,bejegyzések százai szólnak arról, hogy most omlik össze az ország, most vonulnak ki a cégek hónapokon belül megszűnnek a munkahelyek és mindenki éhen hal. Érdekes azt az álláspontot senki sem képviselte, miszerint a multi cégeknek az a sajátja, hogy a hasznot, amit termelnek különböző legális utakon abban az országban jelentetik meg a mérlegben ahol kisebb az adóteher. Érdekes, hogy arról senki sem beszél, hogy Magyarország az összes rinyagép véleménye ellenére egy jó befektetési célpont, a válságadóktól függetlenül is. Látja valaki a befektetéseiket hátrahagyva menekülő multi cégeket?
Persze jónak nem jó egyetlen különadó sem, de a katasztrófa elmaradt.

Aztán jött a nyugdíj, amiről már írtam, ez még mindig tart.

Aztán most a Költségvetési Tanács, amiről csak annyit szeretnék mondani, hogy 2 (Kettő) éve létezik, és semmiképpen nem mondanám az ellehetetlenítéséről hogy a demokrácia csődje. Szerintem 18 évig elvoltunk nélkülük, persze volt olyan 6 évünk, amikor folyamatos trükkökkel készült a költségvetés, de én azt inkább azoknak az embereknek rónám fel, akik minden lehetőséget megragadva trükköztek, és nem egy tanács hibájának.

Nagy a felhördülés a  médiatanács tervezett jogköre ellen, szerencsére minden tervezetet hitelesít azon kiadványok tiltakozása, akik fehér címlappal jelennek meg, Magyar Narancs, Élet és Irodalom,168 óra majd a kegyelemdöfés: a hiteles, független tájékoztatás élharcosa: NÉPSZAVA. Ez a tiltakozás kb. annyira hatásos, mint a hetvenkilencedik "üldözöttek vagyunk" kipás felvonulás Horvát Csaba, Scuhmann Tamás részvételével.

A következő flame az abortusz lesz, ez már tisztán látszik, minden droid megírta a posztot róla, vázlatba tette, és ha jövő héten kikerül az alkotmánytervezet egyszerre élesítik, tele lesz az Index címlap velük ebben biztosak lehetünk.

Az egészben a lényeg nem a rinya, vagy a vélt vagy valós elnyomás, hanem az, hogy azok az orgánumok akik "Viktatúráról", a demokrácia lábbal tiprásáról beszélnek eddig azoknak a szekerét tolták, akik az elmúlt 6 évben minden hatalmukkal bizony ugyanezt csinálták. Az hogy a médiatörvény, vagy az alkotmány a helyén maradt nem annak köszönhető, hogy demokraták kormányoztak, hanem annak, hogy nem volt meg a hatalmuk arra, hogy testre szabják a demokratikus berendezkedést.
Érdemes a facebookon felvenni ismerősnek Török Zsoltot , vagy Szanyi Tibort, hogy mindenki lássa, kik a MAGYAR DEMOKRÁCIA FÉLTŐI Imponáló ahogy naponta beleböfögik a nagyvilágba, hogy "tolvaj viktatúra húzzatok már el".

A hőbörgők tényleg azt hitték, hogy minden ugyanúgy megy tovább mint eddig? vagy tényleg azt hitték, hogy az új hatalom ugyanazok az értékek mentén fog haladni, mint az a kormány aki a valaha látott legnagyobbat bukta? Soha nem lesz olyan, hogy mindenkinek tetsző intézkedések, soha nem lesz olyan hogy hibátlan kormányzás. Olyan lesz, hogy összességében milyen a megítélés, összességében meg eddig a legtöbb embernek pozitív, sokaknak ér sokat a határon túli magyarok állampolgársága, sokaknak ér valamit, hogy  legalábbis érzetre - nem tűnik az ország Brüsszel csicskásának, sokaknak fog sokat érni , hogy jövőre két átlagbérből élő szülő 3 gyerekkel nettó 80e forinttal többet visz haza. És visszakapja a jövőképét.
Csak ugye erről senki sem beszél, csak arról, hogy Szalai Annamari betiltja a blogokat, meg arról, hogy ellopják a soha nem látott kötelezően félretett pénzünket, és felszámolnak egy nettó két éves testületet, amit az Economist névtelen bloggere állami számvevőszéknek hív. (ott is csúcsra jár az oknyomozás)
A kormányzás persze lehetne sokkal sokkal jobb, sokkal kevesebb arroganciával, és legalább a tervszerűség látszatával, de legalább megyünk valahova, nem csak topogunk a saját korlátaink között, azt hebegve hogy mit kellene és hogyan kellene, de miért nem csináljuk.
Jócskán akad olyan terv, ami nekem sem teszik, de itt Európa közepén, határok nélkül, tényleg attól kellene félnem, hogy betiltják a blogolást?
A magyar mentalitás a török uralom óta arról szól, hogy hogyan találjuk meg a kiskapukat, hogy hogyan játsszuk ki a hülye szabályokat. Ha hülye törvényekkel kívánnak sarokba szorítani, majd kibújunk a réseken, szlovák szerverről blogolunk, szlovák címről küldjük a népszavát a csepeli nyugdíjasnak, és ennyi. Egy dologban biztosak lehetünk: kiskapu mindig lesz, és a szabadságjogokat megnyirbáló törvények nem állnak meg a lábukon, akkor, sem ha alkotmányban rögzítik azokat. Kár parázni.

 

Mi lesz a nyugdíjakkal?

2010.11.26. 08:50 Dühöngő bika

Elég nagy a felhördülés ezzel a "szabad" pénztárválasztással kapcsolatban, de a tárgyilagossággal nem nagyon találkoztam, inkább csak hőbörgéssel. Leszögezném, hogy én sem repesek örömömben akkor, amikor belekényszerítenek bármibe.
1998-ban sem repestem amikor "döntenem" kellett a belépésről és most sem amikor a kilépésről kell "döntenem". Ha belegondolunk, akkor már a név is a szabad választásról szól: KÖTELEZŐ Magánnyugdíjpénztár. Kíváncsi lennék, hogy ha '98-ban nem lett volna kötelező a belépés, akkor most hány ember lenne tag.

Nekem amúgy eleve bajom volt ezzel a rendszerrel, mert a folyamat (nagyon leegyszerűsítve) a következő volt:

 1. Kötelezően átutaltam a fizetésem 10%-át egy magáncégnek
 2. Ők levették a 10%-ból a pofátlanul magas kezelési költségeiket
 3. A maradék egy részéből vettek államkötvényt a mindenkori kamatszinten.
  Tehát visszaadták nekem kölcsönbe. És én fizettem a mindenkori kamatot a saját pénzem után egy magáncégnek az adóm többi részéből.
 4. Cserébe örülhettem, ha infláció környéki hozamot produkáltak

Az látszik, hogy ez azért annyira nem volt fasza, nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy ez az emberek magánvagyonának 12 éven keresztül tartó törvényes szivárogtatása volt magánszféra felé. Arról nem is beszélve, hogy a Lehman Brothers csődje óta senki sem lehetett biztos benne, hogy bármely vállalat létezni fog 10,20,30,40 év múlva. Remélem mindenki emlékszik, hogy a Lehman AAA minősítéssel 1 nap alatt jelentett csődöt. Persze egy dologban ez a rendszer kétségtelenül jobb volt, mint az állami: képes volt nyilvántartani az összegeket. 

Szerintem egy  alapvetően egy rossz rendszerből köteleznek a kilépésre, ami nem menti őket, de legalább szépségtapasz.Ami szerintem menti Matolcsy intézkedéseit azok az előzmények, és a jelenlegi piaci környezet. Jelenleg az államadósságunk megközelíti a 1994- es  államcsőd közeli értéket, és stagnál egész Európa. 
Szögezzük le, hogy növekedés nélkül mi elvesztünk, el lehet kamillázni pár évet a jelen állapotban is,lehet megszorítgatni, stagnálni,mozgástér nélkül belekerülve egy spirálba, ami a növekvő államadósságot folyamatos kiigazításokkal kezelgeti ezzel beletörődve a kötelező államcsődbe. Senkinek ne legyenek illúziói a jelenlegi folyamatok irányáról. Ami eddig volt az maga a fenntarthatatlanság.
A megszorítás csak problémát generál, be lehet zárni a kórházakat, vagy el lehetne küldeni kb. 500.000 állami alkalmazottat(beleértve az önkormányzatokat, állami vállalatokat stb.) azonnal, de ameddig a gazdaság nem képes felszívni ezeket az embereket addig ezek az elbocsátások több problémát generálnak mint amennyi hasznot hoznak. Az ország gazdaságpolitikája 1967 óta másból sem áll, csak a megszorítás, és kiengedés váltakozásaiból, mostanra egyértelművé kellett volna válnia, annak, hogy a megszorítás nem több tűzoltásnál, és tüneti kezelésnél, ami nem old meg semmit.

Nincs más út csak a NÖVEKEDÉS MINDENÁRON. 

Már túl vagyunk a finom megoldások lehetőségén a "száz kis lépés programján" gúzsba kötik az országot a lobbi érdekek az energia lobbi, a nyugdíj lobbi, a közszolgák lobbija, az építőipari lobbi, a TELJESEN IRREÁLIS uniós elvárások stb.
Ebből csak kitörni lehet, mindenki emlékezhet a csendes próbálkozásokra:
zarándoklat nagyméltóságú Olli Rehn az unió pénzügyi biztosa elé a nagyobb hiány érdekében. Elutasítva. Lobbi csoporthoz csatlakozás, hogy a kötelező nyugdíjpénztári befizetések ne hiányként jelentkezzenek. Elutasítva.Itt jegyzem meg, hogy ha helyt adnak ennek a kérésnek 2,2 % lenne az államháztartási hiányunk...

Az "eu konform" megoldások elbuktak, és az EU-nak sikerült teljesen sarokba szorítania Magyarországot. Ebben a helyzetben nem nagyon lehetett mást tenni, mint felrúgni mindent, ami eddig bevett gyakorlat volt, és minden áron betömni a lukakat.
A gazdaság elindításához pénz kell, ha nincs pénz és nincs mozgástér, akkor jöhet a padlássöprés, és a kényszeradók és a remény, hogy ki tudjuk nőni ezt a hiányt, és hosszútávon talán a családtámogatásba ölt pénzekkel megállítható a demográfiai szakadék felé történő menetelés, és a nyugdíj korhatár emelésén kívül lesz más eszközünk is a nyugdíjrendszer fenntartására.

Vagy nem.

De ebben a helyzetben amit ők csinálnak az forradalom tetszik nem tetszik akkor is az. Olyan utakat keresnek amik teljesen logikusak de senkinek nem volt annyi vér a pucájában, hogy meglépje. Lehet hőbörögni, lehet sikkasztást kiáltani, de szerintem ebben a helyzetben a türelem helyénvalóbb lenne, mert könnyen előfordulhat, hogy sikerül, és akkor történelmet írtunk.
Mondjuk ha nem, akkor is:)

És még egy gondolat minden Rákosizónak, azt ugye mindenki tudja, hogy a Rákosi éra alatt volt utoljára a szufficites a magyar gazdaság?:)

süti beállítások módosítása